Long Weekend (2008)

geregisseerd door
Jamie Blanksmet
James Caviezel,
Claudia Karvan en
Lara RobinsonPeter (James Caviezel) en Carla (Claudia Karvan) zijn op vakantie in de wildernis van Australië. Het stel heeft het prima naar hun zin, totdat de vakantie een wending krijgt die ze niet hadden verwacht. Ze komen er al snel achter dat de natuur in Australië geen genoegen neemt met hun respectloze gedrag...
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2011, 16:20 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk had meer verwacht toen ik thriller/horror zag staan bij film1. Maar drama/thriller past er meer bij. Het eerste uur duurt inderdaad lang, maar ik heb me wel vermaakt met de prachtige natuurscenes. James Caviezel speelde zijn rol goed, hij wist me te overtuigen met de angst die hij uitstraalde.
Sommige dingen vond ik toch wel eng, toen die pijl rakelings langs het hoofd van die vrouw de boom in vloog.. en dat zwarte ding in het water. Toen Cricket die ochtend zat te grommen toen ineens die zeekoe er lag vond ik ook wel raar.
Het is een hele aparte film, maar er blijven een aantal vragen onbeantwoord.
Het einde was slecht, enne... wat gebeurd er met Cricket??
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2011, 16:21 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBottleneck schreef:
Prima thrillertje inderdaad, zoals wel meer in het Nature strikes back genre, minimalistisch en effectief. Het koppeltje speelt overtuigend, een kerel die aan zichzelf denkt en een vrouw die er zo snel mogelijk vandaan wilt met alle fricties van dien. Uit het leven gegrepen..
Ondertussen wordt de sfeer steeds iets mysterieuzer omdat er geen logica achter de voorvallen ligt en er weinig tegen te ondernemen valt. De dreiging dringt zich stapsgewijs steeds meer op, wat nog het mooist verbeeld wordt door het busje en de zeekoe die een tegengestelde weg afleggen. Mooi gedaan.
Mooi vermeld, over dat busje en die zeekoe, dat was mij niet opgevallen.. Maar toch wel creepy.. want hoe kan dat?
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2011, 2:12 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk vond het erg slecht beginnen. Ik irriteerde me aan het acteerwerk en het script en ik stelde me al schrap voor een typisch clichégevalletje. Gelukkig werd het langzaamaan wat beter en het werd duidelijk dat dit geen doorsnee uitje in de duinen werd. De spanningen tussen Peter en Carla zijn heel goed voelbaar en ik kreeg zowat de neiging om zelf ook even iets kapot te gooien. In plaats van een zoetsappig picknickje werd dit een regelrecht frustratie-feest en eigenlijk was dat best boeiend om te volgen. De mysterieuze dingen die zich in de omgeving afspelen zijn onvoorspelbaar en hebben een fijne toevoeging. De zoektocht van Peter naar een uitweg was zenuwslopend en ook hier voelde je weer dat het water begon te koken. Ik stel het verder zeer op prijs dat beide personages uiteindelijk doodgaan, simpelweg om de reden dat dit bijna nooit gebeurd. (De reactie van de trucker vond ik wel een beetje vreemd, toen hij een kijkje nam bij het lijk van Peter en direct weer terug liep naar zijn cabine)
Zoals Zinema al aangaf zijn niet alle details even goed uitgewerkt en passen de shots van de omgeving niet perfect in het geheel maar ik vind dat het een leuk thrillertje is geworden die toch wel iets unieks heeft.
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2011, 22:00 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk vond een redelijk thriller/horrorfilm...
Komt wel bekend voor, andere films herkent zo iets...
Redelijk acteerwerk...
Wel een huwelijksprobleem, dat is niets, geen vertrouwen elkaar...
Redelijk verhaal...
Enge dieren allemaal...
Kan een grote vis lopen naar het grote bos???
Geen aanrader...
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2011, 23:06 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDecec schreef:
Kan een grote vis lopen naar het grote bos???
Tot nu toe is dat in het echt nog nooit waargenomen. Wel kleine vissen die naar
kleine bosjes liepen, maar een grote...? Nee (zucht)

4,0
[permalink] geplaatst op 22 augustus 2011, 14:40 uurZowel de originele uit 1978 als deze remake gezien. Op een paar kleine details na zijn het compleet dezelfde films. ( zie bespreking
Long Weekend (1978) )
Een aanrader, maar niet als je het origineel al een keer zag.
2,0
[permalink] geplaatst op 1 september 2011, 18:28 uurTsja 2 sterren voor de natuur.
Voor de rest kan ik geen sterren uitdelen. Zwakke film
2,5
[permalink] geplaatst op 5 september 2011, 15:09 uuropbouwend naar een zwakke climax die er ongeloofwaardig uitziet .
wie schiet de pijl af ?
kan een roofvogel nadenken ?
enz...
kijkwaarde qua natuur en verhaal is prima.
gemiddeld vermaak dus.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 november 2011, 15:17 uurDe film viel me niet eens zoveel tegen, al werd het soms wel vrij irritant. Het heeft een duistere en spannende sfeer vooral het laatste deel, en dat verklaart ook een beetje waarom ik de film toch nog een voldoende geef. Een goede opbouw en de ontwikkelingen tussen het koppel werden goed weergegeven en je wilde ook weten wat er precies speelde.
Natuurlijk word het meer naar het einde wel wat overdreven en erg vaag maar dan als nog best heftig. Het einde, vond ik aan de ene kant wel goed maar aan de andere kant ook weer vrij nep en toevallig.
De natuur en de beesten eromheen geven al een mysterieus sfeertje aan en dat blijft de gehele film hangen. Erg mooi om te zien. De poster had daarom ook iets anders kunnen worden, nu lijkt het net alsof je naar een romantisch drama gaat kijken.
De 2 personages waren toch wel irritant natuurlijk en je kon ze soms wel vermoorden, maar je leeft toch wel een beetje mee met de situatie.
Leuke film om keer te zien, maar niet meer dan dat.
0,5
[permalink] geplaatst op 17 december 2011, 22:48 uurwat een ontzettend slechte film! Niet alleen duurt het erg lang voordat er überhaupt iets gebeurt....wat er gebeurt is dan ook nog zo ontzettend ongeloofwaardig! Het was bijna lachwekkend hoe een rare dingen ze in deze film verzonnen hebben.
Goedkoop, slecht en echt geen aanrader!!
3,0
[permalink] geplaatst op 25 december 2011, 0:11 uurIn eerste instantie leek mij dit een beetje een 13 in een dozijn-film te worden, maar door het beklemmende sfeertje, de mooie beelden en de grimmige muziek bleef de film mij boeien en vond ik hem vrij goed.
Ik vond Karvan niet heel sterk acteren maar Caviezel was weer goed (vreemd dat hij nooit echt doorgebroken is).
2,0
[permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 22:39 uurNiet echt geweldig.
Twee mensen, die op vakantie zijn in de bush van Australië en daar te maken krijgen met onverwachte en rare zaken. Klinkt best goed, maar de uitwerking is dat niet. Het eerste uur is redelijk. Veel gebeurt er niet, maar sfeervol is het wel, mede dankzij de Australische wildernis, die van zichzelf al uitermate boeiend is.
De acteurs zelf zijn matig, evenals hun personages. Bij beiden kreeg ik een vrij irritant gevoel en dat verdween ook niet meer. Enkele onlogische handelingen maakten de geloofwaardigheid er ook niet beter op.
Tegenvaller dus.
[permalink] geplaatst op 11 februari 2012, 21:58 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenRedelijk. James Caviezel is het beste, Claudia is iets minder. Einde sloeg in als een bom. Ik bleef geschokt naar het beeld staren. Ik hoopte zo dat het goed zou aflopen. Was in dit geval toch wel 't beste geweest imo. Dat paste imo ook niet met hoe de film liep, deed eigenlijk nogal goedkoop aan. Verder zeker niet de beste horror/thriller natuurlijk, maar wel een aardige film.
2,5
[permalink] geplaatst op 20 maart 2012, 23:30 uurNiet top maar ook niet slecht. De film slaagt erin een constante spanning op te leggen en een naar gevoel te creëeren. Waar de film niet in slaagt is verrassen en op de duur wil je toch wel eens weten wat of wie maar die vraag blijft onbeantwoord. Een hoop onregelmatigheden zonder dat er érge dingen gebeuren.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 0:00 uurRedelijke film waarin een koppel met relatieproblemen een weekend gaat kamperen aan de kust, en hierbij de natuur niet respecteert. Het constante afstoten en aantrekken van het koppel wordt wel wat vervelend. De film heeft een goeie onheilspellende sfeer, alhoewel er eigenlijk te weinig echt schokkende dingen gebeuren.