We Bought a Zoo (2011)

geregisseerd door
Cameron Crowemet
Matt Damon,
Scarlett Johansson en
Thomas Haden Church'We Bought a Zoo' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van voormalig Guardian journalist Benjamin Mee (Matt Damon) die na de dood van zijn vrouw een vervallen dierentuin op het Amerikaanse platteland koopt van zijn laatste spaargeld. Het opknappen van de dierentuin gaat gepaard met enige hindernissen en ook privé komt er het één en ander om de hoek kijken.Momenteel te zien in 6 bioscopen
» toon plaatsen en tijden
» alle films die in de bioscoop te zien zijn
Vanaf 19 juni te huur
» alle films die je binnenkort kunt huren
4,0
[permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 11:55 uurMuziek: prachtig (jonsi, bon iver, eddie vedder). Met veel liefde gemaakt. Ik heb hem nu 2 keer gezien, moest echt een paar keer huilen. Gebeurt me zelden. Prachtige, leuke, feel good movie. Als je iets met je hart doet; je eigen pijn niet uit de weg gaat, gebeuren de mooiste dingen in het leven. Chapeau!
En Ella Fanning... ja daar gaan we nog veel van zien. A true gem.
4,5
[permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 21:44 uurEen van de beste films qua verhaal, opbouw en inhoud van de laatste tijd. Als je ziet hoe het onderwerp in de film verwerkt is en hoe het verhaal wordt opgebouwd is het ontroerend en mooi tegelijk.
Het was qua einde voorspelbaar, maar qua verhaal werd je toch wel verrast.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 17:48 uurMooie familie drama. Ik vind persoonlijk de balans tussen de romantic - drama en happy familie tintjes erg goed in balans waardoor de films lekker blijft wegkijken.
3,5
[permalink] geplaatst op 14 mei 2012, 22:01 uurBeter dan ik had verwacht. Leuk verhaal en er wordt goed geacteerd. En hoe schattig is dat kleine meisje! Niet slecht dus. 3,5 ster
3,5
[permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 22:07 uurBeter dan verwacht. Goed verhaal. Goed geacteerd. Heb me uitstekend vermaakt. De film komt langzaam op gang maar je wordt helemaal meegenomen. Zeker een aanrader om te kijken
4,5
[permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 1:53 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenZoek je een "tearjurker", dan moet je deze film bekijken! Wel heel erg Amerikaans, want alles komt natuurlijk helemaal op z'n pootjes terecht!
4,0
[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 19:20 uurErg aardige film met alles erop en eraan. Heb erg genoten....
[permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 17:38 uurPrachtige film heb er van genoten goed verhaal echt een familie film leuk 4 sterren
3,0
[permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 14:57 uurHelemaal geen slechte film, maar het "je moet nu gaan janken"-effect ligt er wel heel dik bovenop. Damon speelt zijn rol met verve, evenals de rest van de cast, daar ligt het niet aan. Ik weet eigenlijk niet zo goed waar het wel aan ligt, maar mijn tranen bleven gewoon binnen en ik werd zelf een beetje skeptisch. En toch heb ik best genoten van de film. Ik heb me in ieder geval niet verveeld. Het is echt een familefilm, heerlijk voor een regenachtige zondagmiddag in de bioscoop of thuis met een zak popcorn op schoot en eventueel, mocht je geëmotioneerd raken, een doos tissues in het midden. Leuk, maar niet meer dan dat. 3 *
3,0
[permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 15:44 uurWe Bought a Zoo is een erg aandoenlijke familiefilm met een sympathieke cast(dat meisje is echt een poppetje) en een leuk verhaal dat op veel sympathie kan regelen. Het leuke plattelands boerderijtje doet de sfeer ook erg veel goed.
Daarmee weet het te verhullen dat de film erg simpel is en dat de vele bijrollen niet helemaal uit de verf komen. De vriendschap tussen Fanning en Ford is daar het grootste voorbeeld van.
5,0
[permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 16:02 uurIk heb deze film met heel veel plezier gekeken. Te weten dat dit waar gebeurd is maakt het kijken extra aantrekkelijk.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 9:48 uurLeuke film over een echte doorzetter, altijd mooi dit soort verhalen!
3,0
[permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 17:46 uurMooi filmpje, wel een standaard Hollywood drama stuk. Maar goed, die zijn op z'n tijd leuk om te kijken, zeker op de zondag-avond als het regent buiten

Damon (wordt ook oud...) speelt zoals altijd goed en naar Scarlett kijken is geen crime natuurljik! Inderdaad vallen de bijrollen een beetje in het niet, daar had misschien wat meer aandacht aan besteed mogen worden. Kinderen zijn wel goed gecast moet ik zeggen.
Een dikke 3 sterretjes
3,0
[permalink] geplaatst op 24 mei 2012, 22:04 uurMierzoet en waargebeurd komisch drama over een man (Matt Damon) die met zijn twee kinderen het leven probeert op te pakken na de dood van zijn vrouw. Het levert een film op die bol staat van de clichés en nooit verrast. We Bought a Zoo komt daar net mee weg omdat de film ook niet meer pretendeert te zijn. De film wordt daarbij ook geholpen door een uitstekende soundtrack vol Sigur Rós nummers en een aardige cast waarbij vooral de namen van Scarlett Johansson en Colin Ford opvalt.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 mei 2012, 0:07 uurEen aangenaam en mooi verhaal.
Ik snap wel niet waarom hij hier op Moviemeter de genres komedie/drama krijgt.
Daarbij dacht ik dan aan grappige situaties met de dieren zoals bijvoorbeeld in Zookeeper.
Dat was dus zeker niet het geval. Het is een familie/drama.
De film is leuk geworden en is een mooi voorbeeldje van doorzetting.
Had het wel iets meer over de dieren zelf zien gaan, nu ging het voornamelijk over Benjamins relatie met z'n zoon en het personeel en de zakelijke en financiele kant van een zoo.
Het einde was heel leuk voor het verhaal en de film, maar vond ik een tikje overdreven.
Zeker fijn om gezien te hebben.
3,5 sterren