134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.947 berichten | 4.931.669 stemmen

Devil in a Blue Dress (1995)

Devil in a Blue Dress (1995)
145 stemmen | gemiddelde 2,92
mijn stem:
12 jaar geweld angst discriminatie grof taalgebruikVerenigde Staten
Misdaad / Mystery
97 minuten

geregisseerd door Carl Franklin
met Denzel Washington, Tom Sizemore en Don Cheadle

Easy Rawlins zoekt werk als onderhoudsman bij een vliegtuigfabriek, maar het wil niet lukken. Dan krijgt hij het aanbod om een dame op te sporen die in jazzclubs rondhangt in de zwarte buurten. Hij accepteert de opdracht, maar voor hij haar gevonden heeft is er al een dode gevallen. Hij vindt haar en ze zegt met hem mee naar zijn opdrachtgever te gaan, maar eerst onder zijn begeleiding een brief wil ophalen. Zijn problemen zijn nog niet over.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2001, 17:21 uur
Ik vond leuk filmpje. Maar vind who don it films altijd wel leuk.

Jordy
(admin)
avatar van Jordy
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2001, 16:01 uur
Ik vond 'm matig. De film ziet er mooi uit, en Washington speelt natuurlijk wel goed zoals altijd, maar ik vond het verhaal niet boeiend en te traag. 2 sterren.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Devil In A Blue Dress (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Devil In A Blue Dress (€ 7,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Devil In A Blue Dress (€ 7,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2003, 3:04 uur
precies erg trage film maar denzel blijft the man

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2003, 17:29 uur
Niets traags aan deze film vind ik. Leuk plot en wederom goed acteerwerk van Washington idd. De film deed me af en toe aan L.A. Confidential denken (hoewel ik die een stuk beter vind). 3.5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2005, 19:23 uur
Sizemore was ook niet slecht

4 str

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2006, 1:23 uur
Best een aardig, spannend filmpje met een goede Washington. Het jaren '50 sfeertje kan me ook altijd wel bekoren; dikke 3*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2006, 12:27 uur
Aangename verrassing. Heb deze film gekocht voor 2 euro bij een speelgoedwinkel. Opgedoken in een zgn 'graaibak'.

Heeft inderdaad iets weg van L.A. confidential. Verhaal speelt zich af net na de oorlog in '46 vandaar de overeenkomsten waarschijnlijk. And she really is a devil in a blue dress... >:D

Zeker 3,5 sterren ofwel een 7...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2006, 0:29 uur
Aardige sfeerzetting en Washington is steeds goed.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2006, 19:16 uur
Een goed filmpje. Vooral het eerste gedeelte was erg goed en mysterieus. Ook de film noir elementen die rijkelijk aanwezig waren geeft deze film een meerwaarde. De prima acteurs doen de rest.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 september 2006, 15:12 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Film noir met knap nagebootst post-war L.A.. Het leek allemaal idd erg op L.A. Confidential qua sfeersetting, wat goed is, hoewel laatstgenoemde een andere invalshoek laat zien. Miste in de film een beetje de sfeer van de DVD-hoes (late sunset in L.A.), hoopte d'r stiekem een beetje op.

Vond het acteerwerk prima, en heb me kapotgelachen om Cheadle, haha, hij geeft een nieuwe dimensie aan het woord trigger-happy haha.. Vooral dat houdinkje van 'm tegenover Denzel dat 't voor hem echt geen en-ke-le moeite is om iemand af te janken. Just gimme a sign haha.
Doe 't zo voor je, echt niet lastig!

Echter, verhaal kon me geenszins boeien. Het is in de lijn met andere noirs, alleen is het doem-element van de hoofdrolspeler wat tam, zo blijkt uiteindelijk.

2,5*, aardige film, m.n. voor noirliefhebbers

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2007, 10:16 uur
Niet bijzonder maar toch nog best een redelijk boeiend filmpje.
Met een goede jaren 50 sfeer maar een soms nog best ingewikkeld en lastig te volgen verhaal.
En zoals bijna altijd een goed akterende Denzel Washington.
Nee geen topper deze film maar als je van het genre houdt toch wel vermakelijk.

The Last
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juni 2008, 9:19 uur
Heerlijk misdaadfilmpje. Denzel speelt zoals gewoonlijk zeer goed, maar 't is Don Cheadle die de laatste 3 kwartier de show steelt: You said don't shoot him, right? Well I didn't; I choked... If you didn't want me to kill him, why did you leave me alone with him? _O^

Ik kan best begrijpen dat het verhaal niet voor iedereen altijd even boeiend is, maar ik vond het wel vermakelijk en best spannend, en de film heeft een aardig mysterieus sfeertje. Het hele jaren-50 sfeertje wordt sowieso prima neergezet met prachtige aankleding en subliem camerawerk, waardoor ook de 'noir' - elementen direct opvallen.

Aardige sountrack trouwens.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2009, 23:59 uur
Sfeervolle thriller, die een onderhoudend verhaal bevat. het camerawerk is ook goed. alleen kwam de 50s sfeer niet echt over bij mij. verder acteert washington wel goed, en is de bijrol van onder andere sizemore, een prima toevoeging. 3 sterren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juli 2009, 14:01 uur
The Last schreef:

zeker erg goed stukje.
Verders prima filmpje en goede cast en verhaal.

3,5 ster

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juli 2009, 14:52 uur
Tegenvaller had echt meer verwacht van deze film, natuurlijk acteerde Denzel sterk als altijd maar de film is in zijn geheel zwak.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juli 2009, 10:04 uur
Er gebeurt gewoon te weinig en het neergezette sfeertje komt niet echt over. De wanhoop is er ook niet echt bij, dus middelmatig met goede acteurs. Mouse is het hoogtepunt van d efilm.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2009, 14:52 uur
Ook weer een leuk standaardwerkje van Denzel Washington, dit soort rollen zijn voor hem op het lijf geschreven.

Het verhaal is natuurlijk niet al te bijzonder, als je dat even opzij zet wacht je gewoon een leuke film die nergens uitschiet in de positieve zin, maar ook nooit slecht wordt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2010, 16:27 uur
Heb me prima vermaakt met deze film,hij speelt zich af in de 50er jaren en het gaat er niet zo vlot aan toe als in de moderne tijd maar langzaam is ie zeker niet,ik denk dat de moderne mens gewoon geen geduld meer heeft.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2010, 14:26 uur
Geen mooie poster.. Heeft iemand anders een betere?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2010, 18:12 uur
Bij deze.