A Knight's Tale (2001)

1147 stemmen | gemiddelde 3,22

Actie /
Avontuur132 minuten / 144 minuten (extended version)
geregisseerd door
Brian Helgelandmet
Heath Ledger,
Rufus Sewell en
Shannyn SossamonNadat de meester van de jonge William komt te overlijden, gaat hij op pad met zijn vrienden Roland en Wat. Tijdens de reis komen ze de onbekende schrijver Chaucer tegen. William weet Chaucer zover te krijgen dat hij valse documenten maakt, zodat hij als ridder door het leven kan. Hierna is William van plan te bewijzen dat hij deze titel waardig is.
[permalink] geplaatst op 12 mei 2011, 22:11 uurwat ziekelijk vaak reclame zeg
3,0
[permalink] geplaatst op 12 mei 2011, 23:17 uurIk had zo'n ontzettend kleffe film als First Knight verwacht. Ik dacht: Ik kijk 10 minuten en dan gooi ik er een DVD in, maar hij viel me dus erg mee, vooral vanwege de aanwezige humor en het script. Ook de 'verkeerde' (lees: moderne) muziek erbij was verfrissend.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 mei 2011, 23:20 uurDeze film blijft leuk.

Het is misschien niet enorm veel, maar het is ook niet weinig. Je roetsjt er lekker doorheen.
Die reclames waren wel echt storend inderdaad ja. Minder dan elk half uur alweer een. Slaat nergens op hoeveel. En in het begin al na vijf minuten. Dan duurt de film wel tot elf uur ja. Een goede reden waarom ik eigenlijk nog zelden film op tv kijk (tv-programma's idem dito). Vreselijk.
3,5
[permalink] geplaatst op 13 mei 2011, 0:30 uurHet is makkelijk om een film als deze af te branden. Ik doe het niet omdat ik me er eigenlijk best goed mee vermaakt heb. Heath Ledger doet het aardig in de hoofdrol, maar de acteur (of eigenlijk degene met het meest interessante karakter) die schittert is Paul Bettany in de rol van de schrijver Geoffrey Chaucer (in werkelijkheid een van Engelands meest beroemde schrijvers). Geweldig hoe hij met verve zijn karakter inkleurt.
De historische correctheid is redelijk te verwaarlozen. Daarvoor moet je trouwens toch niet in Hollywood zijn. Ik ben het er mee eens dat een aantal toevoegingen verbazend goed uitpakken. Het presenteren van het steekspel als een belangrijk, modern sportevenement is slim gevonden. Hetzelfde geldt voor de rockklassiekers, al twijfel ik nog over We Will Rock You van Queen. Met name de toeters die de gitaarsolo van het nummer afmaken, deden mijn wenkbrauwen fronsen. Het verhaal is in ieder geval in orde. Leuke opbouw, het decor is mooi. De meeste grappen zijn nog best leuk. Alleen jammer dat de actie in het steekspel ondermaats is. Veel tegenstanders hebben op het moment van impact de lans op de grond gericht. Drie en een halve ster lijkt me fair.
3,5
[permalink] geplaatst op 13 mei 2011, 11:29 uurHaha, leuke film! Inderdaad, historisch correct is 'ie niet (alleen al die creaties die Jocelyn aanhad, daar was niet veel middeleeuws aan). Het verhaal heeft ook niet zeer veel om het lijf, eigenlijk gebeurt er helemaal niet veel, en dat wat er gebeurt valt op zich ook nog wel te voorspellen. Toch is de speelduur niets te lang. De karakters zijn namelijk allemaal leuk, vooral Paul Bettany is erg grappig. Heath Ledger zet toch vooral een aandoenlijke ridder neer. Erg verrassend of spannend wordt de film nergens, maar leuk is het zeker. Zelf vond ik het gebruik van moderne muziek eigenlijk wel verfrissend en het paste ook wel goed bij de situaties. De humor is behoorlijk flauw maar niet platvloers, en in combinatie met al die middeleeuwse heroïek pakt dat eigenlijk heel goed uit.
Vermakelijke film, 3,5 ster.
2,5
[permalink] geplaatst op 13 mei 2011, 11:40 uurHad het allemaal wel wat leuker verwacht. Soundtrack was eigenlijk leuker dan de film (afgezien van Queen uiteraard).
Met name de Golden Years scene was tof.
Al ben ik niet echt een fan van zo'n soundtrack bij een dergelijke film.
Hoofdrolspelers zijn oke, maar het is allemaal wat te melig en vooral veel te lang, om echt een aanstekelijke film te zijn.
3,5
[permalink] geplaatst op 15 mei 2011, 19:12 uurToch eigenlijk best wel een heerlijke film!
En wat is die Rufus Sewell toch ongelooflijk sexy!!!
Leuk verhaal, alleen het enige dat me tegenviel was de muziek
die ze erin gebruikte.... paste totaal niet.
Daardoor 3,5*
3,5
[permalink] geplaatst op 31 mei 2011, 11:08 uurVond het geheel wat traagjes op gang komen en dacht..mwoah. Iets later draaide ik helemaal bij. Genoten!!
[permalink] geplaatst op 31 mei 2011, 11:09 uurBruens schreef:
wat ziekelijk vaak reclame zeg
Verschrikkelijk idd. Ik had hem opgenomen (godzijdank) Hoe vaak ik heb moeten spoelen! Vreselijk...
2,5
[permalink] geplaatst op 2 juni 2011, 12:37 uurRedelijk filmpje. Die je natuurlijk met een korrel zout moet nemen. Het verhaal heeft verder niet veel om het lijf, maar is aardig uitgevoerd. En Ledger zit leuk in zijn rol, en acteert aardig. De moderne muziek past overigens best goed in de film. 2,5 ster.
4,0
[permalink] geplaatst op 2 juni 2011, 18:40 uurDe muziek is natuurlijk dan ook wat deze film positief onderscheidt van andere films.
Ook de rol van Alan Tudyk vond ik helemaal geweldig, waarschijnlijk de beste uit de hele film samen met een niet onaantrekkelijke Shannyn Sossamon).
4,0
[permalink] geplaatst op 23 juli 2011, 2:15 uurDit is een film met een geweldige combinatie van humor, actie, avontuur en romantiek. De soundtrack helpt de film wat te pimpen en geeft het riddergenre een moderne sfeer. Op zich is dit geen topper misschien, maar nochtans ben je heel de tijd mee in de film. Hier heb ik echt van kunnen genieten, zonder dat het echt groots moest uitblinken. En soms is dat voldoende bij een film. Ledger heeft natuurlijk al beter gespeeld, maar iedereen amuseert zich in de film en dat stralen ze uit. De film zal niet iedereen bekoren, maar dat heb je met veel komedies.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 oktober 2011, 1:06 uurLekkere onderhoudende actie met wijlen Ledger.. beetje rare omzwaaien af en toe met moderne muziek en scènes, daarom een film die je niet serieus neemt. Nu is dat bij de meeste vergelijkbare films ook al niet zo, maar hier is het wel een beetje plat zo nu en dan. Toch aardig.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 december 2011, 13:09 uur I'm Ulrich von Leichtenstein, from Guilderland, and these are my faithful squires.
Wat een heerlijke film van Brian Helgeland, de combinatie van humor/romantiek en actie is gewoon leuk om naar te kijken...
Het verhaal wordt ook op een prima manier gebracht en er zit lekker veel vaart in waardoor het leuk blijft om naar te kijken...
De acteurs in deze film zijn ook prima op dreef : Heath Ledger, Mark Addy, Alan Tudyk en de in deze film geweldige Paul Bettany als Geoffrey Chaucer

En natuurlijk niet te vergeten de soundtrack in deze film

....prima keuze !!
4,0
[permalink] geplaatst op 1 maart 2012, 20:53 uurZeer goede film. Veel beter dan verwacht. Verhaal is erg goed. Acteurs speelden alleen goed.
De moderne muziek in de film vond ik wel goed gedaan.