Hoe Overleef Ik...? (2008)
Alternatieve titels: Hoe Overleef Ik Mezelf?, How Do I Survive Myself?, Hoe Overleef Ik... Mezelf?

255 stemmen | gemiddelde 2,54

Nederland
Drama /
Familie100 minuten
geregisseerd door
Nicole van Kilsdonkmet
Jolijn van de Wiel,
Janni Goslinga en
Stefan de WalleDe 13-jarige Rosa verhuist samen met haar 8-maanden oude halfbroertje en haar moeder naar Groningen om bij haar nieuwe stiefvader in te trekken. Ver weg van haar vrienden, op een nieuwe school en in een onbekende omgeving worstelt zij met haar onzekerheid, haar stiefvader en haar alter ego Rooz. Wat ze ook probeert, haar problemen lijken steeds groter te worden. Hoe zal zij dit overleven?
0,5
[permalink] geplaatst op 17 december 2010, 13:46 uurIk heb enkel de trailer gezien maar ik vond hem niets. Geen goede cast en wanneer ze paars haar moest hebben was het eerder rood-roze.
Ik wil nogeens geen moeite doen om die film te zien
4,0
[permalink] geplaatst op 1 januari 2011, 23:58 uurGewoon een lieve film, als je er open voor staat. Echte puber-hopeloosheid... Met harken van volwassenen. Die pubers niet zo heel erg goed begrijpen. En dat komt in de werkelijkheid akelig veel voor...
3,0
[permalink] geplaatst op 2 juni 2011, 17:06 uurBest een aardige NL productie.
De film bevat een goed realistisch verhaal en acteerwerk was ook best goed.
4,0
[permalink] geplaatst op 3 juni 2011, 22:25 uurLeuke film. Ik snap echt niet waarom je deze film laag gaat beoordelen. Je weet toch wat je kan verwachten? Voor Nederlandse begrippen vond ik hem boven gemiddeld. 4*!
3,0
[permalink] geplaatst op 5 juni 2011, 9:51 uurVlotte film waarin een pubermeisje met haar moeder verhuist om bij haar stiefvader en stiefbroertje te gaan wonen. En aangezien ze zich niet helemaal thuisvoelt hier, gaat ze flink rebelleren zoals verwacht wordt van een puber. Duidelijk gemaakt voor een bepaalde doelgroep, maar toch wel leuk om te zien. Ook de fantasie-scenes met de tips vormen leuke intermezzos. Het acteerwerk is wisselend.
2,5
[permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 21:43 uurLeuke film voor pubers. Opzich leuk geacteerd, alleen jammer van dat vele langdradige vertellen in de film.Ik geef hem een 2,5
3,5
[permalink] geplaatst op 11 september 2011, 16:45 uurIk heb het boek helaas niet gelezen, maar ik vond de film wel aardig. Het leven van een tiener kan soms flink onder druk gezet worden door pesterijen, verliefdheid en onzekerheden. Dat wordt in deze film mooi weggezet.
[permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 14:45 uurKomen in deze film ook beelden van Groningen voorbij?
1,5
[permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 16:28 uurTienermeiden verdienen een betere film dan dit. Standaard, saai en voorspelbaar. Jammer, gemiste kans.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 23:17 uurSchandalig lage score hier. Prima geacteerd door de hele cast (Van de Wiel is ontwapenend!), een verhaal dat alle heftige zaken ontwijkt maar toch interessant blijft en een frisse look.
3,5*, maar kan misschien nog met een half puntje omhoog.