132.202 gebruikers | 83.110 films | 30.189 regisseurs | 3.421.661 berichten | 4.775.209 stemmen

locatie: Films » Inside Man (2006) » Info

Misdaad / Drama
129 minuten

geregisseerd door Spike Lee
met Denzel Washington, Clive Owen en Jodie Foster

Rechercheur Keith Frazier (Denzel Washington) en zijn partner worden geconfronteerd met een overval op een bank, waarbij een grootschalige gijzelingssituatie ontstaat. Frazier moet het opnemen tegen de superintelligente crimineel Dalton Russell (Clive Owen) die de perfecte bankroof heeft bedacht. De onderhandelingen verlopen moeizaam en worden verder gecompliceerd door de aanwezigheid van Madeleine White (Jodie Foster), een effectenmakelaar met belangrijke connecties.

gebruiker
bericht

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2010, 20:15 uur
Het idee van de bankoverval is leuk maar verder is het een saaie film.

Het duurt lang voordat je snapt wat er gebeurt en als je het eenmaal snapt gebeurt er niks spannends meer en sleept de film zich maar voort........ Gisteravond met z'n 4en gekeken, na 1:15 uur waren er 3 in slaap gevallen, echt waar!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 oktober 2010, 11:58 uur
Fraaie film, leuk plot en een redelijk verfrissend misdaadverhaal. Goede soundtrack ook.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Inside Man (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Inside Man (€ 15,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Inside Man (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2010, 17:17 uur
Echt iets nieuws heb ik niet gezien, maar keek wel aardig weg. Dankzij de bekende acteurs bleef ik kijken.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2010, 15:35 uur
Goed verhaal. Geniale bankroof. ook tof dat de politie er eens een keer niet helemaal uitkomt.
Alleen heb ik me wel geërgerd aan Jodie Foster, wat een irritante rol was dat zeg.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2010, 14:21 uur
Goed verhaal inderdaad en een erg spannende film. Mooie rollen ook voor Denzel en Clive. Van mij krijgt deze een 4 sterren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2010, 23:15 uur
Vermakelijke misdaadfilm met goede rollen van Denzel Washington en Clive Owen. Kijkt vlot weg, maar het is geen hoogstandje.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2011, 16:45 uur
vond het echt een goede film. tijd geleden gezien. het einde is briljant!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2011, 1:14 uur
spannend kat en muis spel dat om meer blijkt te gaan dan alleen een bankoverval. goede acteurs en muziek. heel goed!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2011, 22:18 uur
Ik ben het niet echt meer eens met wat ik precies heb geschreven bijna drie jaar terug, maar heb niet zoveel zin om wat nieuws te schrijven. Vier sterren blijven wel staan. Goede film.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2011, 23:45 uur
Intelligente bankgijzeling, en zonder de standaard sentimele hysterische toestanden.

Eindelijk een keer een niet voorspelbare afloop.

Intrigrerend, spannend, goed spel, en verrassend. Wat wil je nog meer.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2011, 11:53 uur
Leuke film! Zat een doordacht verhaal in, daar houd ik wel van. Natuurlijk zijn de acteurs top; Denzel Washington, Clive Owen en Jodie Foster speelden super!

Erg goede muziek ook in de film, geen spijt van m'n aankoop!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2011, 14:34 uur
Toen ik hem keek in 2006 vond ik de film echt geweldig. Net nog eens afgezien en nu vond ik het een prima film. Misschien door mijn herinneringen wat groter gemaakt als hij was deze film. Desalniettemin wel 3,5 ster waard voor me!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2011, 19:23 uur
Toen ik de hoge beoordelingen en de recensies zag wilde ik deze film er graag zien. Maar het viel toch erg tegen. Ik heb hierbij een 13 in een dozijn gevoel. Echt heel slecht was het ook niet maar het verhaal was wat dunnetjes en van Denzel Washington en Jodie Foster had ik toch meer verwacht. Ik heb ze wel eens beter gezien. Toch een 2,5

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2011, 20:29 uur
Goeie film,ook zeer goed gespeelt ik geef deze film een zevenplus!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2011, 23:08 uur
Maar weer eens een bankoverval ...(ooh maar Wendy je hebt er al zoveel gezien!?).
Mja maar blijft een leuk subgenre.
Spike Lee weet Dog Day Afternoon en andere heist-klassiekers niet te evenaren, maar mede door de tamelijk geniale overval blijft het toch interessant.
Jodie Foster is er maar een beetje met de haren bijgesleept in overbodig rolletje.
Denzel Washington spreekt racistische agenten vermanend toe.
Aardige time-waster.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 mei 2011, 0:13 uur
Nu ff met een maat van me gezien. Het was apart gefilmd, Spike Lee natuurlijk.....

Alleen het kent een erg onbevredigend einde. Ik denk dat het bij menigeen zeker een halve ster heeft gekost. De film kent geen spanning, maar dat komt mede door de soort misdaad-noir-achtige stijl die Spike Lee hier hanteert. Het blijft vaag met (nogmaals) een zwak eind van de film:

***

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 mei 2011, 0:30 uur
Hoezo een onbevredigend einde? Was juist wel blij met hoe het afliep.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 mei 2011, 12:01 uur
My name is Dalton Russell....

Een prima film van Spike Lee....het verhaal wordt op een prima manier gebracht ( afwisseling tussen wat al "wel" gebeurd was en wat "niet" gebeurd was ).

Ook de acteurs die meespelen in deze film zijn natuurlijk van hoog niveau ( Denzel Washington , Jodie Foster en Clive Owen spelen prima en de overige cast wordt ook goed opgevuld. )....en natuurlijk een openingsnummer dat een lekker begin is van de film (Chaiyya Chaiyya Bollywood Joint met Sukhwinder Singh en Sapna Awashti feat. Panjabi MC ).

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juni 2011, 18:39 uur
Goede film, alleen vat ik het einde niet helemaal. Vanaf die scene in het restaurant...

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juli 2011, 8:13 uur
Intelligent en goed opgebouwde bankoverval-film. Spanning, goede acteurs en een zeer goed einde. Toffe film ^O^

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juli 2011, 8:22 uur
Alles valt en staat bij een goed filmscript met een mooi verhaal.
En dit is een droom van jongensboek. Ook bij herzien valt op hoe goed het verhaal in elkaar zit. Op alle fronten verslaat deze rolprent andere heist-films. Althans ik ken geen betere.
De psychologische confrontatie tussen Owen en Washington is boeiend.
En tot het einde blijft het spannend. Niet te missen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2011, 23:57 uur
Mensen die een actiefilm verwachten met veel bloed en kogels zitten hier niet goed. Maar ben je in op een zenuwslopende film die ongelofelijk spannend is dan zit je wel goed.

Gewoon zeer goede film met ijzersterke acteurs.

Enige wat ik raad vind is dat iedereen de soundtrack zo goed vind. Vind het namelijk totaal niet bij de film passen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2011, 23:38 uur
Sterk geregisseerde heist thriller die uiteindelijk toch niet genoeg te bieden heeft om zich te onderscheiden van gelijkaardige films. Vooral ergerlijk is de clichématige voorstelling van de bad guy: één of ander verfijnd Brits genie dat je eerder in de schaakclub dan in een criminele bende zou verwachten .

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2011, 15:33 uur
er gebeurt te weinig en het verhaal is niet rond

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2011, 23:38 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Dit was een leuke en mooi uitgediepte bankovervalfilm die voor mij de gehele film vermakelijk was. Er zaten leuke grappen in, ook enkele racistische. De film bleef voor mij de gehele tijd spannend en ik vond de humor leuk. Ook het einde was, een beetje cliche en zoetjes, maar wel mooi met de ring.

Ik ben het ook eens met het commentaar wat ik her en der gelezen heb over de rol van Jodie Foster. Op zich prima geacteerd, maar vond de rol totaal overbodig en het voegde niet echt wat toe. Dit is echter niet zozeer een minpunt, want het irriteert niet, maar het is voor de film wel een gemiste kans.

Ook heb meningen gelezen met daarin de vraag wat de nazi-geschiedenis toevoegt. Ok, het is een chantagemiddel en op deze manier wordt de burgemeester erin betrokken en daarmee dus ook Jodie Foster, maar ik begrijp ook niet wat het verder toevoegt.

Al met al een prima film. Kan niet omschrijven wat de film mist voor 5*, vond het gewoon niet bijzonder genoeg. Toch een goeie 4*.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2011, 0:00 uur
Het idee was wel leuk, een pseudo-intelligente bankoverval waarbij je je mag verwachten aan een hoop pittige dialogen en een origineel plot. Daar is dan ook alles mee gezegd. De dialogen zijn met momenten wel leuk en het plot is goed gevonden. Maar om daarmee een volledige film af te leveren is het toch te mager. Veel rollen vallen in het niet. Jodie Foster loopt er bij als een kip zonder kop en ook Willem Dafoe is slechts aanwezig. Clive Owen en Denzel Washington doen het niet slecht, maar dergelijke rollen hebben ze al zoveel gedaan. Niet echt memorabel. De enige rol die er wat uit springt is die van Christopher Plummer, al is dat ook maar zeer weinig.

Lelijke setting trouwens en de typische speech van Owen is overbodig. Inside Man is een leuke blockbuster geweest die ik denkelijk volgende week al vergeten ben. Als je een echte bankovervalfilm wil zien, kan je beter Dog Day Afternoon opzetten.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2011, 2:13 uur
Aardig filmpje, leuk plot en goed acteerwerk weer van Denzel...Maar daarmee is het positieve dan ook gezegd. Niet heel veel diepgang, te gemaakte rollen, te gemaakte dialogen (ondanks dat het wel bij dit soort films hoort). Toch 3.5 sterren omdat het verhaal opzich wel goed in elkaar stak.!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2011, 17:10 uur
ik vond het een topfilm zeker een aanrader dit !

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2011, 17:12 uur
Engine838 schreef:
Het idee van de bankoverval is leuk maar verder is het een saaie film.

Onbegrijpelijk vind ik deze opmerking , ik vind het juist een goed opbouwende film leuk met die stukjes erin dat ze de gegijzelde mensen gaan ondervragen en dan telkens afsluiten met ben jij de bankovervaller.
Geniale film is het zeker de moeite waard echt een aanrader!!!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 december 2011, 0:33 uur
Ben het wel eens met 'The-Best-Movies', hoe bedoel je trouwens: als je het eenmaal snapt gebeurt er niks spannends meer...wil je daarmee aanduiden dat jij op de helft van de film al wist hoe het ging eindigen? :s ik vond het plot nog wel enigzins origineel en onverwachts;)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2011, 13:01 uur
Ik ben trouwens echt gek op die soundtrack van de film:

YouTube - Inside Man Soundtrack
*:)*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 15:14 uur
De net iets betere misdaadfilm. Meeslepend en onverwachts verhaal. Ook goed geacteerd. 3.5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 15:42 uur
Mijn eerste berichtje! ----
Dit is zeker een aanrader. Een misdaadthriller met sterke hoofdrollen van Denzel Washington en Clive Owen. Jammer dat Christopher Plummer zijn rol niet heel groot was, is naar mijn idee echt een geniale acteur. Verder ook bijrollen van Jodie Foster, Chiwetel Ejiofor en Willem Dafoe.

Verhaal is netjes uitgewerkt, alles komt goed samen. Het wordt niet onnodig ingewikkeld gemaakt, het enige wat ik me afvraag: hoe komen Jodie Foster en Christopher Plummer nou aan elkaar? En wat is zo bijzonder aan haar, wat zij doet zouden heel veel anderen ook kunnen toch? Dat is beetje vaag. Maar verder erg vermakelijk, geen seconde verveeld.