134.902 gebruikers | 85.725 films | 31.049 regisseurs | 3.508.580 berichten | 4.930.839 stemmen

locatie: Films » Daylight (1996) » Info

Actie / Thriller
114 minuten

geregisseerd door Rob Cohen
met Sylvester Stallone, Amy Brenneman en Marcello Thedford

New York, in de vooravond. Honderden voertuigen rijden door de tunnel die Manhattan met New Jersey verbindt. Toeristen, bedienden, gehaaste zakenlui, taxi's en vrachtwagens rijden allemaal in de richting van de buitenwijken. Een gestolen auto slalomt tegen hoge snelheid door het verkeer heen, om zo aan de politie te ontsnappen. Plots verliest de chauffeur de controle over het voertuig. De auto komt frontaal in botsing met een vrachtwagen vol toxische en licht ontvlambare producten. De truck komt tot ontploffing en luttele seconden later staat de hele tunnel in lichterlaaie..

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 november 2011, 19:05 uur
Deze rampenfilm vond 'k zeker de moeite om eens te (her)bekijken. Hij bevat voldoende spanning om je 2 uren aan het scherm gekluisterd te houden.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2011, 23:34 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Devoo schreef:
Een film die bij mij erg veel geloofwaardigheid mistte. Het is niet mogelijk, om midden in zo'n vlammenzee te zitten en dat dan nog te overleven ook. Het is ook niet logisch dat iemand uit een auto stapt en in de auto's naast haar vallen er mensen uit, die helemaal verbrand zij. Waarom heeft zij dan geen enkel schrammetje?

De film levert dus al in op geloofwaardigheid, maar verder vond ik het ook niet echt schitterend. Inderdaad, slechte acteerprestaties, zoals die George, die was echt ronduit slecht gecast. Op de muziek heb ik niet echt gelet en dat betekend meestal ook niets goed, aangezien ik meestal erg hard op de score let.

Vanavond deze weer eens herbekeken en moet toch echt even mijn score naar beneden bijschroeven. Ergerde me nu ook aan die ongeloofwaardigheden en zat ook nog met de vraag: kom op jongens zoek hoger gelegen auto's anders raken we onderkoeld en dan vervolgens de hele film lekker zwemmen en af en toe eens in de handjes blazen? Tel hier alle clichés bij op en je houdt de redelijke CGI over. Een krappe 2.5*

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Daylight (€ 15,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Daylight (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Daylight (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2011, 14:44 uur
movie fan schreef:
goede film . verhaal is oke , acteurs zijn allemaal goed , zeker stallone vond ik goed . special effects waren ook goed , zeker voor 1996 . einde was oke , conclusie , goede film die lekker wegkijkt en voor mij zeker en vast een 4.5 sterren waard is. dit is gewoon mijn mening ! geen domme quotes AUB .

Geen hoofdletters, te lange zin, verkeerd gebruik van interpunctie. Domme quotes? Je vraagt er zelf om.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2011, 11:57 uur
Goeie actiefilm waarin een ondergrondse tunnel instort en een groep overlevenden zoeken naar een uitgang. De film heeft een voorspelbaar verloop en zit vol clichés die bij het rampen-genre horen. Maar het geheel blijft onderhoudend en bevat een flink aantal spectaculaire en spannende actie-scenes. Het is zeker niet de beste rol van Sylvester Stallone, maar hij is wel geknipt als de heroïsche reddingswerker.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2012, 22:51 uur
Het hoort dan wel bij het genre, maar zo irritant als de personages in Daylight zijn, heb ik ze zelden meegemaakt. Oef, wat heb ik me daaraan geirriteerd. Ook is het acteerwerk bedroevend te noemen en vond ik zelfs Stallone maar matig.

De film is redelijk vermakelijk al het een kwartiertje korter gemogen (en gemoeten). Maar neem je de film met een flinke korrel zout en neem je alle cliche's op de koop toe, zoals logisch met dit genre, kom je de avond wel door.

(moderator)
avatar van Spetie
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 15:20 uur
Matige actie/dramafilm met Sylvester Stalone in de hoofdrol. Stalone speelt in deze film de rol van de uit de gratie gevallen chef van de Emergency Medical Services. Stalone is natuurlijk de enige die hen kan redden. Stalone blinkt zoals gewoonlijk niet echt uit in acteren en ook de rest van de cast is niet heel goed bezig.

De mensen die in de tunnel opgesloten zitten zijn o.a. een schildersfamilie, een schrijver, een bejaard stelletje een bekende actieheld en een aantal jeugdige overvallers. Stereotieper kun je ze zowat niet tegen komen. Helaas worden de karakters in de film totaal niet uitgediept. Hierdoor boeit het totaal niet, wie het avontuur wel of niet zal overleven.

De actie en spanning is nog best redelijk, hoewel sommige dingen misschien wat onwaarschijnlijk zijn, blijft het redelijk geloofwaardig. Tja het vermaakt nog enigszins, maar daar is alles dan ook wel mee gezegd.