The Killer Inside Me (2010)

711 stemmen | gemiddelde 2,90

Verenigde Staten / Zweden / Verenigd Koninkrijk / Canada
Misdaad /
Drama109 minuten
geregisseerd door
Michael Winterbottommet
Casey Affleck,
Jessica Alba en
Kate HudsonHulpsheriff Lou Ford (Casey Affleck) wordt in het rustige Central City beschouwd als een goede man. Hij leidt een onopvallend leven in dit stadje in het westen van Texas, maar zijn ontmoeting met het mooie hoertje Joyce Lakeland (Jessica Alba) zal daar voorgoed verandering in brengen. Hij moet haar voor een ander overtuigen om de stad te verlaten, maar het bezoek pakt heel anders uit en brengt het slechtste in Lou naar boven. Zijn vriendin Amy (Kate Hudson) weet echter nog van niets.
3,5
[permalink] geplaatst op 28 december 2011, 10:37 uur'k vond hem niet mis. Wel niet altijd een razend snel tempo, maar toch de moeite om te bekijken. Casey Affleck speelde overtuigend, net als de rest van de cast. De muziek was vaak opmerkelijk, maar toch passend bij de film.
Het is wel niet de typische film over een moordenaar, niet slecht, maar 'k had er misschien ietsje meer van verwacht.
1,0
[permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 13:38 uurWat een gore,vrouwonvriendelijke rotfilm zeg! een 1,0 voor de acteerwerk van Casey Affleck en voor de rest zou ik de vriendin niet willen zijn van Michael Winterbottom want volgens mij is er echt iets mis met die man..wat een fantasie joh..Kortom: erg zonde voor je tijd..
[permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 13:40 uurRed_Handed_Jill schreef:
Je zegt veel zonder werkelijk iets te zeggen over de film.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 16:21 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen fraaie film alweer van Winterbottem. En dit keer ook echt helemaal into the jaren 50 sfeer waardoor je wel duidelijk kan aanvoelen dat je bijna naar een jaren 50 mystery thriller zit te kijken. Om te beginnen zet Casey Affleck een prima rol neer als een politieagent die doodnormaal lijkt maar als het er op aan komt hij aan het moorden slaat en dat hij zelfs er voor kan zorgen dat anderen ervoor beschuldigt kunnen worden. Ja, een ziek mannetje die niet zo snel opvalt zou je haast zeggen. Een beetje zoals The Driver uit Drive. De film weet verder ook erg subtieletjes en rustig op te bouwen en er gebeurd over het algemeen in de eerste deel vrij weinig. Maar toch word je meegesleept in de sfeer en blijf je toch wel geboeid kijken van wanneer de bom in Affleck weer eens barst. De moorden zijn ook vrij ziek. Ook de filosofie ervan: moorden omdat hij zogenaamd geen andere keuze meer heeft. Al begin je met een moord, werkt je jezelf dus als het ware in een vicieuze cirkel.... Aldus volgens Lou Ford. Zelfs de mensen waar hij van houd als hij geen andere keuze heeft. Vooral in de situatie met Amy (prachtige rol van Alba) dat hij allen zijn geheimen van zijn overspel probeert te verstoppen door Amy om te leggen. Het einde was ook bijzonder.
Over het algemeen vind ik Winterbottem de ene keer hele mooie films maken en de andere keer zeer beroerde tot middelmatige. Deze behoord zeker tot de goede in zijn reeks. Een sterke psycho mysterie in een erg fijn retro jaren 50 look.
[permalink] geplaatst op 13 februari 2012, 18:07 uurNou , film net gezien, bij de eerste klappartij was ik al niet echt vrolijk, maar OK het maakt indruk en dat voor geweld in films is op zich goed. Bij de latere kloppartij zie je echter het trucje, een onschuldige vrouw een emotieloze gladjakker en vol in beeld . Nee ik haal niet alleen dit eruit, moet ook zeggen dat meneer Casey Affleck wellicht wordt geprezen om zjn stoicijnse en emotieloze doen en voorkomen in deze film. Hij wordt hier naar mijn mening ook wel door geholpen daar houterig acteren gewoon is wat hij doet, zo doet hij nou eenmaal zijn ding. Dus heb je zo iemand nodig , bel hem. Ok kwestie van smaak maar ook gechecked waar ik hem van zou moeten kennen, en dat zijn niet bepaald topfilms voor mij; Oceans Eleven , Goodwill Hunting, geef mij de porno parodieen maar.
Die Winterbottom zal ongetwijfeld kunnen regisseren, ik ken hem te slecht qua films maar vond dit een wat niemanddallig stukje film, die weliswaar een interessant gegeven aanstipt, maar ons iets teveel wil shockeren met het doelloos inelkaar slaan van een vrouw. Deze scenes waren mij onnodig lang en ja dat trek ik er weer uit maar het is toch ook waar deze film op teert; quasi bullshit, met een hype. O ja ik ga hier niet al teveel in op de rest van de film maar dits toch wat mij overblijft, en er is al genoeg over gezegd, denk ik
2,0
[permalink] geplaatst op 22 februari 2012, 22:19 uurterwijl ik hem kijk schrijf ik hier een bericht.
oftewel boring! word en koud of warm van.
ik kan me niet voor stellen dat het nog interesant word.
toch maar ff afkijken.SAAI

[permalink] geplaatst op 24 februari 2012, 5:35 uurLangdradig en saai
3,5
[permalink] geplaatst op 3 maart 2012, 15:56 uurIk vond het zeker de moeite waard!
Alhoewel ik niet overal naar kon kijken.
3,0
[permalink] geplaatst op 22 maart 2012, 20:24 uurRedelijke film, alleen een beetje afgeraffeld helaas.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 23:38 uurLastig te beoordelen. Als portret van een psychopaat niet heel erg geslaagd maar als demasque van een soort geidealiseerd Texaans plattelandsdorpje wel. En zo voelt de film ook wel, als een soort van bikkelharde neo-noir-achtige film. Knap van sfeer en zeer verzorgd. Maar als je kiest voor zulk expliciet geweld, is dat dan wel genoeg? Lastig dus.
2,5
[permalink] geplaatst op 10 mei 2012, 2:42 uurik vond het een redelijke film.
het geweld in deze film stond mij niet aan,vond het gewoon niet prettig kijken.
toch was de film ergens wel weer boeiend genoeg om af te kijken.
al met al een redelijke film die ik echt niet nog een keer zal gaan kijken.