Resident Evil: Afterlife (2010)
Alternatieve titel: Resident Evil 4: Afterlife

geregisseerd door
Paul W.S. Andersonmet
Milla Jovovich,
Wentworth Miller en
Ali LarterDe wereld wordt nog steeds geteisterd door het virus dat mensen in zombies verandert. Alice (Milla Jovovich) blijft op haar pad toch steeds meer overlevenden vinden en samen zoeken ze naar een veilige haven. In haar gevecht met de 'Umbrella Corporation' krijgt Alice onverwachte hulp van een oude bekende.
[permalink] geplaatst op 2 maart 2012, 14:11 uurTarkus schreef:
Ondertussen weten we wel dat er een 5de film aankomt, en daar kijk ik nu dus al naar uit.
Mèt Sienna Guillory

!
3,0
[permalink] geplaatst op 2 maart 2012, 15:09 uurFilm keek lekker weg, mooie actie scenes en de film was niet langdradig, Leuk filmpje om 1 keer te kijken.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 maart 2012, 14:24 uurAardige film waarin Alice opnieuw de strijd aangaat met de zombies. Verhaaltechnisch is er weinig vooruitgang in dit vierde deel van de serie. Maar de vette actie-scenes mogen er zijn. Het begint al meteen goed met een lange actievolle openings-scene. Veel hiervan lijkt direct uit de Matrix te zijn gestolen, maar dat mag de pret niet drukken. Ook tussen de actie-scenes door blijft de film onderhoudend. Milla Jovovich is op haar stoerst hier.
3,5
[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 0:59 uurHeb nooit de RE games gespeeld, maar ook deze vond ik erg vermakelijk. Misschien niet zo leuk als 3, maar komt er redelijk in de buurt en zeker beter dan deel 1 en 2.
In het begon schrok ik een beetje en dacht ik even dat de film de verkeerde kant op ging. Het was mij allemaal iets te nep op dat moment. Gelukkig wanneer ze eenmaal in Alaska aankomt wordt het stukken beter. Net als in deel 3 is hier het survival aspect best groot. De film zit ook bomvol met actie. Ook hier weer een frisse cast die het allemaal goed deed.
Heb hier nog Resident Evil: Degeneration liggen. Lijkt mij helemaal niks, maar we gaan het proberen.
Een magere 3.5*
[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 10:41 uurbrabusRUS schreef:
Als fan van de eerste vier delen heb ik je "reis" tot hier gevolgd, maar aan die
Degeneration-animatie heb ik me niet gewaagd. Maar niet getreurd, op 3 oktober aanstaande (althans volgens de huidige IMDb-berichten) gaat
Resident evil : retribution in Nederland in première, met een hoop oude bekenden... (Zie op YouTube de trailer, met een mooi fake-begin!)
3,5
[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 11:44 uurI know. Ga ik zeker naar toe. Moet je na gaan. In het begin had ik eigenlijk weinig zin om te beginnen met de RE reeks, omdat horror niet echt mijn ding is en nu geniet ik van deze (vooral laatste 2) films.
Degeneration is inderdaad animatie. Maar omdat het animatie is kunnen ze misschien verder gaan op gebied van actie die in werkelijk niet kunnen of te duur zijn. Ik ben benieuwd, maar ik denk dat het niks wordt aangezien ik animatie associeer met humor.
[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 12:18 uurbrabusRUS schreef:
Meneer brabusRUS, ik zal u vertellen dat ik van al die talloze minuten van mijn leven er misschien 30 aan het spelen van games heb verspild, dus ík had al helemáál geen zin om hier aan te beginnen. Maar nieuwsgierigheid, gekoppeld aan het feit dat Paul W.S. Anderson mijn favoriete B-film-regisseur is (zodanig dat ik zijn films liever zie dan die van de meeste A-regisseurs), hebben mij toch aan deel 1 doen beginnen, met alle gevolgen, ik bedoel
vervolgen van dien...
Overigens zien de stukjes van
RE : degeneration op YouTube er niet eens zo abominabel uit. Als
die-hard-fan moet ik er misschien ook maar eens achteraan, al was het maar om daarna de èchte films nog meer te kunnen waarderen.