142.521 gebruikers | 93.765 films | 33.885 regisseurs | 3.782.326 berichten | 5.416.477 stemmen

The Darkest Hour (2011)

Actie / Sciencefiction
89 minuten

geregisseerd door Chris Gorak
met Emile Hirsch, Rachael Taylor en Max Minghella

Buitenaardse wezens zijn geland op aarde en hebben het complete elektrische netwerk op de planeet platgelegd. Hierdoor is de mensheid niet in staat om zich te organiseren en terug te vechten. De buitenaardse wezens jagen systematisch op het ongeorganiseerde hopeloze leger. Ondertussen probeert een kleine groep Amerikaanse toeristen in Moskou hun krachten te bundelen, in een poging de indringers te stoppen voordat de volledige mensheid is uitgeroeid.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juli 2012, 12:57 uur
Leuke film, iets meer dan 2 sterren!?
Net een beetje opgekrikt ;o)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2012, 10:24 uur
Ik vind dit een visueel zeer sterke film, maar naar het einde toe verslapte de film helemaal. Er zitten wel een paar spannende momenten in (zoals toen ze de Amerikaanse ambassade en het winkelcentrum binnengaan) maar ik heb toch al betere films met aliens gezien. De aliens zijn zoals eerder gezegd ook eerder lachwekkend dan griezelig...

Ik geef 'm 2,5 sterren voor de toch wel indrukwekkende beelden en een aantal spannende momenten

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2012, 11:19 uur
Spannend !!

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

The Darkest Hour (3D+2D Blu-ray+Dvd) (€ 17,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Darkest Hour 3D (€ 19,79)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Darkest Hour 3D (€ 19,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2012, 0:38 uur
vanwaar al dat commentaar? Leuke film, ga er gewoon lekker naar kijken en verwacht niks.. dan valt het allemaal reuze mee en is de film best goed!!!

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juli 2012, 12:29 uur
Slechte film

Elke positie is matig ingevuld. Regie, scenario, CGI. Het is een tiener filmpje. Die zijn wel vaker snel gemaakt alleen voor het geld. Toch mist hier zelfs met die gedachte nog een hoop.

Vooral een beetje een aardig verhaaltje. Niet te gek. Maar een klein beetje je best doen om of je karakters wat leuker te maken of de actie rap op elkaar te laten volgen en die scenes ook echt leuk of spannend te maken. Helaas. Niets hiervan. Ook bij de rest van de productie liep iedereen te slapen. Goede weergave hiervan was het vliegtuig dat in een gebouw was gevlogen. Alleen waar het wrak lag, lag puin en verder was het echt overal super netjes. De luiheid van die scene is tekenend voor de gehele film. Een luie slappe film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2012, 23:20 uur
Bepaald geen hoogvlieger; net als de meeste tienerfilms erg overdreven en voorspelbaar, maar het idee van de elektrische aliens was aardig.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 september 2012, 22:09 uur
Aardig filmpje, voldoende vermaakt en 3d was redelijk. Geen film die je zult onthouden omdat hij heel goed is, maar leuk om een keer te kijken.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2012, 11:27 uur
Catwoman1986 schreef:
galaxydriver32 schreef:

Dom? Ze komt uit Australië, normaal accent dus.

Wist ik veel, ik ga toch niet speciaal op google even alles over die actrice zoeken... 8|

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2012, 17:41 uur
Ja wat moet ik hier nu van zeggen....is deze film soms geschreven tijdens de schrijversstaking?
Slecht script, nog slechtere dialogen en vreselijke acteurs die geen kaas hebben gegeten van kijken alsof je het allemaal heel eng vindt.

Ik had constant het idee dat ik naar een aardig amateurfilmpje zat die kijken die ze hebben geprobeerd op te leuke met een ontploffing, snel rijden bus en een magnetron wapen _O^

Zelfs de aliens zagen er niet eng uit...wat zeg ik ze zagen er helemaal niet uit. Het gegeven van de film leek me erg aardig maar de uitwerking was werkelijk heeeeeel slecht.

Jammer, het had leuker kunnen zijn
:W

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2012, 14:42 uur
Het verhaal is helaas erg voorspelbaar.
Op zich leuk om eens gezien te hebben maar geen hoogvlieger.
De poster is eigenlijk het meest spectaculaire aan de hele film.
Zeker voor de tieners onder ons een leuke film om te zien, maar daar houdt het dan ook wel bij op, helaas.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2012, 12:42 uur
Helaas, dit was niet best. Nog 1,5 voor niet barslechte SFX.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2013, 22:01 uur
Matige film over een invasie van buitenaardse wezens, en een handjevol overlevenden. Een erg simpel verhaaltje met inwisselbare personages. Eigenlijk het enige originele aspect aan de film is de locatie (Moskou). De actie-scenes en special effects zijn wel aardig, maar spannend wordt het nergens. Mede door de erg korte speelduur verveeld de film op zich niet.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2013, 23:20 uur
Matige film, die ook absoluut niet probeert serieus genomen te worden. Zoals als de hoofdpersonages vijf dagen vast hebben gezeten in een voorraadkelder,ze er net zo fris uitkomen als dat ze erin gegaan zijn, (geen baardgroei bij de drie mannen na 5 dagen).

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2013, 13:15 uur
Een redelijk Actie/Horror/SF/Thriller film...
Prima verhaal...
Redelijk acteerwerk...
Wel mooi effect, camerawerk...
Mooi HD kwaliteit...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2013, 12:29 uur
verlaagt zo goed was die.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2013, 21:42 uur
Leuk stedentripje door Moskou. Ben benieuwd hoeveel er betaald is voor deze film vanuit Rusland.,

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2013, 1:02 uur
Het eerste deel van de film is best interessant maar de uitwerking is nogal bedroevend en ontzettend oppervlakkig. Vooral de moralistische dialogen van Hirsch zijn belachelijk en slaan de plank volledig mis. Zelfs de mooie Rachael Taylor kan weinig van haar rol maken en wat uiteindelijk overblijft is een duffe film zonder spanning. De opzet is leuk maar de uitwerking is een ramp.

Matig.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2013, 10:38 uur
Slecht.

Film heeft zo zijn vermakelijke momenten, maar is lang niet spannend genoeg. Het script is op sommige momenten erg slecht. Acteerwerk is ook al erg middelmatig. op FX gebied ziet de film er aardig uit, maar wanneer je een glimp van de indringers te zien krijgt is het werkelijk te slecht voor woorden.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2013, 23:43 uur
ik vond er echt niks aan
kan het geen horror noemen en ook amper actie...
voor mij zat er geen spanning in niks nie
dus ka er nie meer van maken dan een 1*

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2013, 11:55 uur
Hilarische film en dat bedoel ik dan uiterst negatief. :')

De hele film is simpelweg lachwekkend. Een indringer wordt eenvoudig verslagen door slechts een steen tegen de alien aan te werpen.

En dan het laatste.

We will fight back.

Kom op zeg, wat wil een stel inferieure tieners nu doen aan een gehele invasie, die wellicht over de hele wereld aanwezig is. Barslecht en ongelooflijk ordinair.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2013, 22:28 uur
Aardig SF-filmpje met een hoopvolle afloop. Grappig om weer te zien hoe Amerikanen vertrouwen hebben in hun instituties.