• 9.387.329 stemmen

Oorsprong: Frankrijk / Angola

Geregisseerd door: Quentin Dupieux

Met onder meer: Thomas F. Duffy, Haley Ramm en Jack Plotnick

Plot Rubber

"Are you TIRED of the expected?"

Robert, een autoband die achtergelaten is in de woestijn, komt plotseling tot leven zonder enige reden. Robert ontwikkelt al snel een telepathische gave wat hem in staat stelt om alles te vernietigen wat hij wil.

jeroentjuhhhhh schreef:

Daar hebben we 't al even over gehad en toen heb ik ook al wat voorbeelden genoemd, ik ga niet mijn hele beleving en ontleding opschrijven omdat jij dingen niet op die manier ziet / hebt gezien

Ooh ik snap jouw standpunten wel en jouw interpretatie ervan. Maar is het nou zo vernieuwend dat de makers van Rubber hun film niet serieus neemt? Daar draaien de "grappen" namelijk wel allemaal om.

rep_robert schreef:

Nee maar wel de wijze waarop, namelijk door het 'te vertellen'. Niet door zo debiel mogelijk te doen met de effecten en slapstick achtige jokes, waar het redelijk vaak wel op neer komt.

Rubber is dan ook geen zelfrelativerende trash maar gewoon artistiek verantwoorde pulp met veel rake boodschappen aan de 'outsiders', meer dan welke andere titel ooit op deze manier heeft gedaan

En daar was ik wel aan toe, een film die een nieuw rijtje creëert in het genre en niet achteraan aansluit.

avatar van Skrean

Skrean

Ge-wel-dig! Waarom? 'No reason'

avatar van IcU

IcU

Deze prent is gefilmd met de Canon EOS 5D. Zie je er ook wel aan af, maar het maakt weer eens duidelijk dat de spiegel reflex camera de camera is voor de low-budget filmmaker.

avatar van Observator

Observator

Tagline: Are You Tired of the Expected?

MrLee

0.5*, en dat wel met een reden. En als dit met een 5D gedaan is hadden ze er nog veel meer uit kunnen halen, zie season ending van House MD.

Tonypulp

Maar die reden geven, is net even teveel moeite?

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Wat is dat nou voor een vreemd commentaar. Moeten alle mogelijkheden van een camera gebruikt worden om een goede film te maken dan?

Edit: Ik dacht dat dat de reden was, of bedoel je iets anders?

MrLee

@Jarno; nee, was een (algemene) reactie op IcU. Natuurlijk gaat het daar niet om, en ook niet omdat het low budget is, in tegendeel. Al vond ik hem technisch wel zwak.

Tonypulp

Maar heb je ook voorbeelden dan? Ben wel benieuwd wat hier technisch zwak aan is..

avatar van Reinbo

MrLee schreef:

Als je geen normale motivatie of uitlag kan geven. Schrijf dan niets.

Reinbo schreef:

Als je geen normale motivatie of uitlag kan geven. Schrijf dan niets.

Gelukkig is iedereen daar vrij in. Maar volgens mij wordt mijn reactie (geen review, gewoon een reactie) verkeerd geïnterpreteerd, maar dat is eigenlijk ook helemaal niet boeiend.

avatar van Ravnoss

Ravnoss

Bijkans geniale film. Van het moment dat de agent zijn glas met water leeg gooide in het begin, wist ik dat dit iets ging worden wat ik wel zou kunnen appreciëren. Vanaf dat moment was het voor mij 80 minuten genieten, waarbij het absurdisme me bij tijd en wijle nog het meest deed denken aan Gummbah en zijn cartoons.

4.5* en voor nu even een plaatsje in mijn top 10

avatar van Corcicus

Corcicus

Toffe film met geniale stukken, die omwille van de korte duur nooit verveelt. Het is een keer wat anders, maar allicht is dit zo een film waarvan je houdt of je haat 'm. Ik heb wel zitten genieten.

avatar van Atomaster

Atomaster

zeer flauwe film, verder geen reden,

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

dominion

Geweldig die ga ik toevoegen

Nieuwe poster opgestuurd

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Rubbertje rubbertje aan de wand ... Lol.

Erg leuk onzinnig maar gestyleerd filmpje dat bij velen het verkeerde keelgat in zal schieten. Normaal zou ik zeggen, stop dan ook niet alles in je mond, maar bij Rubber, is het hoewel in mijn optiek onterecht, enigzinds begrijpenljik.

Rubber begint naar verwachting erg bijzonder, een rubber band komt tot leven. Het schudt geïrriteerd het zand van zich af, en rijdt op zijn dooie gemakkie een flesje aan gort, de zandpaden af.

Op zijn pad komt hij van alles tegen; een bierflesje, een konijn, een kraai, een montesorihuftertje in een blauw pakkie, een lekker jong schoonmaaksterje, en een manke stoel met gezond verstand.

Pissig als hij is, of misschien wel nieuwsgierig, of hek, misschien wel zonder geen enkele fucking reden. Discrimineren doet het niet, of het nu een onschuldige goedgesnavelde kraai is of een lekker wijf met 'ass', het moet kapot, en zonder pardon, kapot gaat het.

Maar, niet zonder poes of pas. Deze bijdehante autoband is slechts een deeltje van het Rubber.

Het Rubber, dat in tjokjeloop tempo voort krabbelt, beschikt niet alleen over een hele hoop verwachte ubderdroge humor, maar beschikt tevens over een ander, onverwacht maar hilarisch stukje film: Pottenkijkers. Pottenkijkers inderdaad, wat mot die band nou joh, een stelletje bijelkaargeraapte 'oh oh gerzoërs' met verrekijkers dienen net als ik, als toeschouwer. Alleen moet ik m'n klep houden, en komen zij aan het woord, dat scheelt mensen van moviemeter, want zij zijn grappig, en ik niet.

Maar tevens geeft dit deze Rubber een aangenaam stukje dynamiek, dat zelfs met een biertje of twee, nog gewoon te volgen is. Either way, de lol kan niet op. Nu portretteer ik deze film misschien iets te veel als Lol en plat vermaak, maar Rubber is wel degelijk meer dan dat, sure, het leunt veel op het humor aspect, maar o.a de CGI en het sounddesign in combinatie met het ietwat trage tempo is zeer geslaagd.

Al met Rubber een dikke pluim voor Dupieux, 4 sterren en wie weet daar voorbij.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Nieuwe poster ingezonden. Ben benieuwd of hij geaccepteerd wordt.

In iedergeval stukken beter dan dit!

Geweldige recensie

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Een autoband die tot leven komt, lees ik dat goed??

Het moet niet gekker worden, maar toch eerst maar eens kijken wat het is.

FillumGek

Rubber is het soort film dat door de meute waarschijnlijk de grond ik zal worden gebrand maar door de experimentele kijker zal worden toegejuicht. Met de weirde plot zul je nu eenmaal niet zo veel mensen aanspreken ben ik bang. Mijn zieltje heeft Robert in elk geval gewonnen. Voortaan zal ik alle banden met respect behandelen, want banden zijn cool!

Mr. Oizo, de regisseur, moet dat ook gedacht hebben want hij besluit om een afgedankte autoband op de voet te volgen, vanaf zijn 'geboorte'. Je ziet hem zijn eerste rolletjes maken wat vaak resulteert in een doffe plof na wat wankelen. Hij maakt kennis met allerlei obstakels die hij wel of niet de baas kan en hij ontdekt een unieke gave die hij bezit, namelijk dingen opblazen met zijn gedachte. Nadat hij de mensen een vrachtlading aan autobanden ziet verbranden besluit hij wraak te nemen. In feite kijk je meer dan de helft van de film dus naar een rollende autoband en na een tijdje werd ik wel erg melig. Het ziet er gewoon zo droog uit, ook al is het wanneer hij alleen maar omvalt. Het mooiste is nog dat ik op een gegeven moment ook het gevoel had naar een persoon te kijken, zo gedraagt hij zich ook. Regelmatig hard gelachen dus, met als toppunt dat ie onder de douche stond!

Dit speelt zich allemaal af in de woestijn en vooraf aan de film krijgen we te horen dat alle gebeurtenissen in de film voor 'no reason' zijn. Dus zonder enige reden staan er een groepje toeschouwers met ieder een verrekijker op de loer. Je weet niet waarom, maar al snel blijkt dat ze het leven van Robert willen volgen alsof ze naar een film kijken. Zij voorzien de kijker dan ook regelmatig van commentaar wat af en toe hilarisch is. Spinella is enorm droog als cop die de 'film' zo snel mogelijk af wilt hebben zodat ie naar huis kan. Het is echt zo vaag om te zien, soms wist ik echt even niet waar ik naar aan het kijken was.

Voor de gore-liefhebber zijn er tientallen ontplofte hoofden te bewonderen en zelfs wat (nep)dieren. Buiten dat zat ik de hele film met een big smile op m'n smoel omdat het kijken naar een rollende autoband blijkbaar leuker is dan gedacht. Echt bizar, want het wordt langzamerhand een echt karakter, een beetje zoals Wilson the Volleyball in Cast Away. Een levenloos voorwerp waar je op den duur toch een band (haha!) mee schept. Ik ben zeer aangenaam verrast dus en de volgende keer dat ik in een actiefilm een autoband zie rollen zal ik altijd terugdenken aan de grote held Robert die niet met zich laat sollen!

avatar van zowizo

zowizo

boring!

avatar van Elineloves

Elineloves

Boring? Ik vond het een heerlijke film, nog even nagenieten en dan morgen een stukkie tikken.

FillumGek

Leuk dat ie beviel in elk geval Wellicht dat 'zowizo' ook nog een duidelijkere mening wilt geven maar dat betwijfel ik

Hoeft ook niet ja Film is nou eenmaal niet serieus

avatar van Elineloves

Elineloves

Dus omdat de film niet serieus was hoef je je mening plots niet te kunnen onderbouwen?

Edit: die zin loopt niet, daarom schrijf ik ook maar even niks over de film zelf.

rep_robert schreef:

Hoeft ook niet ja Film is nou eenmaal niet serieus

Waarom heb jij dan de tijd genomen om een recensie bij een 'rotfilm' te schrijven?

avatar van rep_robert

Om mijn grote teleurstelling te uiten Ipv een gekke film over een band kreeg ik een parodie over het feit dat je films niet serieus hoeft te nemen.

@Eline, there's no reason ja. De filmmakers vragen er eigenlijk ook om geen serieuze recensie te krijgen