132.154 gebruikers | 83.056 films | 30.170 regisseurs | 3.419.989 berichten | 4.772.373 stemmen

locatie: Films » The Blind Side (2009) » Info

The Blind Side (2009)

Blind Side, The (2009)
1204 stemmen | gemiddelde 3,73
mijn stem:
Drama
129 minuten

geregisseerd door John Lee Hancock
met Sandra Bullock, Quinton Aaron en Tim McGraw

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Micheal Oher (Quinton Aaron), een jonge, dakloze Afro-Amerikaanse jongen. Michael wordt op een avond opgemerkt door Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) en omdat hij geen slaapplaats heeft biedt Leigh Anne hem onderdak aan. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van zowel Michael als die van de familie Tuohy voorgoed zal veranderen...

gebruiker
bericht

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 september 2011, 12:16 uur
Ik had veel verwacht van deze film, des te meer omdat Bullock voor haar rol in deze film een Oscar heeft gewonnen, maar het bleek uiteindelijk een teleurstelling.

Bullock speelt een vrouw die haar liefde en huis openstelt voor een vreemde, maar dat herkende ik er totaal niet in. Ze speelt het personage heel hautain en lijkt enorm gericht op haar imago.

Ook Quinton Aaron, die door Bullock wordt opgevangen, komt niet overtuigend en zelfs heel onverschillig over. Het kan hem blijkbaar niet schelen of hij een dak boven zijn hoofd heeft of onder de blote hemel zal moeten slapen. Hij lijkt zelfs schrik te hebben van Bullock.

De man van Bullock ligt gewoon onder de sloef, gaat meteen akkoord met alles wat iedereen uit zijn omgeving van hem verwacht of vraagt, stelt zichzelf blijkbaar achter op iedereen. Ik had hem toch liever wat assertiever gezien.

Een lichtpunt was het zoontje, die toch wel voor een komische noot zorgde in de film.

Mijn mening is dat dit een dertien-in-een-dozijnfilm is met ondermaatse acteurprestaties...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 0:40 uur
Waren dr maar veel meer van ditsoort vrouwen. Mooi verhaal.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Blindside (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Blindside (€ 15,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Blindside (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 3:22 uur
Wat een absurd hoog gemiddelde!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 19:09 uur
Waren dr maar veel meer van ditsoort vrouwen. Mooi verhaal

Zijn er genoeg van. Sarah Palin bv. :r

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 10:27 uur
:? .

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2011, 7:45 uur
Meest verbazingwekkend vind ik nog dat dit verhaal, dat eigenlijk te mooi is om waar te zijn, gebaseerd is op waargebeurde feiten. Dat er nog zulke mensen zijn geeft je een extra goed gevoel.

Dat goede gevoel krijg je trouwens toch al door de film: een feel-good movie bij uitstek. Mooi ook het scherpe contrast in de rollen tussen enerzijds de extroverte Sandra Bullock (haar beste rol ooit) en de ingetogen Quinton Aaron anderzijds.

Heel mooi. Van mij mogen er meer van dit soort waargebeurde verhalen verfilmd worden.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2011, 0:35 uur
Een fijne feelgood movie (die me een beetje aan Forest Gump liet denken) met fantastische acteurs, vooral Sandra Bullock is fantastisch!!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2011, 12:40 uur
Goede film met een sublieme Sandra Bullock, bij wie de leeftijd geen vat lijkt te hebben op haar uiterlijk, integendeel, ze wordt steeds mooier.
Maar het gaat hem natuurlijk over het, waar gebeurde, verhaal en ook dat is prima weergegeven in deze film.
Ik vind dit een indrukwekkend verhaal dat mooi is gebracht door een zeer goede cast en ik hou wel van dit soort films, al is het dan soms wat sentimenteel.. who cares !!
De film heeft indruk op me gemaakt en dat is wat telt.
Bullock doet het hier veel beter dan in de vele komedies waarin ze speelt en zou zich beter op dit genre film wat meer toeleggen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 0:35 uur
Ik vind het altijd mooi om te zien dat een verhaal waargebeurd is, geeft het extra lading voor mij. Ook zonder dat gegeven is The Blind Side een prima film voor op de midweekse avond. Boeiend verhaal met een overtuigende cast. De aanwezigheid van het zoontje kon ook geen kwaad, die zorgde geregeld voor een komische noot.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2012, 18:03 uur
Sentimentele sportfilm over een Big Mike, die van de goot het schopt tot American Footballer. Met als achtergrond een getraumatiseerde jeugd, krijgt ie onderdak bij een gezin dat het financieel erg goed heeft. Vanuit die omgeving lukt het om ook op te krabbelen en dus American Football te spelen. Soms leek het allemaal too good to be true, maar het schijnt allemaal waargebeurd te zijn! Naast het succesverhaal van onze protagonist, steelt Sandra Bullock ook de show. Ik ben niet echt ondersteboven van haar soort rol, maar ze vult het wel oke in en won er een Oscar mee.