134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.151 berichten | 4.930.000 stemmen

Burn after Reading (2008)

Burn after Reading (2008)
2769 stemmen | gemiddelde 3,24
mijn stem:
12 jaar geweld grof taalgebruikVerenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk
Komedie / Misdaad
96 minuten

geregisseerd door Ethan Coen en Joel Coen
met George Clooney, Frances McDormand en John Malkovich

Osbourne Cox is een voormalige CIA-agent die na zijn ontslag begint aan zijn memoires. Zijn inhalige en overspelige vrouw ziet de digitale versie daarvan aan voor hun financiële gegevens en gaat ermee aan de haal. Wanneer die gegevens vervolgens op straat komen te liggen, zien twee sportschoolmedewerkers het aan voor gevoelige CIA-informatie en proberen Osbourne te chanteren. Dat leidt tot meer problemen dan ze aankunnen.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2012, 23:37 uur
Ik vind het met de hakken over de sloot een 3..
De grappen waren niet sterk, en het was allemaal wel aardig.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2012, 18:39 uur
Heerlijke vlotte film van de Coen-brothers. De humor sloeg wel in en ook het idiote verhaal was heerlijk om mee te maken. Audiovisueel zat alles dik in orde en ik denk dat de titel ook wel het verhaal in een keer samenvat. Vergeten na het kijken. 4 sterren

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Burn After Reading (€ 12,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Burn After Reading (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Burn After Reading (€ 13,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2012, 10:52 uur
Malkovich is echt geweldig in zijn rol, de rest huppelt vrolijk mee. Niemandalletje dat vermaakt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2012, 18:30 uur
Geniale film Leukste personage is wel Harry Pfarrer, gespeeld door George Clooney. Het is een beetje vreemde vogel met een zwak voor veel vrouwen en dus ook regelmatig een ander in bed duikt, terwijl die een vrouw heeft. Hij geeft zijn personage zoveel kleur en diepgang dat hij iedere scène steelt waar hij in speelt. Enig tegengas krijgt hij van Brad Pitt, die op een schitterende wijze een hersenloze fitnessinstructeur neerzet. Clooney en Pitt delen weliswaar maar een korte scène samen, maar dat is dan ook een scène om niet gauw meer te vergeten.

Burn After Reading is dan misschien niet de beste komedie geworden van de Coen broers, maar de film is uiterst vermakelijk en daar draait het om.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 15:06 uur
Opzich een leuk bedacht script.. Maar de film sloeg amper aan bij mij.. en de humor al helemaal niet. Ik vond het maar matig uitgewerkt.