The Color Purple (1985)

geregisseerd door
Steven Spielbergmet
Whoopi Goldberg,
Danny Glover en
Margaret AveryGeorgia, 1909. Celie, arm, zwart en geminacht, wordt uitgehuwelijkt aan een oudere man die haar misbruikt. Het leven is niet makkelijk voor Celie, maar zij weet hoe zij moet overleven en heeft maar weinig nodig om het te redden. Dan komt de minnares van haar man, een flamboyante blueszangeres, in haar leven. Zij geeft Celie de moed om te vragen, te lachen, te spelen en uiteindelijk, om lief te hebben.
PhongForce
[permalink] geplaatst op 6 maart 2011, 13:07 uurHet doet pijn aan m'n ogen om dit niet terug te kunnen vinden in de Top 250.
Schandalig gewoon
3,5
[permalink] geplaatst op 15 maart 2011, 1:52 uurPhongForce schreef:
Het doet pijn aan m'n ogen om dit niet terug te kunnen vinden in de Top 250.
Schandalig gewoon
Daar is de film een veel te lange zit voor. Het is enkel klagen om te klagen (blijft een mooie film, daar niet van) en dat heeft de neiging te storen na een uur.
4,0
[permalink] geplaatst op 10 mei 2011, 21:18 uurapart filmpje voor een apart publiek. Is goed in elkaar gezet, maar met Spielberg kan dat ook niet anders. Het verhaal is duidelijk en laat nog maar eens zien de moeilijke periode van vrouwen in combinatie met zwart zijn. Goed acteer werk. De moeite waard. Gisteren nog maar eens gezien voor de zoveelste keer.
5,0
[permalink] geplaatst op 19 november 2011, 23:20 uurEén van de meest mooie films aller tijden!Deze film zal mij mijn hele leven nog bijblijven!Een zwarte vrouw die ondanks alles leert de moed niet op te geven!
3,5
[permalink] geplaatst op 26 december 2011, 9:29 uurPrachtig geregisseerd, maar het laatste half uur vond ik langdradig.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 maart 2012, 23:29 uurSuperNadine schreef:
Prachtig geregisseerd, maar het laatste half uur vond ik langdradig.
Valt mee. het zorgt voor een passend slot.