Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Marcus Dunstan
Met onder meer: Josh Stewart, Madeline Zima en Robert Wisdom
Plot The Collector
"He always takes one"
Ex-oplichter Arkin (Josh Stewart) is wanhopig op zoek naar geld om zijn vrouw af te betalen, zodat ze de stad niet verlaat met hun dochter. Als hij inbreekt in het huis op het platteland van zijn rijke baas, komt hij erachter dat de familie wordt vastgehouden door een gemaskerde moordenaar, die het huis vol boobytraps heeft gezet.
Arkin
Lisa
Cindy
Gena Wharton
the-hague-pride
aantal vragen achter laat staan. Wie/wat is de Collector, waarom doet die dat, wat gebeurt er dan,
ben het niet helemaal eens met die vragen
-wie het is, misschien wel interessant
maar aan de andere kant niet zo heel belangrijk.
het is gewoon 'zomaar' iemand
een lijp zoals in wel meer film
-waarom hij het doet? word een beetje afgedaan als een verknipt figuur
die vent in die doos vertelde dat namelijk
'hij verzameld mensen' dat zei hij
vandaar ook de titel
Nancy1980
Kei spannende film, heb de hele tijd op het puntje van mijn bank gezeten, en ook weleens met mijn handen voor mijn ogen.
wat een gruwelijke dingen zitten erin.
tja ik vind dit een topper.
ik geef hem een 4, omdat ik het niet eens was met het einde. anders had hij een 5 gekregen.
_Moonwalker
Zeker een spannende film. Zeer goed bedacht en het einde zal velen een doorn in het oog zijn. Misschien omdat we altijd gewend zijn aan een happy ending.
Heb me zeker vermaakt met deze film. Aanrader!
vcrrr
Deze film is gemaakt door de makers van een x-aantal 'Saw' vervolgen en dat is ook wel te zien. Genoeg gore en zinloos gemartel, maar wel op een dusdanige manier in beeld gebracht dat het je iets doet. Deze film biedt genoeg spanning voor een mooie voldoende.
1* in de Veronica Gids. Zijn ze niet wijs ofzo
De recensie in de veronica gids was wat overdreven maar ze hebben wel gelijk met het feit dat het een slechte film is.
Ik vind het 3 x niks. Not my cup of tea.
Dan moet je er misschien suiker in doen voor de smaak.
Vascago
Lekker spannend filmpje. The Collector is een tof personage. De sfeer is goed, visueel ziet het er allemaal mooi uit en de soundtrack is ook erg goed. Als de acteurs dan ook nog overtuigen in hun rollen en er zit buiten de spanning ook nog lekker wat bloed en een beetje gore in dan heb je een zeer leuk filmpje te pakken.
dEUS
Als je zelf 0.5* geeft, hoe kan je dan slechte commentaren over deze film overdreven vinden?
Tonypulp
Kan je wel even spoilertags in je bericht zetten. Voor de rest zoek je teveel logica in een horrorfilm, waarom wil je nou bijvoorbeeld persé de motieven van de dader weten? Het is een ziek mens(is het wel een mens?), daar heb je geen motieven voor nodig verder. Voor de rest breekt de man natuurlijk wel ergens in, dan hoef je wat mij betreft niet verliefd o.i.d uit je ogen te kijken.
Inderdaad, een motief in een film als The Collector..
Kan 't erger? Dat is zo geforceerd.
Minotaures
nouja, je hebt een bepaald groep kijkers die niet al te veel van onbeantwoorde en mysterieuze vragen in een film houden en daar kunnen dit soort kijkers in een film als deze - of Donnie Darko bijv. - zich aan irriteren..
Ik heb ook een aantal vragen die onbeantwoord blijven, toch jammer dat ze zo blijven. Natuurlijk is het express zo en in de stijl van gemaakt, maar toch - niet alles hoeft te klikken
Pete_033
Bedoel hiermee niet de film maar de veronica gids. De recensies in de veronica gids zijn over het algemeen slecht en veranderen tevaak. Het komt vaak voor dat als een film in de bioscoop draait deze 'volledig' wordt agekraakt en als deze op dvd komt het ineens en goede film is en er 1 of meerdere sterren bij heeft gekregen.
Desalniettemin is dit gewoon een slechte film. Martelporno op z`n slechtst zeg maar.
DrLecter
Zoals verwacht een slechte film.
Het plot slaat werkelijk nergens op, zelf op het einde is het nog niet duidelijk waarom die gast nou iedereen komt afslachten. Hierdoor is de slechterik in deze film helemaal niet interessant. Zelf zijn gezicht laten ze op het eind niet zien.
De film valt ook vaak in herhaling. Omdat het verhaal zich grotendeels in een huis afspeelt is het belangrijk dat iedereen stil is omdat de bad guy ze anders hoort of ze proberen hem af te leiden. Op die manier moet er wat spanning toegevoegd worden, maar na een paar keer werd ik er moe van.
De boobytraps zijn vaak leuk bedacht, maar totaal niet realistisch. De inbreker zet een aantal keer binnen een paar minuten een hele constructie in elkaar.
De hoofdrol speler vind ik maar slecht en kijkt heel de film duf uit zijn ogen. Ik vind hem in deze film vervelend om naar te kijken.
Het is dus gewoon hele platte horror, er zit namelijk wel veel bloed en smerigheid in.
kim polletjeu
ik heb hem een 3,5 gegeven omdat het einde mij niet aanstond (maar ben gw gek op toch een nog iets happy ending. buiten het einde
zeer geslaagde film **hoop op een vervolgje**
Impala
Wat een slap verhaal zeg.
Leuke sterfscenes en paar lekker grove beelden, maar daar houdt de positieve kritiek wel op.
Zeer minimalistisch, deze film.
TheProwler020
Ik heb me niet verveeld maar het einde was bagger...echt bagger!!!
TragieStar.*
Heb me stem toch verhoogd van 2,0* naar 2,5* het is niet veel maar toch de moeite waard niet?
Picker
Vanaf het begin tot ( bijna ) het einde behoorlijk spannend.
Maar dan kakt het in. Het einde zelf is simpelweg ruk zoals meerdere mensen hier al beschrijven.
En nadat de badguy zonder al te veel moeite 1 van zijn eigen traps overleefd, en dan wel een complete hoge lamp vol met messen die hij toch echt recht in zijn porem krijgt, zonder hier een greintje last van te hebben vind ik de hele film ineens een stuk minder leuk.
jammer, 2.5*
Kiros
Van te voren wist ik niets over deze film. Misschien maakte dat het geheel wel leuker. Wist niet wat ik moest verwachten en de eerste 20 minuten vroeg ik mij af of ik daadwerkelijk een horror/thriller had opgezet.Als het eenmaal begint is er geen twijfel meer mogelijk.
Het heeft me tot het einde toe in spanning gehouden en de martelscenes (met name hamertje-beiteltje-kies) behoorden tot het echte gore-werk. De traps waren iets te ingewikkeld en ongeloofwaardig soms, hoewel de badkamer met de hangende haakjes mij deed huiveren.http://www.moviemeter.nl/images/spacer.gif
Als een horror mij op het puntje van mn stoel laat zitten, dan is de opzet prima geslaagd.
Na het terug kijken van het einde is het me vrij duidelijk dat de exterminator The Collector is. De bedrijfsnaam staat op het busje aangegeven.
De naam van het bedrijf is 'Master Trap'.. Leuk verzonnen.
mauzst
Dertien in een dozijn. Beetje schreeuwen, achtervolgingen en waardeloze beslissingen van de hoofdrolspeler. Om over het einde nog maar te zwijgen.. Ik had iets meer verwacht van de regisseur.
TragieStar.*
En waarom dan wel? Je mag wel argumenten geven op deze site hoor, dat is niet verboden.
Heb je ook nog een andere slechtste film uit 2009 dan
Zeg dan niets inderdaad, dit is puur reacties uitlokken(Trollen?)
Kiros
tot nu toe de meest slechtste film van 2009!
Denk dat er voor de rest nog weinig films gaan uitkomen in 2009.
Pete_033
slechte acteurs, slecht verhaal, onlogische wendingen, belachelijke editing in de style van mtv, slechte film muziek, totaal spanningloos alleen gemaakt voor het in beeld brengen van de martelscenes die er ook nog eens slecht uitzagen...
Heb je ook nog een andere slechtste film uit 2009 dan
Zeg dan niets inderdaad, dit is puur reacties uitlokken(Trollen?)
het is gewoon een conclusie van mijn kant. het moet trouwens 2010 zijn maar de film is in 2009 gemaakt. een andere slechte film: gamer
mock turtle
De opening van de film viel vooral op door de aparte manier van filmen. Dit gaf het geheel wel iets kunstzinnigs maar leidde af van het verhaal.
Vervolgens bleek er helemaal geen verhaal te komen, alleen maar ergernis over het ontbreken van enige logica of rede.
Wanneer je niet te veel nadenkt over het hoe en waarom, dan is deze bloederige film echter ontzettend spannend.

The Collection
2012

Netflix brengt ruimteklassieker ‘Apollo 13’ binnenkort naar het streaming platform

Kijktip op HBO Max: de waargebeurde serie 'Landscapers' over moordechtpaar

Netflix stopt met cast-ondersteuning: dit zijn de alternatieven voor jou

'Suicide Squad’ nog kort te zien op Netflix: ‘Dat valt enorm tegen’

Paris, Texas