134.910 gebruikers | 85.731 films | 31.052 regisseurs | 3.508.704 berichten | 4.930.977 stemmen

locatie: Films » Eat, Pray, Love (2010) » Info

Drama / Romantiek
133 minuten

geregisseerd door Ryan Murphy
met Julia Roberts, Javier Bardem en Richard Jenkins

Ellzabeth Gilbert (Julia Roberts) heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Ellzabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten en daar leert ze la dolce vita kennen, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en in Indonesië de balans tussen ernst en lichtvoetigheid – en ontmoet ze haar grote liefde in Bali.

Momenteel te zien in 1 bioscoop
» toon plaatsen en tijden
» alle films die in de bioscoop te zien zijn

gebruiker
bericht

Knisper
(moderator)
avatar van Knisper
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2011, 23:24 uur
Eigenlijk best een aangename film. Mooie locaties, lekker afwisselend, maar het probleem is eigenlijk dat Elizabeth is niet zo sympathiek is en dat daardoor de reis niet veel meer is dan de egotripje. Iedereen kan zo'n reis maken en Elizabeth is daarom dan ook niet zo'n bewonderenswaardig persoon. Maar de locaties zijn mooi en de film gaat snel voorbij. De verwikkelingen zijn ook niet zo oninteressant en het is goed gemaakt.

Een degelijke film, maar niet het bijzondere dat het pleegt te zijn.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2011, 15:15 uur
Ik kon de film wel waarderen,
mooi verhaal, moet wel je ding zijn,
medtidatie, zelf ontdekking etc
En veel mooie beelden van verschillende
landen en culturen, nooit verkeerd.
Hij duurde lang maar dat stoorde niet,
geen moment verveeld.

Eat Pray Love (€ 16,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Eat Pray Love (€ 16,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2011, 16:24 uur
Veel meer van verwacht!
Naast mooie plaatjes, is de film een slappe hap.
Proberen je wat levenslessen mee te geven ofzo, maar het is allemaal maar rommelig
Saai, langdradig, geen aanrader!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2011, 18:26 uur
Mooie film. Een verhaal over liefde en verliefd worden, maar niet vertolkt in ee standaard romance verhaaltje. In feite is het een prachtige film over de ontdekkingsreis naar jezelf. Eat, Pray , Love is een perfecte titel en het geeft perfect de volgorde van de landen weer en wat ze daar doet. Het is eventjes wachten op de Love, maar het loont de moeite.

Er zat wat subtiele humor in, maar dat is niet de reden om deze film te kijken. Hartverwarmend was het wel. Julia speelde goed ook al moest ze in driekwart van de scènes tranen laten. Het stukje waar ze vertelt dat ze een vetrol heeft is overigens wat belachelijk. Maar goed, de rest van de film maakt het de moeite waard.

Vrij origineel plot en degelijk uitgewerkt. Javier Bardem zie ik meer en meer graag spelen. Wat een karaktervolle man!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2011, 22:56 uur
Knisper schreef:

Een degelijke film, maar niet het bijzondere dat het pleegt te zijn.

Ja, kan me hier wel in vinden. Snap de keuze voor zo'n onsympathiek hoofdpersoon niet zo goed, het is weinig boeiend om 2.5 uur naar een instabiel zeikerig wijf te kijken als ook de rest van de inhoud ook nog eens weinig boeiend is en zeer oppervlakkig blijkt te zijn. De mooie setting maakt echter veel goed.

2.5 *

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2011, 17:27 uur
Mooie beelden, beetje vaag verhaal. Maar desalniettemin is de 2,5u geen weggegooide tijd.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2011, 2:23 uur
Waar gaat deze film in godsnaam over ???
Heb 'm na 3 kwartier afgezet

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 11:48 uur
rayman schreef:
Waar gaat deze film in godsnaam over ???
Heb 'm na 3 kwartier afgezet

Zelfde hier! Alleen heb ik hem maar wel afgekeken...

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 11:48 uur
wat een saaie K... film,die trut van een roberts bakt er helemaal niets van,waardeloze shit!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2012, 11:19 uur
Leuke film, beetje richting filmhuis dus zeker niet voor het grote publiek geschikt. Tegeljikertijd weer te dun en oppervlakkig om filmhuis te noemen.. het hangt er wat tussenin en is daarmee nooit briljant maar wel ontspannen vermaak. Mooie beelden, psychologie van de koude grond en wat oppervlakkige inzichten over relaties en spiritualiteit.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2012, 13:44 uur
Het boek (vooral deel 1 & 3) heeft me enorm kunnen boeien.. de schrijfster heeft veel humor en zelfspot. De film daarentegen had dit helemaal niet en qua verhaallijn was het oppervlakkig en saai.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2012, 2:58 uur
Ik vond deze film erg saai en langdradig. Jammer, want het kon helemaal anders gaan. Julia Roberts is hier niet op haar plek. Het verhaal haat maar niet vooruit en het acteerwerk is ook niet al te best. 2,5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 11:17 uur
Op zich aardige film zeker als je in ogenschouw neemt dat ik het boek veselijk vond. Ik heb het zelfs toen ik op de helft was weggelegd, iets wat ik zelden doe. Het was geschreven met een wannabe 'Bridget Jones'-tintje en had een onuitstaanbare ondertoon dat antidepressiva voor zwakkelingen is. En ik vind niet dat mevrouw Gilbert (de schrijfster van het boek) het recht heeft om dat te zeggen alleen maar omdat ze een, in haar ogen moeilijke scheiding mee heeft gemaakt.
Anyweg, ik ben groot fan van Julia Roberts, dus de film kon ik niet weerstaan. De film is prima te pruimen (ik ben voor de director's cut gegaan), maar weinig verrassend. Hoofdpersoon gaat scheiden en verloopt vervolgens drie fases (eten, bidden en beminnen). Het eerste half uur en de titel geven het hele verloop van het verhaal aan aan, dus er zijn geen verrassingen, onverwachte wendingen, het rijtje wordt netjes afgewerkt.
Julia Roberts straalt zoals altijd en dat is het mooiste en leukste aan deze doorsnee film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 11:20 uur
[quote]Friday the 13 th schreef:
Het stukje waar ze vertelt dat ze een vetrol heeft is overigens wat belachelijk. Maar goed, de rest van de film maakt het de moeite waard.[quote]

Inderdaad belachelijk als mooie, broodmagere vrouwen gaan zitten verkondigen dat ze een vetrol hebben en dat het ze niets kan schelen. Als het je niets kan schelen weet je niet wat een vetrol is schat! ;)