Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Srđan Spasojević
Met onder meer: Sergej Trifunović en Ana Sakić
Gesproken taal: Duits, Servisch, Engels en Zweeds
Plot Srpski Film
"Not all films have a happy ending"
Ex-pornoster Milos leidt nu een normaal leven, samen met zijn vrouw en zoontje van vijf. Een onverwacht telefoontje van zijn ex-collega Layla, die nog steeds pornoster is, verandert alles. Milos heeft financiële problemen, dus stelt Layla hem voor aan Vukmir, een mysterieuze, machtige man binnen de pornowereld. Hij doet Milos een aanbod dat deze niet kan weigeren; de hoofdrol in zijn nieuwste film. Dit zou ervoor zorgen dat Milos zich voor de rest van zijn leven geen zorgen hoeft te maken over zijn financiën. Maar Milos maakt deel uit van een wel heel bizarre film...
Miloš
Jecina baka
Doktorka
Stefan
Threeohthree
Ik ben het wel met Robert eens, al had ik meer iets van: ''Hij zal toch niet zijn zoontje aan het neuken zijn, oh, ja hij is zijn zoontje aan het stoten''. Ook dat is geen kinky idee, maar het deed vrij weinig met me.
narva77 (crew films)
Ik had óók wel een vermoeden hoor, dat geef ik eerlijk toe. Maar ik viel gewoon over die ene zin van rep_robert:
Je bent niet zo slim als je dat niet gelijk door hebt hoor
Misschien inderdaad een beetje een verkeerde woordkeuze van mij, excuses.
Jessen0wnt
Na alle ophef over dat deze film te shockerend is of dat niet aan te raden is, wat ik nu na de film wel begrijp, toch maar aangezet. De film wekt gewoon enorme nieuwsgierigheid op, wat misschien te oppervlakkig is als 17jarige die zich nauwelijks openstelt voor horror en Saw en the Blair Witch Project al redelijk griezelig/vet vind en die geshockeerd achterbleef bij de film Klass. Maar de interesse is er. Wat moet nou zo ziek zijn dat dit een banned film is? Waarom al die ophef?
Ik weet dat shockcinema bestaat maar nog nooit echt in verdiept. Het lijkt meestal al een voorbedachte reden om te gaan kijken en een visie die niet verder gaat dan... ja het publiek shockeren. A serbian film is naast Antichrist misschien de enige shockerende film, qua horror dat ik ooit heb gezien en vandaar was het een hele opzet om de film aan te zetten maar gelukkig heb ik dit gedaan. Het laat in ieder geval Saw en Hostel lijken op een Disney-productie want dit is verreweg van een vergelijking waardig.
Naast de belachelijke zieke situaties waar onze Milos in terecht komt ziet de film er heel stijlvol, modern en technisch uit. De film zit enorm goed in elkaar, audiovisueel is het ook echt om te smullen en de soundtrack geeft een heel apart filmpje. A serbian film is toch wel een ander staaltje horror dan ik gewend ben. De film moet het niet hebben van heel veel spanningsopbouw of schrik momenten maar vooral van het onnatuurlijke en toch wel persoonlijke sfeertje. Ik wil niet zeggen dat ik deze seksuele gevoelens ook maar OOIT heb gekregen maar het is denk ik wel dat deze film iets maatschappelijks aan de kaak zet. Al is het moeilijk te verklaren wat dit nou precies inhoud. De film heeft in ieder geval genoeg diepgang om na te gaan.
De cast speelt enorm goed hun rol, alle rollen waren zover geloofwaardig. Zag niet echt de meerwaarde aan het weeskind, maar het zorgde in ieder geval wel voor wat mooi staar momenten en gaf een mysterieuze kant aan de newborn-porno business.
Zeker de moeite waard om te kijken, het shockerende gedeelte valt uiteindelijk wel mee, ik denk dat ik de meeste dingen wel na een week of twee ben vergeten (hoewel sommige scènes voor het leven memorabel genoeg zijn
) en ook zou ik dit niet snel benoemen als de ziekste film ooit, puur omdat de film met respect is gemaakt voor de filmwereld en de hoofdpersonages hebben genoeg diepgang om wel menselijke trekjes op te vallen. Geen idee of ik dit gelijk de 0,5 of de 5 sterren moet geven, maar ik geef een ruime 8 voor een grenszoekende film die het naar mijn weten, best wel heeft gevonden. 4 sterren voorlopig. Herziening zal er niet in komen, denk ik
- 2048 berichten
Je klinkt inderdaad niet geshockeerd , nee
maarja Man Bites Dog en Once Upon a Time In America shockeerde me wél, en films als Cannibal Holocaust en Seul Contre Tous shockeerde me helemaal niet. Interesse voor de film blijft, en hopelijk brengen ze het ook in Nederland uit. Lijkt misschien onwaarschijnlijk ,maar vanwege de controversiële reputatie van de film kan het misschien nog een DVD-release hebben vanwege nieuwsgierige mensen. Ook het aantal stemmen is een stuk hoger dan eerst.
Jessen0wnt
Inderdaad, censuur of films ''verbieden'' lukt toch niet meer in dit internet-tijdperk. En ach, ik had het eigenlijk erger verwacht. Hoewel er genoeg diepgang is leef je niet echt met Miros mee, tenminste ik niet. Daarnaast zie je niet alles echt gebeuren, de camera wijkt vaak af als er echt iets smerigs gebeurd dus dan zit het meer in je verbeelding, plus de film heeft al een enorme status dus dan houd je er meer rekening mee en verwacht je al iets in die geest. Hoewel sommige dingen...
- 2048 berichten
Precies. Bij een film als Man Bites Dog verwachtte ik zo'n shockerende scène helemaal niet, maar hier wordt het meteen al duidelijk gemaakt. De klap komt ook minder hard aan denk ik.
narva77 (crew films)
Ik snap anders wel wat hij bedoelt hoor; daarom schreef ik bv. ook dat ik "Antichrist" misschien wel schokkender vond, vanwege enkele onverwachte scènes!
Jessen0wnt
Ik ook, maar omdat hij nog niet heeft gestemd vroeg ik me af hoe de klap hier wat minder aan komt dan bijvoorbeeld Antichrist als hij deze nog niet heeft gezien
- 2048 berichten
Ik heb zowel Antichrist als deze film niet gezien maar van beide weet ik dat er niet zulke prettige beelden in zitten. Als ik met dat idee een film kijkt (zoals ik had bij Cannibal Holocaust)doet het niet echt veel met me.
Thorak
Cannibal Holocaust is ook mega-zwaar overtrokken.
Afgezien van een enkele dierenleed scene gebeurt daar ook helemaal niets schokkends in.
Toentertijd ooit de ''un-cut versie'' gezien, na het zien ervan waren we er van overtuigd dat un-cut een spelfout was en ''een kut versie'' had moeten zijn...
movie acteurs
Ondanks de vele verhalen ben ik niet (echt) benieuwd geworden naar deze film.
Deze film had ik al eens eerder geprobeerd maar kwam toen niet echt ver. Nu eindelijk wel uitgezeten. Er zitten heel wat zieke beelden in, het doet best wat met je. Het heeft best een effect, maar persoonlijk shockeerde het mij niet zo. Maar eigenlijk zijn sommige beelden eerder lachwekkend en ook amateuristisch. De speelduur vond ik nog steeds moeilijk door te komen. Na een potje gapen toch behoorlijk blij geworden wanneer de film eindelijk was afgelopen. Het acteerwerk van Srdjan Todorovic was wel aardig, maar net zoals bij de rest van de cast deed het me niet veel. Opvallend in de film is ook de penis van Milos. Erg fake. De muziek in het begin en einde zijn behoorlijk irritant.
Het positieve van deze film. De film heeft zeker wel iets. Best grimmig eigenlijk, de sfeer mag er dus zeker wezen. Ook de behoorlijk fraaie belichting van deze film. Maar dit is eigenlijk het enige echt positieve wat ik in deze film zie. Dus ik behoor bij de gene die dit niks vonden.Tot nu toe hou ik het bij een 1,5. Als was het sowieso wat boeiender dan had ik hier wat meer sterren aan kwijt gekund.
Jessen0wnt
Zit erg te twijfelen of ik hem geen halfpuntje minder zal geven. Film is na een paar dagen aardig wegge-ebt en de ''depressiviteit'' die sommigen ondervinden na deze film, is totaal niet aangeslagen. Het zal waarschijnlijk voor altijd wel blijven hangen, maar niet met shockerende lading...
SenE
Nou, na al dit commentaar gelezen te hebben, hebben we toch uiteindelijk besloten om de film te kijken. We moeten bekennen dat we met een bakje chips voor de computer hebben gekeken. Glaasje cola erbij, wat gelachen. Ok, ja, wel schokkend.. Maarja, we weten toch dat het nep is. En dat houden we in ons achterhoofd, waardoor alles zo nep overkomt. Dit is echter bij alle horrorfilms zo, we lijken wel immuun. De baby leek wel met modder besmeurd. Het is nu 22:22, altijd als ik op de klok kijk is het 22:22. Even ter informatie. Nou ja, verder over de film: raakt me niet echt. Misschien erg, maar de chips smaakt wel. Tschüs!
Misschien moet je maar eens Bassie & Adriaan en de plaaggeest kijken. Misschien raakt die je wel. Adieë wa!
SenE
Bedankt voor de tip, maar.. nee. Misschien zijn we wel verdorven. We zijn 16 en 17 jaar en van het vrouwelijk geslacht. Geen stereotypes dus! Daar zeggen we NEEN tegen!!!!!!1111 Niets kan ons schokken. Zeg, heb jij soms één aanrader? Ajuu!
Tja als deze film je als 16 en 17 jarige en ook nog van het vrouwelijke geslacht niet shockeert dan weet ik buiten de film "Gurotesuku" en het hele Chuck Norris oeuvre niet wat jullie wel nog kan shokeren.
Jullie zijn eerlijk gezegd wel al aardig bedorven op die leeftijd
Ik ben eerlijk gezegd wel benieuwd wat jullie favoriete film genre (dit is pas jullie eerste bericht op Moviemeter) is, want van meiden in de leeftijd van 16 en 17 jaar verwacht ik eerlijk gezegd niet dat jullie dit soort films kijken en er ook nog de hele tijd om hebben kunnen lachen. Hebben jullie trouwens deze film zelf gepindakaasd of hebben jullie hem van een klasgenoot of misschien zelfs van jullie vader ?
Thorak
Met in je achterhoofd dat alles nep is? Gaat niet werken lijkt me.
Jessen0wnt
Maar ik denk dat iedereen wel stiekem dat in hun achterhoofd heeft zitten, de vraag is of je word meegezogen in de film of niet. Films kijken is afentoe ook even weg van de werkelijkheid, al ben je bewust dat je een film kijkt
Jeremiah80
Cutting Moments, deel 1 van de drie Family Portraits films is ook een goeie als je eens flink geschokt wil raken.
De gore scénes in die film zien er heel erg realistish uit. Zeker een aanrader.
Trouwens, ik las dat de directeur van een film festival in Spanje is opgepakt wegens het vertonen van A Serbian Film.
De aanklacht luide dat hij kinder porno had vertoont op zijn festival en nu riskeert hij een maand of zelfs een jaar cel. Echt te belachelijk voor woorden.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
De gore scénes in die film zien er heel erg realistish uit. Zeker een aanrader.
Pff, meen je dat serieus? Weet niet meer welk fragmentje je bedoelt, maar over het algemeen genomen was die short toch een bak vol amateurisme, slechte effecten en lachwekkendheid.
dominion
Wil dit filmpje best wel graag zien is hij ook in NL verkrijgbaar ?
Thorak

Wil dit filmpje best wel graag zien is hij ook in NL verkrijgbaar ?
De meesten houden hier blijkbaar toch wel erg van pindakaas...
Drs. DAJA
gijsvogel
@ Drs. DAJA
Ik ben het met je eens dat je de film aan niemand zou aanraden.
Maar 0.5* ???
Ondanks de kapstok is het controversiële daarvan voor mij reden om in deze te "genieten" van de walging achteraf... ik bedoel dan meer van... hoe bedenkt iemand zoiets.
Voor mij was de shock ervaring een 4,5* waard, wellicht wat hoog.
Maar uit jouw 0,5 klinkt meer het afraden om te kijken dan een echt cijfer voor de film.
Ik heb trouwens zelf Salo en Cannibal Holocaust nog niet gezien, zal dat binnenkort eens gaan doen, misschien verandert dat het verhaal wel...

Gruwelijke horrorfilm 'A Serbian Film' verschijnt ongecensureerd op Blu-Ray

Qing Mei Zhu Ma