134.900 gebruikers | 85.713 films | 31.046 regisseurs | 3.508.432 berichten | 4.930.554 stemmen

Collateral Damage (2002)

Actie / Thriller
108 minuten

geregisseerd door Andrew Davis
met Arnold Schwarzenegger, John Turturro en Elias Koteas

De brandweerman Gordon Brewer komt terecht in de gevaarlijke wereld van het internationale terrorisme nadat zijn vrouw en kind omgekomen zijn bij een bomaanslag. Gefrustreerd door het officiële onderzoek, en bang dat de verantwoordelijk nooit gestraft zou worden, neemt Brewer het heft in eigen hand.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2010, 20:57 uur
Fijne Arnie-film. Bier en chips en je hersens in standje laag. :T

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2010, 13:29 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Goede actie film waar je je absoluut niet bij hoeft te vervelen. Schwarzenegger heb ik beter zien doen en zat ook in wat betere films. Maar er is hier zeker niks mis mee. Maar alsnog heeft Arnie een geweldige truc door een bitch een stoot te geven waardoor ze uiteindelijk geëlektrocuteerd wordt . Wat mij betreft is dit prima actie vermaak. 3,5.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Collateral Damage (€ 10,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Collateral Damage (€ 10,99)
gratis verzending

Collateral Damage (€ 10,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2010, 1:03 uur
sofripa schreef:
Fijne Arnie-film. Bier en chips en je hersens in standje laag. :T

precies :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2011, 23:42 uur
Matig acteerwerk troef. Verder veel actie, een leuke plotwending en een op wraak beluste Arnie. Fijne soundtrack ook.
Topvermaak. Niets mis mee.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2011, 17:30 uur
Leuke film, en zoals hierboven gezegt, kijken en hersens in lage stand.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 april 2011, 10:10 uur
alweer op tv???

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 april 2011, 11:14 uur
vaag sfeertje hing er aan de film, je zag niet echt aan swarznegger dat hij het erg vond wat er was gebeurt, er had veel meer drama in gemoeten. ik kon mijn aandacht er niet echt bijhouden. vaandaar een 1,5*

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 april 2011, 20:05 uur
De actie is aardig, de rest eigenlijk gewoon slecht.
Iedereen speelt op de automatische piloot, helaas.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 april 2011, 20:31 uur
Timothyvdmeer schreef:
alweer op tv???

ja, begint nu

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 juli 2011, 1:51 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Eén grote gaap. Geen coole oneliners, matige actie en cgi die zwaar ondermaats is. Vooral de laatste ontploffingen zien er wel erg nep uit. Verder een standaard verhaal waarbij vooral de terroristen nogal rare mensen lijken te zijn waarvoor op het ene moment begrip gekweekt wordt, wat vervolgens totaal teniet gedaan wordt door hun acties waarin ze zover gaan dat ze zelfs bereid zijn hun zoon op te offeren. En waarom? Omdat ze boos zijn dat hun dochter is vermoord door Amerikanen. Ik begrijp het dan niet meer helemaal.

Drie keer niks dus. 0,5*.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2011, 1:42 uur
Bagger!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2012, 22:18 uur
"Thats a nice couple, a fireman and a refugee. Sounds like a tv-show."
"then you can play the asshole."

Dat is toch wel de beste quote uit deze film.
Om de oneliners hoef je deze film niet te kijken, maar dit is toch wel een van de betere Arnie films. Niet zoals zijn andere films, deze is wat serieuzer, maar desondanks echt wel een goede film!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2012, 22:49 uur
Beste quote was: Let's dü it! Scene 1.
Totaal ongeloofwaardige actie over een reusachtige Germaan en zijn geheimzinnige missie in Colombia.

(moderator)
avatar van Spetie
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2012, 10:54 uur
Binnenkort is Schwarzenegger weer te zien op het grote doek. Voor zijn periode als Gouverneur was dit een van zijn laatste films en duidelijk ook eentje van zijn mindere, want Collateral Damage is namelijk niet bepaald een goede film te noemen.

Collateral Damage stelt als verhaal niet veel voor en lijkt een beetje een remake van Commando te zijn, waarin Schwarzenegger ook al als eenling de strijd aanging met terroristen. Collateral Damage haalt echter dat niveau nergens. Aangezien deze film geen sterk verhaal, geen sterke dialogen en geen diepgang bevat, komt alles neer op de actie en het vermaak. Dat is zeker wel aanwezig, maar niet in die mate dat je als kijker na afloop met een bevredigend gevoel zit. Er zitten zeker wel wat goede momenten in de film, maar Schwarzenegger maakt hier soms een uitgebluste indruk en dan heb ik het niet over zijn personage.

De actie was soms nogal ongeloofwaardig en het voorspelbare verhaaltje doet de film ook al geen goed. Dan heb ik liever een actiefilm die helemaal over the top gaat, dan deze halfbakken actiefilm, die het allemaal net niet is. Jammer voor Schwarzenegger, maar ik hoop dat de films waarmee hij binnenkort weer verschijnt beter zijn dan deze, want dit was het allemaal net niet.