142.467 gebruikers | 93.748 films | 33.879 regisseurs | 3.780.632 berichten | 5.413.324 stemmen

The Amazing Spider-Man (2012)

Amazing Spider-Man, The (2012)
1486 stemmen | gemiddelde 3,335
mijn stem:

12 jaargeweldangst
Actie / Avontuur
136 minuten

geregisseerd door Marc Webb
met Andrew Garfield, Emma Stone en Rhys Ifans

Peter Parker (Andrew Garfield) is een jonge, middelbare school student, die sinds de plotselinge verdwijning van zijn ouders bij zijn oom Ben (Martin Sheen) en tante May (Sally Field) woont. Tijdens een zoektocht naar zijn ouders komt hij terecht in het laboratorium van wetenschapper Dr. Curt Conners (Rhys Ifans), waar hij plotseling wordt gebeten door een radioactieve spin. Peter ontdekt vervolgens dat deze spin hem bijzondere gaven heeft gegeven en hij besluit om deze krachten te gebruiken om de misdaad tegen te gaan. Maar als Dr. Conners tijdens een experiment verandert in een groot en kwaadaardig wezen, genaamd The Lizard, weet Peter wat hem te doen staat; hij zal als zijn alter-ego Spider-Man al zijn krachten moeten aanroepen om dit monster te kunnen verslaan.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 april 2013, 12:54 uur
Het blijft natuurlijk wel rete-cool om deze figuren nu zo op het grote scherm te zien, de stripverhalen van toen ik een klein Bakemaatje was komen tot leven in de bioscoopzalen.....geweldig! [/quote]

ik vind dit wel een mooie afsluiting het is natuurlijk fantastisch om deze figuren op het grote scherm te zien .
Dat van Venom wist ik niet dat Raimi daartoe gedwongen werd dat verklaard een hoop erg jammer.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2013, 2:23 uur
Dit was een onnodige reboot van de Spiderman franchise. Hadden we nou echt weer dat hele origine-verhaal nodig?

De film stapelt prekerige scènes op zoetsappig geneuzel en het sleept zich naar het einde toe. Ik miste echt uitgesproken personages als J Jonah Jameson die de vorige reeks zo leuk maakte, en de Lizard was weliswaar een aardig intimiderende verschijning, maar met een slap motief.

Garfield en Stone brengen het er zeker goed van af, maar krijgen net als veel personages slappe inspiratieloze teksten voorgeschoteld die beter hadden gepast in 500 Days of Summer, maar niet in een comic-verfilming. Extra jammer als je de actie ziet, want die was helemaal niet onaardig en het laatste kwartier was redelijk spectaculair.

De webslinger-scènes in de eerste persoon waren ook leuk gedaan, maar die had ik echt liever in Raimi's versie gezien, een film die ik uiteindelijk een stuk leuker en vlotter vond dan deze enigszins verplicht aanvoelende reboot.

» Laagste prijs voor de soundtrack van deze film

€ 19,98
(gratis verzending)

€ 19,99
(exclusief € 0,99 verzendkosten)

€ 19,99
(exclusief € 1,95 verzendkosten)

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2013, 19:21 uur
Prachtige film met zeer mooie effects. Emma Stone was geweldig om naar te kijken en Andrew Garfield deed het ook niet mis. Alhoewel vond ik dat hij af en toe rare gezichten trok.