• 9.387.999 stemmen

Gesproken taal: Duits, Tsjechisch en Engels

Releasedatum: 9 juli 2009

Plot Brüno

"Borat was so 2006"

Brüno (Sacha Baron Cohen) is een flamboyante homoseksuele mode-verslaggever uit Oostenrijk. Hij gaat op reis van Oostenrijk naar Amerika en probeert hier homofobe Amerikanen te ontmaskeren. In Amerika weet Brüno door te dringen tot verschillende mode-hotspots en ontmoet hij veel verschillende mensen. Hij weet zijn "slachtoffers" vaak in een ongemakkelijke positie te brengen door te zinspelen op homoseksuele relaties.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mexican Gardener #1

Zichzelf - 'Dove of Peace'

avatar van elias229

elias229

P91J schreef:

goede humor film, je moet er wel van houden maarja je weet voordat je de film gaat kijken al dat het zoiets wordt

tis weer is wat anders tussendoor

ik heb me echt strijk gelachen bij deze film!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Zonet weer gezien, ''no big deal, whatever'', blijft fantastisch dit.

avatar van clockwork72

clockwork72

Dat jij deze film voor een 2e keer opzet. Respect!

avatar van Spetie

Inderdaad erg knap. Ik moet er persoonlijk ook niet aan denken.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Hehe, dat kan ik me best voorstellen. Het is dan ook een smakeloos zootje, wat ik toevallig érg kon waarderen. Dat nummer op het einde ook, geweldig.

Tsja hij zet de type's wel neer en heb zeker wel goed gelachen maar in tegenstelling van Borat zaten hier wel veel echte acteurs in en veel opgezette scene's

avatar van JohnMcLane

JohnMcLane

Leland Palmer schreef:

Zonet weer gezien, ''no big deal, whatever'', blijft fantastisch dit.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

ali g top, borat top, bruno walgelijk. blijft continue bezig met proberen mensen te choqueren. veel is duidelijk opgezet. gaat heel gauw vervelen. duidelijk zijn slechtse creatie. vermijden deze film.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2065 berichten

Ik moest enorm schateren om het eerste gedeelte, maar het zwakt helaas in het midden af naar plaatsvervangende schaamte. Zoals eerder gezegd is de films leuker voor homo's, maar na het einde werd het triest en juist homo-onterend. Total shock-value en daar kan een film niet alleen op teren.

avatar van ruudhesselink

ruudhesselink

Een aaneenrijging van puberale grappen en humor van het niveau lik me vessie. De film was té gemaakt en overschreed de grenzen (als die er waren) mijlenver.

Desondanks speelde Sacha goed. Het Oostenrijkse accent was, als enigste, lachwekkend.

avatar van chevy93

chevy93

Dat de film de grenzen overschrijd is toch juist een positief punt.

Een aaneenrijging van puberale grappen en humor van het niveau lik me vessie.

And i love it

avatar van ruudhesselink

ruudhesselink

chevy93 schreef:
Dat de film de grenzen overschrijd is toch juist een positief punt.

1. Worse than cancer
2. Een mannelijk geslachtsdeel dat 20 seconden in beeld is

Dat vind ik toch een beetje te ver gaan.

avatar van J.S.

J.S.

Dat meen je niet...?

avatar van chevy93

chevy93

Ik vind dat nog wel redelijk milt hoor

avatar van Baldur

Baldur

Mja, best vermakelijk, maar wel een stukje minder dan Borat. Vooral bepaalde scenes sprongen er uit zoals de talkshow, het promotiefilmpje en Straight Dave... heerlijk over-the-top allemaal.

avatar van AGE-411

AGE-411

ruudhesselink schreef:

1. Worse than cancer
2. Een mannelijk geslachtsdeel dat 20 seconden in beeld is

Dat vind ik toch een beetje te ver gaan.

Is dat jouw mening of die van van je overste; GOD, THE ALMIGHTY HOLY FATHER... OOH YEAH!!?

avatar van j0zman

j0zman

Leuk en allemaal nét iets te ver gaan met alles, maar vond Borat toch stukken beter.

avatar van Dutch Ownage

Dutch Ownage

'It was worse than cancer'

avatar van ikhebsmaak

ikhebsmaak

Een buitengewoon gewaagde film, na het vermakelijke Borat. Ik snap dat de humor weer van een andere orde is, en wellicht sommige Baron-liefhebbers teleurstelt. Toch vind ik de film een aantal hilarische momenten bevatten, waarin ik krom heb gelegen van het lachen. 't Zou ook aan het bier gelegen kunnen hebben. Ik kan me zo voorstellen dat de waardering nogal stemmingsafhankelijk is.

avatar van playah26

playah26

ikhebsmaak schreef:

Heb deze film ook gezien onder het genot van een paar biertjes, maar moet dan denk ik toch nog wat meer gaan zuipen om tot een hoger cijfer te komen.

avatar van RubenvVelzen

RubenvVelzen

Heerlijke film, geweldig om te zien dat Sacha Baron Cohan toch weer een supergrappig typetje neer weet te zetten.. Al is het toch minder verrassend dan Borat Sagdiyev. Deze film is van begin tot eind leuk om naar te kijken, je moet er van houden maar als het je humor is is het ook wel echt heel leuk

avatar van barcam

barcam

Vermakelijke boel, paar keren goed mee kunnen lachen.

Vond hem even goed als Borat.

avatar van homerjay

homerjay

Een film die probeert de choqueren en door met vlag en wimpel voor slaagt: niet alleen de slachtoffers in de film maar ook de kijkers van de film krijgen aardig wat voor hun kiezen. Humor was helaas van een bedroevend nivo. Straight Dave maakte nog wel een beetje goed, maar ik heb amper kunnen lachen. De reality look van de overduidelijk ge-ensceneerde film maakt het geheel er ook niet beter van.

Nog slechter dan de Ali G film.

avatar van shelle-bel

shelle-bel

waardeloos

't was totaal niet grappig

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

De film ging veel verder dan ik in eerste instantie verwacht, maar het heeft geen negatieve impact gehad. Niks is Brüno te gek, hij gaat tot het uiterste.

Als je Ali G en/of Borat goed vond, raad ik je zeker aan hem te kijken. Wel moet je niet-politiek correct zijn en immuun zijn voor het mannelijk naakt dat hier in de meest erge vormen word vertoond.

Het reality-aspect van de film is de kers op de appeltaart. Hoe hij Paula Abdul beetnam, in 1 woord: geweldig!

avatar van edmo

edmo

Even onsmakelijk en goedkoop als Borat

avatar van ErwinH

ErwinH

Het is gelukt om Borat qua puberale flauwheid af te troeven, dat op zich is een hele prestatie. De gemiddelde Amerikaan zal ongetwijfeld rooie oortje krijgen van deze film maar als Nederlander ben je al lang niet meer gechoqueerd door dit soort humor, kijk 10 minuten naar Gordon en Joling, en je hebt het allemaal al doorgenomen.

Bah, een misselijk makende flutfilm.

avatar van Safri

Safri

Zeker misselijkmakend. Maar heb wel gelachen, tsja... Is nou die laatste scene in die ring ook allemaal in scene gezet?

avatar van Remi

Remi

Volgens mij niet helemaal.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Wat een film. Borat en Ali G waren nog wel leuk, maar dit gaat me echt te ver. Er zaten best grappige momenten in, maar niet veel.

Daarentegen is aan zijn films wel te zien dat Sacha een geniaal acteur is. Maar deze film spreekt mij totaal niet aan.