134.900 gebruikers | 85.714 films | 31.047 regisseurs | 3.508.440 berichten | 4.930.593 stemmen

locatie: Films » Antichrist (2009) » Info

Antichrist (2009)

Antichrist (2009)
1148 stemmen | gemiddelde 3,09
mijn stem:
16 jaar geweld seks angst grof taalgebruikDenemarken / Duitsland / Frankrijk / Zweden / Italië / Polen
Drama / Horror
108 minuten

geregisseerd door Lars von Trier
met Willem Dafoe en Charlotte Gainsbourg

Terwijl een echtpaar de liefde bedrijft, valt hun kind uit het raam en sterft. De vrouw raakt in een diepe depressie. Haar man, zelf therapeut, wijst de medische behandeling die ze krijgt af en wil haar genezen met rationele praatsessies. De vrouw heeft een diepe maar onbestemde angst die verband lijkt te houden met het woud waar ze eerder aan een historisch onderzoek naar religieus gefundeerd geweld tegen vrouwen werkte. Om haar met die angst te confronteren reist het paar af naar het woud dat de Bijbelse naam Eden draagt.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 23:43 uur
puckb96 schreef:
ik ben het eens met horrorfreak23.
Dat einde daar snapte ik ook geen snars van, met al die mensen.
En misschien klinkt het dan misschien erg misselijk, maar ik vind dit een geweldige film.
Vind het meer een adult psychologische thriller dan een horrorfilm.
Geweldig depressief en ook een bizarre kijkervaring.

Ik had het idee dat al die mensen verlossing weergaven. Het kwaad was verslagen en de vrouwen waren vrij....

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 18:44 uur
Bizar dat deze film nu al volledig te zien is op Youtube :p. Nog niet zo oud dacht ik toch.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Antichrist (€ 14,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Antichrist (€ 14,99)
gratis verzending

Antichrist (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 21:40 uur
Uiterst briljant stukje cinema

Dat deze film zo ongeloofelijk wisselvallig is ontvangen en de meningen uiterst verdeelt zijn noch bij de pers noch hier op moviemeter kan ik na het zien van deze film zeker begrijpen,ondanks mijn overtuigende 4,5 sterren en een persoonlijk plekje in mijn top 10

Om het effe te benadrukken zal ik 2 quotes plaatsen van 2 wilkeurige kranten.

Algemeen Dagblad
Met zijn laatste film schoffeert de Deen zijn publiek met een schokkend en deels onbegrijpelijk relaas. Antichrist is een verwarrende film die als grote onzin kan worden afgedaan

Film1.nl
Deze wonderschone horrorthriller zoekt vooral de donkerste hoeken van de eigen psyche op. 'Antichrist' is een verontrustende ervaring die soms eng dichtbij komt.

Mijn eigen ervaring

Op de avond dat een zonnestorm over de aarde waaide stond voor mij de wereld zo'n 108 minuten stil. Mijn emoties gingen alle kanten op van griezel tot verbazing tot gruwel en naar mijn mening staat op Antichrist geen maat en duidelijk geen juiste genre. Antichrist is mischien te persoonlijk ( Duidelijk woord ontbreek), want iedere kijker zal deze film namelijk anders interpreteren,omdat de film gewoonweg zóó vol zit met symboliek en de film een zéér diepzinnig(Dank Von Trier)script hanteerd, die doordacht,specifiek geschreven is wat inhoudelijk net zoveel betekenis heeft als het visuele gedeelte maakt mij gewoon sprakeloos...

Buiten dat is de film op technisch vlak uiterst verzorgd... Ofja geniaal. Je ziet aan alles dat Von Trier een vakman is. De belichting en het naturel overkomen komt precies overeen met de gevoelens wat er bij de kijker wordt losgemaakt ( Dat zijn er wat ). Het klopt allemaal, de visuels zijn verbluffend en bijna ongekent en cinematographisch is het uitmuntend en vooral beklemmend. Hoe de ongeloofelijk intense,naargeestige sfeer wordt opgebouwd in een scene zonder dat er sprake is van menselijk contact puur op dialoog is wonderbaarlijk intens en laat de hedendaagste, horror/Thriller achter zich. De 2 en een halve acteurs verdienen ook alle lof wat zetten zij schitterend werk neer.

In mijn beleving is het hoofd-thema Dood en herboorte ,maargoed hoe langer ik over deze film nadenk hoe meer andere betekenissen naarvoren komen. Niks is simpel je hebt geen goed en kwaad aleen maar situaties waar mensen op reageren zal Lars wel hebben gedacht...Briljant.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2012, 5:43 uur
Reinbo schreef:
Nee hoor, de horror zit voornamelijk op het psychologisch vlak.....

maar in het psychologisch vlak zit juist het drama geen horror vindt ik
als horror 1,5 als drama 3,5

dus kom ik uit op een redelijke 2.5* op moviemeter
en een 5 op imdb.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2012, 18:21 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Waar vindt jij die horror dan wel zitten ?

Ik ben inderdaad gedeelt met Reinbo eens dat vooral de dialogen de pure horror zijn zoals ik gemeld heb in mijn recentie,maar ik vondt die scene als zij haar ''angst'' moet overwinnen in het gras Niet eens zo veel minder. (Het visuele) Maar dat zijn specifieke momenten.

Drama vindt ik zelf niet echt heel veel voorkomen in deze film.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 3:34 uur
De film is met name drama en pas in enkele scènes aan het eind een beetje horror.. maakt het zeker geen horrorprent vind ik.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 6:51 uur
cimbom91 schreef:
Reinbo schreef:
maar in het psychologisch vlak zit juist het drama geen horror vindt ik
als horror 1,5 als drama 3,5

dus kom ik uit op een redelijke 2.5* op moviemeter
en een 5 op imdb.

Waarom de film per genre aanduiding beoordelen. Wat als er thriller romantiek had gesttan. Wat had je de film dan gegeven?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 18:29 uur
orbit schreef:

Drama is vooral in het begin veel aanwezig,maar zodra ze in het huis zijn worden al gouw de rollen omgedraait.

Het is meer de ''horror'' waar Marlon Brando in Apocalypse Now het over heeft. Het psychologische horror.Niks lijkt meer wat het was en je gaat alles wantrouwen..

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 11:57 uur
Er zijn van die films die me niet aanspreken, me niet aanstaan en waar ik echt tegen op zie. Antichrist was zo’n film. Maar Antichrist is tegelijk een film waar ik erg nieuwsgierig naar was, een film die ik vaak tegenkom en ik toch moest zien. Conclusie is dat het me grotendeels is meegevallen. Ik had een totaal andere film verwacht. Ik had meer een horrorfilm verwacht met een combinatie van Eraserhead en Eden Log. Ik ben blij dat dat het niet is geworden want dit was opzich best sterk en vermakelijk. Lars von Trier maakt met deze film een enorm depressieve film die binnenkomt. Een film waarvan ik kan begrijpen dat die wordt gewaardeerd. Antichrist heeft voornamelijk één sterk punt en dat is dat het een visueel overweldigende film is. Visueel is dit één van de mooiste films die ik tot nu toe heb gezien. Een geweldige grauwe, depressieve sfeer wordt hier neergezet. Het verhaal zelf vond ik minder en met de personages kon ik ook weinig. Op dit moment beoordeel ik dit met drie sterren. Wellicht krijgt dit werkje van Lars von Trier een herkansing want door de visuele kracht van de film nodigt dit uit tot meerdere kijkbeurten. 3,0*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2012, 7:17 uur
het eerste uur is een lang uur, een erg lang uur
op een gegeven moment wist ik het wel met dat gehuil en gesnotter
maar dan begint de boel op gang te komen en blijkt Antichrist zowaar
een spannende film te worden, met af en toe explicite beelden maar dat is niet erg
tja leven en dood, lust en begeerte, boete en schuld, hans en grietje
noem maar op, een fijne afwisseling tussen het vele aanbod van shit
3 x eikels op het dak

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2012, 8:45 uur
Perry Meer schreef:
het eerste uur is een lang uur, een erg lang uur
Vond je de openingsscene dan niet mooi ? Vond ik briljant !

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2012, 14:16 uur
ja dat wel, ook met fraaie muziek, dat is waar

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2012, 17:58 uur
Mijn eerste kijkbeurt, een paar jaar geleden, werd een beetje verpest doordat ik in het begin even het idee had naar een remake van don't look now te kijken. Door dat gehuil en gesnotter moet je ook even heen bijten. Maar als je de film eenmaal achter de kiezen hebt, vergeet je hem nooit meer.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 maart 2012, 14:14 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Antichrist is een film die me eigenlijk nog een beetje sprakeloos houdt. De volle speelduur heb ik uitermate gefascineerd toegekeken. Het is werkelijk prachtig hoe Lars von Trier de extreme slowmotions, de geschilderde tussenschermen en het spel met het licht en kleur toegepast heeft. Visueel is het een meesterwerk. Daar valt niets op af te dingen. Natuurlijk kan ik het me wel voorstellen dat weinig mensen iets met het verhaal kunnen of het geheel simpelweg te traag vinden. Naar mijn bescheiden mening is dat volledig goedgemaakt door de intensiteit van het verhaal. Er zijn weinig films die ik kan bedenken waarin iemand de verwerking van de dood van een dierbare net zo oprecht is als hier, laat staan dat die overtroffen wordt. Hetzelfde geldt ook voor het liefdesspel dat vaak bijzonder sterk en passioneel in beeld wordt gebracht. Ook hier merk ik dat het bijzonder lastig is om het geheel te omschrijven. Ik zou de film nog moeten herzien om na te gaan wat exact de verwijzingen naar de Genesis zijn. Zo zijn er natuurlijk wel meer knipogen.

Het einde vond ik overigens behoorlijk eng. Niet alleen door de verminkingen die plaatsvinden, maar zodra de stemming omslaat, ontstaat er een bijzonder macabere sfeer. Antichrist is geen horror pur sang, maar het is een prima tweede genreomschrijving. Pas tegen het einde snap ik ook wel dat er mensen zijn flauwgevallen in de bioscoop. Ikzelf heb genoten van de visuele pracht, subliem acteerwerk, de passie en de extreme elementen. Voor mij is hier slechts waardering mogelijk.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 20:34 uur
Zoals het personage in de film vecht met haar gevoelens zo moet de kijker vechten met zijn rechterduim om niet op de stand-by toets van de afstandsbediening te drukken.
Waarom ik dan toch deze film heb uitgekeken ?
Enkel en alleen omdat ik vind dat je geen mening kan geven aan een film als je deze niet uikijkt.
Charlotte Gainsbourg kreeg dan wel een prijs van beste actrice in Cannes, maar wat betekent dit als de inhoud van de film verveeld en weinig inhoud bevat.
108 minuten aftellen (en dat mag je letterlijk nemen) tot het einde, en zo saai als het begin is, zo teleurstelend is het einde van de film.
Bijkomend zijn somige scènes echt wel degoutant en wansmakelijk.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 3:09 uur
begrijp nog steeds niet dat ik deze film nog afgekeken heb ook.
wat een slechte film vond ik dit.
een film zonder enige vorm van spanning of vermaak.
erg vreemde film met nare fragmenten erin.
nee duidelijk niet mijn smaak.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 3:46 uur
Tsja, geen allemansvriend deze Antichrist! Jammer genoeg toch een meesterwerkje, maar dan moet je iets nader kijken :P

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 9:26 uur
Inderdaad. Liefhebbers van ongecompliceerde feel good cinema kunnen hun heil beter elders zoeken.