132.197 gebruikers | 82.914 films | 30.189 regisseurs | 3.421.451 berichten | 4.774.943 stemmen

locatie: Films » From Within (2008) » Info

Horror / Mystery
95 minuten

geregisseerd door Phedon Papamichael
met Elizabeth Rice, Thomas Dekker en Adam Goldberg

Een meisje woont in een zeer strenge Christelijke gemeenschap, maar wil eigenlijk dolgraag het kleine plaatsje verlaten om de grote buitenwereld te zien. Maar voordat het haar lukt om te vertrekken, komt een aantal inwoners van het dorpje plotseling te overlijden. Het duurt niet lang voordat men begint te vermoeden dat het meisje iets te maken heeft met deze bizarre zaken.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2010, 0:33 uur
Middelmatige horrorfilm met een nogal onduidelijk, slecht uitgewerkt plot. Gelukkig zijn er redelijk veel creepy scenes om de aandacht enigzins vast te houden. De film heeft een nogal nietszeggende, uitwisselbare cast, al is hoofdrolspeelster een leuke, frisse verschijning. Naar het einde toe verliest de film helaas steeds meer aan kracht.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2010, 20:20 uur
Redelijk simpel maar vermakelijk filmpje. Het is een leuk gegeven: Een grote christelijke groep in een klein dorpje, die het gemunt hebben op een heksenfamilie die zogenaamd een reeks zelfmoorden op hun geweten hebben.

Leuk dat de mensen hun naderende dood kunnen zien d.m.v. hun spiegelbeeld/evenbeeld, dat maakt het net even creepyer. Ook het hele heksensfeertje weet me altijd aan te trekken. Interessant om te zien hoe mensen met verschillende geloofsovertuigingen weten om te gaan met de vreselijke sterfgevallen en de angst. Dat de film in een christelijk jasje is gestoken is dan ook niet zo storend. Verfrissend.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

From within (€ 7,99)
gratis verzending

From within (€ 10,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

From within (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2010, 20:21 uur
Spartaan1986 schreef:
Leuk dat Thomas Dekker naast wielrennen ook aardig kan acteren...

En hij is nog knap ook, al heeft hij wel erg vaak dezelfde gezichtsuitdrukking.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2010, 20:43 uur
Elineloves schreef:
Spartaan1986 schreef:

En hij is nog knap ook, al heeft hij wel erg vaak dezelfde gezichtsuitdrukking.

Je snapt wel dat Spartaan niet serieus was he? :P
Je hebt een Nederlands Thomas Dekker die een soort van mislukte wielrenner is gezien de doping-affaires, en een Amerikaanse die het een en ander acteert.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2010, 22:22 uur
Zojuist ook gezien, na van tevoren hier even gekeken te hebben.

Film was zeer goed te doen. Het verhaal is origineel, de sfeer is soms aardig creepy, en de acteerprestaties waren degelijk. Ik hoop Rice wat vaker tegen te komen (in films), wat een mooie verschijning.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2010, 23:12 uur
Nogal een matig en vaag uitgewerkt plot met weinig spannende momenten. Al zit er wel een paar creepy scènes in de film, helaas werkte het niet bij mij. Redelijk acteerwerk. 4/10

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 oktober 2010, 11:29 uur
Akkoord met Noodless, hierboven. Niets bijzonder. Er zijn veel betere.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2011, 18:41 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Niet zo veel aan...

Sowiezo ziet de film er niet heel mooi uit. Vrij standaard plaatjes en het camerawerk is matig.

Die 'dubbelgangers' van de vervloekte mensen vond ik totaal niet eng. Ook niet als ze blijven staan in de spiegel, dat heb ik wel vaker gezien...

De cast speelde redelijk overtuigend maar ik kreeg bijna medelijden met ze omdat het verhaal zelf zo slap is.

Sommige dingen kon je wel voorspellen...

En alwéér de Amerikaanse vlag tegengekomen.

Zwak, niet boeiend genoeg.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2011, 10:06 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Absoluut geen slecht filmpje dit.

Mijn voorkeur blijft altijd uit gaan naar lekkere enge horrorfilmpjes. Vandaar dat ik deze uit had gekozen. Origineel verhaal, paar bekende acteurs/actrices, waarom niet?

Het verhaal zelf vond ik erg origineel.. Lijkt me toch wel een eng gevoel.. Dat je je zelf ziet voor je dood gaat.. en nog belangrijker.. Hóe je dood gaat. Ja, alleen daar van kreeg ik de kriebels al. Dit werd dan ook erg goed uitgebeeld in de film.. Het zag er goed uit!

Elizabeth Rice.. Nooit eerder gezien. Leuk koppie, kan absoluut niet slecht acteren.. Ja, van haar zou ik wel wat meer willen zien. Ook de bekende dochter van Bruce Willis deed het niet slecht, beter dan Elizabeth zelfs nog.. Maarja, het zit bij haar dan ook in de genen natuurlijk. Jammer dat je niet veel van haar ziet in de film.

Meerdere films over gemaakt.. Het feit dat een heel dorp/stad erg gelovig is en dan draait het vaak uit op het samenwerken van die mensen tegen een bepaald persoon die niet voldoet aan hun 'eisen'. Belachelijk natuurlijk.. Hopelijk blijft het ook alleen maar zo in een film, en word het geen realiteit. Dus ja, ook dat gaf me een angstig gevoel toen ik de film bekeek. Het kwam erg realistisch over..

Het enige kleine minpuntje aan From Within vind ik dat het voor mij allemaal wat kinderachtig over kwam.. De hoofdrolspeelster is natuurlijk een jonger meisje, maar ja dan nog.. Er had wel wat meer 'volwassenen' in mogen zitten..

Al met al geen slecht filmpje!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 september 2011, 22:20 uur
Fijn filmpje. Simpel maar effectief. Acteerwerk, sfeer en soundtrack zijn heel aardig.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 november 2011, 18:46 uur
Toffe film niet hoogstaand maar wel voldoende spanning.
Niet heel eng maar eng genoeg.
Goed geacteerd.

3,5 ster

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 december 2011, 19:24 uur
Deze eens bekeken en het was toch niet helemaal m'n dada. De film begon nochtans veelbelovend, maar hoe meer het verhaal vorderde, hoe minder het me boeide. De film kwam me te veel over als een mengeling van andere films zoals The Ring en konsoorten. Hij kwam me ook niet geloofwaardig over, 'k ging niet helemaal mee in het verhaal.
Nee, niet echt aan mij besteed.