134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.122 berichten | 4.929.945 stemmen

locatie: Films » Sexy Beast (2000) » Info

Misdaad / Komedie
89 minuten

geregisseerd door Jonathan Glazer
met Ray Winstone, Ben Kingsley en Amanda Redman

Gal is gepensioneerd van het gangsterleven, en ligt lekker te zonnen aan de rand van zijn zwembad wanneer er een steen voorbij komt vliegen, die hem maar net mist. Niet lang hierna worden hij en zijn vriend Aitch bedreigd door Don Logan. Logan wil Gal voor een inbraak in Londen, en hij accepteert geen nee. Toch is dat het antwoord dat Gal blijft geven, hoe sterk Logan ook dreigt.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2011, 1:30 uur
wat een ontzettend vreemde film.
bij het begin met de zonnende Gal maak ik me op voor een lekkere engelse misdaadkomedie. met de misdaad valt het qua actie tegen, althans, daar moet het het niet van hebben, het blijft bij 'gebeurtenissen'. er is geen dynamisch verhaal, de film is traag, er zijn geen snelle camerawisselingen (op een scene hier en daar na), sommige scenes zijn zelfs klinisch te noemen en vallen zelfs ruime stiltes. de kracht van de film zit hem in de vreemdsoortige spanningen tussen de karakters, de soort ongemakkelijkheid van een non-hollywood-benaderingen, de dialogen en niet in de laatste plaats de rol van Kingsley. Als ik zijn hoofd zie denk ik onbewust automatisch aan Ghandi en dan is het gedrag van zijn karakter vanaf het eerste moment bevreemdend, maar op een positieve manier.
al met al een ondynamische film met bijzondere karakters en een fijne vreemde onderhuidse spanning.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 juli 2011, 12:21 uur
Don Logan _O_

''You want me to cut off your hand and use it as an ashtray ? I'll put it out provided you're prepared to let me stab it out on your fucking eyeball, yeah I'll put it out''

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Sexy Beast (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2011, 21:30 uur
Het is vooral een aparte film, waarvan het uitgerekte middenstuk me op een gegeven moment teveel leek te worden. Dan gebeurt er eindelijk iets en volgt er gelukkig nog een acceptabel vervolg. Het stond me vooral tegen dat de film zo wisselvallig is, maar ik kon wel weer lachen om het grove platte taalgebruik. Ik blijf toch met een gemengd gevoel zitten.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 9:44 uur
Toch wel tegengevallen deze film. Het begon wel goed, met een rollende steen in het zwembad, maar eenmaal dat Logan aankomt duurt het zo immens lang eer dat ze aan de klus beginnen.
Veel gebabbel en fucks maar niet veel actie.
De film deed me aan heel wat films denken: Indinana Jones (met die rollende steen), Donnie Darko (ook met eng konijn), Oceans Eleven en een beetje een Lock, stock sfeer met de typische Engelse accenten.
Teleurstellende en vreemde film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 16:09 uur
Leuk dat Donny Darko hier even om het hoekje kwam kijken. Na het zien van die film zag ik in iedereen en alles een konijn, en dat trauma komt na Sexy Beast weer om de hoek kijken .....

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 13:23 uur
Maar verder een fantastische film. Ben Kingsley en Ray Winstone spelen de sterren van de hemel in deze spannende misdaad film. Een zeer prettig, kort filmpje van de Engelsen.