Society (1989)

geregisseerd door
Brian Yuznamet
Billy Warlock,
Connie Danese en
Ben SlackBill was altijd al het zwarte schaap van de familie. Terwijl zijn ouders en zijn zus zich mengen in de high society van Beverly Hills, houdt hij zich liever afzijdig. Totdat hij er achter komt dat zijn ouders wel erg vreemde feestjes geven, ten koste van de mensen die beneden hun stand staan.
2,5
[permalink] geplaatst op 7 november 2002, 1:46 uurKomt nogal traag op gang. Maar de finale is geweldig bizar! Jammer dat die gast van Baywatch er in mee speelt....
4,0
[permalink] geplaatst op 7 november 2002, 10:49 uurTsja, als je nou gewoon nooit Baywatch had gekeken.. Jammer.. Verder is dit zowat de snerpendste (tevens humoristische) kritiek die ik ken. Op vriendjespolitiek, hielenlikkerij, incest en andere vrolijke zaken uit onze westerse beschaving.
4,0
[permalink] geplaatst op 26 februari 2004, 12:58 uurGeweldige horror met een zeer geslaagde knipoog naar highsociety-gebeuren.Baywatch acteur of niet,in deze film is billy warlock echt perfect.Beste van Yuzna met daarachter the Dentist.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 oktober 2004, 11:52 uurSommige mensen zijn zo perfect, daar moet wel iets mis mee zijn. Deze film heeft veel slechte kritieken gehad, maar ik kon deze bijzonder goed waarderen. Komische en redelijk gemaakte horror van yuzna: koning van de moderne horrorpulp.
djelle
[permalink] geplaatst op 23 januari 2005, 11:10 uurBizarre film. Inderdaad een leuke symboliek t.o.v. heel het high-society gebeuren waarin velen zich zoveel beter wanen dan de "gewone" mensen enzoverder... Dat vond ik een sterk punt van de film. Voor de rest kon hij mij niet zo bekoren. De finale was wel eens plezant om te zien. Veel viezigheden, die zowel erg smerig als erg grappig waren. Maar ja, hij komt zeer traag op gang, veel langdradige scenes, beetje verstrengeld in zijn bizarrigheid, weinig gore...
Nog niet al zijn films gezien, maar bv bij the dentist herken ik ook veel van Yunza's fouten. (trage voortgang, teleurstellende gore...) Hij kan nochtans echt vermakelijke films regisseren en is een meester in gorefx. (re-animator 2 & 3)
Wat teleurstellend. 1,5*
Horrorfanaat
[permalink] geplaatst op 17 mei 2005, 16:04 uurIdd erg traag het eerste uur maar het laatste half uur is zo bizar en smerig dat de film toch wat speciaals heeft. 3*
2,5
[permalink] geplaatst op 16 maart 2006, 23:11 uurIkzelf vond het begin juist erg leuk, wel wat traag... Maar vermakelijk. Het einde daarintegen was zeer triest, idd veel zogenaamd gore, maar het boeide me allemaal niet.. Nee, geef mij maar het eerste uur film.
Ik weet niet zo goed, over het algemeen viel het me tegen en verwachte eigenlijk een stuk meer.. van 3* naar 2.5*
dr walgvogel
[permalink] geplaatst op 18 maart 2006, 10:15 uurGeweldig. "There's no bussines like show bussines" het einde moet wel een van de misselmakenste (dus positief is) laatste 20 minuten van een film zijn
[permalink] geplaatst op 19 april 2006, 23:17 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIs altijd in mijn geheugen gegrift gebleven deze film maar viel me toch een klein beetje tegen de tweede keer. Blijft een lekkere film, slijmerig zoals we gewend zijn van Yuzna of Gordon. Het eerste uur vaak weird en bizar wat alleen maar positief is maar soms wel een aantal onnodige aspecten zoals bv die achterlijke moeder die ik totaal misplaatst vond en niet grappig. Society bouwt redelijk goed op naar een climax die op zijn beurt dan weer over the top bizar is. Vond het wel passen bij de film en is over het geheel wel aardig maar leunt toch teveel de belachelijke kant op. Ik had liever een wat serieuzere finale gezien. Society is het type film waar ik graag naar kijk. Surrealistisch, bizar en goor maar net iets teveel misplaatste komedie als je het mij vraagt. Verlaagd naar 3,5*
arkadi
[permalink] geplaatst op 7 oktober 2006, 20:25 uurBegint als een aflevering van Beverly Hills 90210 om dan te veranderen in een obscene cultfilm.
Het eerste gedeelte kon me totaal niet boeien maar het laatste gedeelte was zo bizar dat het wel mijn aandacht greep.
[permalink] geplaatst op 24 juni 2008, 20:10 uurGoed script! Uitwerking is een beetje trashy, maar mag er wel zijn. Yuzna zoals we hem kennen: bizar, ranzig en met veel gevoel voor humor. Slotscène is een instant klassieker.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 oktober 2008, 16:18 uurgoede film de eerst van yunza met goede special effects in
de laaste half uur en heel bizar was 3,0
3,5
[permalink] geplaatst op 23 december 2008, 14:50 uurDe eerste 80 minuten van de film leek het wel of ik naar een aflevering van Baywatch zat te kijken maar dan niet op het strand. Dat werd nog versterkt doordat de vriendin van Billy heer Shana heette (In Baywatch heette zijn vriendin nl. Shauni). Dit gedeelte was niet veel soeps, buiten de licht komische en kritische boodschap/sneer naar de rijke mensen erin die hun kinderen zo vertroetelen dat het wel behoorlijk op een vorm van incest lijkt.
In het laatste gedeelte worden de remmen echter losgegooid en de slotscene is waarschijnlijk de meest ranzige, smerige, slijmerige, debiele scene die ik ooit in een film heb gezien. Geniaal
Zonder die slotscene had het bij een 2 gebleven. Nu wordt het alsnog een 3.5
4,0
[permalink] geplaatst op 4 februari 2009, 13:08 uurHet niveau van acteren en muziek is inderdaad niet bijster hoog.
De gehele uitstraling is niet mooi.
Toch is de film in het begin heerlijk mysterieus.
Het laatste deel was echter geweldig ranzig neergezet.
Al met al een aardig filmpje.
3,0
[permalink] geplaatst op 14 mei 2009, 12:51 uurOhhh ik raak zo opgewonden van deze film

Is dat erg?? :O
1,0
[permalink] geplaatst op 21 oktober 2009, 10:59 uurEen fragment uit een Movie Meter contest maakte mij nieuwsgierig naar deze film. Laat dat fragment uit die contest nu ook gelijk de mooiste scène zijn. Voor de rest was het niet bepaald om over naar huis te schrijven. Ik dacht aanvankelijk naar een soort 'highschool' komedie te kijken met best wel mooie meiden bovendien en soms best wel grappige scènes. Op het einde ging de film volledig uit de bocht. Wat we te zien kregen waren zeer onsmakelijke scènes die dus voor horror door moesten gaan, maar in mijn ogen dan wel heel slecht gebracht. Voor sommige users echter goed genoeg om deze film juist daarom over het gemiddelde heen te tillen, maar voor mij om deze film helaas juist daarom een dikke onvoldoende te geven.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 oktober 2009, 0:38 uurIk weet niet wat het is met die foute Horror films uit de tachtiger jaren, maar ik vind ze altijd wel een lekker sfeertje hebben.
Society is een kritiek op alles wat maar met populaire en rijke mensen te maken heeft. Dit is in deze film lekker bizar in beeld gebracht en met de nodige humor. De manier waarop het geschoten is, en met de muziek erbij vind ik een genot om naar te kijken. Het entertainment niveau ligt hoog. De ene leuke scène na de andere komt. Niet specifiek erg goede scènes en van het acteerwerk moet de film het zeker niet hebben. Toch heeft het iets over zich waardoor je de film met een glimlach kan bekijken. De mysterie zit er goed in en je bent echt nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren en wat er aan de hand is. De opbouw naar de climax is dan ook erg goed. En we worden zeker niet teleurgesteld. In een film die weinig schokkend beelden of veel gore vertoond, worden we op het eind nog even verwend met een behoorlijk smerige scène.
Een beetje een langzame, maar erg genietbaar en eighties fout begin en een fantastische climax.
3,5
[permalink] geplaatst op 13 februari 2010, 12:38 uurEnkele van de meest bizarre horrorcreaties die ik ken, komen voorbij in deze film, maar wel pas op het eind. Gelukkig kijkt de eerste 5 kwartier best aardig weg vanwege het foute jaren 80 yuppie sfeertje.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 juni 2010, 21:48 uurIk sluit mij aan bij het commentaar hierboven van Reinbo.
De film kijkt goed weg, al gebeurt er weinig in het begin. De climax is zeker het kijken waard!! Fijne jaren 80 horror

3,0
[permalink] geplaatst op 17 september 2010, 16:42 uurAardige eind jaren 80 filmpje met een prima sfeer.
De gore naar het eind toe is erg mooi gedaan.
Acteren was redelijk te noemen, en verhaal was best leuk.
[permalink] geplaatst op 9 april 2011, 9:47 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWat een schitterende film zeg.
Hij blijft de hele tijd spannend en de point final gaat de verbeelding te boven. De mystery kunnen ze goed aanhouden, al na één kwartier wilde ik weten wat er gatver aan het gebeuren was en men spaarde het antwoord tot op het einde. Acteren was degelijk en de muziek was bijzonder goed. De gore is goed in beeld gebracht. Zalige eighties sfeer en hoe ze die yuppies presenteerden was hilarisch te noemen. Sommige zaken konden wel beter zoals de moeder van Bill's vriendin: zij moest voor de komische noot zorgen, maar grappig vond ik haar personage allerminst. Eerder geretardeerd.
Ze vergeten haar trouwens op 't einde in dat huis
3,5
[permalink] geplaatst op 24 maart 2012, 0:12 uurDe kritische boodschap van de film komt wellicht niet heel goed over, maar Society is in elk geval een leuke, freaky film. Het eerste uur is eerder mysterieus dan horror. De veelbesproken finale is inderdaad een gave climax. Heerlijk goor, maar het geheel was me iets te voorspelbaar. Gelukkig is er voldoende vermaak vanwege sommige fijn belachelijke scenes en dialogen. Niet aan te raden voor wie niks kan met over de top horror. Zelf heb ik nog getwijfeld tussen drie en drie en een halve ster. Het voordeel van de twijfel dus.
[permalink] geplaatst op 26 maart 2012, 13:10 uurRuudC schreef:
Persoonlijk vond ik het eerste uur vooral grappig in plaats van horror, hehe. Duidelijk in ieder geval dat Brian Yuzna een perfecte regisseur is voor het body horror genre, jammer alleen dat het in deze film allemaal erg laat op gang komt. Het hele principe van de rijken die de armen uitzuigen wordt mooi letterlijk weergegeven en zijn vooral erg smerig (ondanks de soms toch vrij neppe special effects), maar uiteindelijk stelt de film ook weer niet heel erg veel voor. Wel erg grappig en ranzig en kijkt vooral zeer makkelijk weg!