RocknRolla (2008)

geregisseerd door
Guy Ritchiemet
Gerard Butler,
Thandie Newton en
Tom WilkinsonAls de Londense onderwereld lucht krijgt van de aanwezigheid van Russische gangsters, is men extra alert. Dan komt er plots een interessante deal boven water, waarmee miljoenen te verdienen vallen. Vanuit alle uithoeken verschijnen de geïnteresseerden, waaronder: een geduchte gangster (Gerard Butler), een misdaad topstuk (Tom Wilkinson) en een sexy accountant (Thandie Newton).
2,5
[permalink] geplaatst op 3 september 2011, 23:41 uurFilm verzuipt in zijn eigen pretenties. Niet leuk, niet spannend, eigenlijk helemaal niks ware het niet dat er nog redelijk geacteerd wordt. Daardoor niet helemaal een flop.
2,5
[permalink] geplaatst op 1 november 2011, 22:32 uurHet camerawerk is net zo vlot als de dialogen, de accenten zo karikaturaal als het geweld. Heel vermakelijk en het lijkt garantie voor een gezellige avond filmkijken.
Totdat je erachter komt dat Guy Ritchie hier voor de zoveelste keer hetzelfde kunstje uithaalt. En op dat moment van realisatie wordt de film ineens heel teleurstellend.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 november 2011, 20:15 uurHet maakt mij echt geen zak uit dat het elke keer weer het zelfde kunstje is. Het is namelijk een fantastisch leuk kunstje. Heerlijk die zwarte humor en die britse taal. Fantastische acteurs en personages, Mark Strong heeft echt zo'n goeie kop, stem en stijl voor dit soort rollen heerlijk.
Tuurlijk de film scoort niet zo hoog als de voorgaande Guy Ritchies daar kennen we het concept nu wel goed genoeg voor, maar dat neemt niet weg dat hij nog altijd een dikke voldoende verdient!!!
[permalink] geplaatst op 6 november 2011, 10:34 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDe humor is prima, helaas is het verhaal rommelig en toch wel stukken minder dan een geniale film als Snatch. Het hangt er een beetje tussenin, aan de ene kant is het wel een vermakelijk filmpje, maar wordt alles zo rommelig verteld dat je het amper kunt volgen. De personages zijn ok en o.a. die scene met die Russen in onderbroek is geweldig.
[permalink] geplaatst op 6 november 2011, 13:01 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenRitchie, waarvan ik niet veel films ken, lijkt me erg stijlvast. Maar de film is prima in snelheid, humor en enkele erg grappige scenes zoals de dancescene op een kinkyfeestje of de russen die niet te stuiten zijn.
3,5
[permalink] geplaatst op 7 november 2011, 14:46 uurWanneer leren mensen nu eens een film te beoordelen op dat wat je ziet, en niet wat er ooit is geweest of gedaan? Tis geen vervolg of zo..
Prima vermaak, mist her en der de echte scherpte, de humor is behoorlijk. Het had allemaal wat sterker gemogen. Soms wat te geforceerd.. Newton is echt heeeeerlijk.
[permalink] geplaatst op 7 november 2011, 19:05 uurILDIB schreef:
Punt is dat RocknRolla behalve clichés niks te bieden heeft, en dat Guy Ritchie blijkbaar gewoon niet meer kan dan kleine misdadigers met vet aangezette Londense accenten bullshit laten lullen, terwijl de camera en de editor de meest bizarre stunts uithalen.
De clichés halen wat mij betreft zowel RocknRolla als Guy Ritchie naar beneden. Regisseurs zijn in mijn ogen kunstenaars, maar een kunstenaar moet wel af en toe iets nieuws te zeggen hebben. Stel je voor dat Marcel Duchamp van het begin tot het eind van zijn loopbaan alléén maar readymades had gemaakt? Dan was Dada nooit serieus genomen.
Ik vind het dan ook heel moeilijk om Guy Ritchie, een in herhaling vallende kunstenaar, serieus te nemen.
[permalink] geplaatst op 8 november 2011, 9:40 uurNYSe schreef:ILDIB schreef:
Tsja, tis een herhaling van zijn kunstje. In dit geval een matige herhaling. Maar heel veel films zijn een kopie van een ander. En wat er dan overblijft is of hij vermaakt. En deze vermaakt redelijk goed. Vernieuwing is aardig maar moet geen doel zijn per se.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 november 2011, 13:03 uur Now im gonne be a real RocknRolla
RocknRolla.
Laatst op de een of andere manier gevonden en dacht hmm deze zal ik eens gaan kijken. Ik had best hoge verwachtingen van deze film vanwege het cijfer en de goede acteurs die er in mee spelen. En die verwachtingen zijn haast zo goed als uitgekomen. De film was grappig, origineel, en er zat wat actie in kortom goede combi. Qua actie momenten viel de film wel wat tegen had wel wat meer actie in gemogen maar qua humor was hij gewoon goed. Ook vond ik zoals ik net al zij het verhaal vrij origineel, niet heel voorspelbaar en keek ook nog lekker weg.
Kortom deze film is het zeker waard om te bekijken.
3. Sterren
2,5
[permalink] geplaatst op 11 december 2011, 12:01 uurHelemaal akkoord met Bbarbie ;
3,5
[permalink] geplaatst op 11 december 2011, 12:10 uurHeel veel pretenties heeft deze film ook weer niet.
2,5
[permalink] geplaatst op 11 december 2011, 15:01 uurIk vind de overtuiging van Ritchie dat criminelen met een cockney-accent in zijn handen keer op keer grappig zijn redelijk pretentieus.
[permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 18:06 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenFijne film die na herziening ook nog een prima film blijkt.
Grote sterren van de film zijn toch wel Tom Wilkinson en Mark Strong. De eerste die de baas is van laatstgenoemde acteert briljant. Ook Strong acteert erg sterk.
Het verhaal is, in tegenstelling tot Snatch en Lock, Stock, ietsjes mager uitgewerkt. Ook nu weer staan er veel mensen in verband met elkaar en vallen een hoop dingen samen waardoor er weer leuke situaties ontstaan.
Toch halen alle gebeurtenissen het niet bij eerder geregisseerde films van Ritchie. Niet alleen omdat we het al twee keer gezien hadden, maar het is niet zo hilarisch. Nu valt het ook niet mee om drie films van een ontzettend hoog niveau te maken met ongeveer dezelfde stijl.
Toch is het wel vermakelijk genoeg en zit er gelukkig weer veel humor in waardoor het nooit te zwaar valt.
Ook bevat de film zeker leuke dingen, zoals dat schilderij en de scene waarin Butler en z'n makker de eerste overval plegen en met de stuntelen met de auto.
De clou is niet heel speciaal, net zoals de film in z'n geheel. Prima vermaak, maar toch één van de mindere Ritchie's. Dat deze nog drieënhalve ster krijgt zegt veel over zijn kwaliteiten. Deel twee zal wel volgen, ben benieuwd.
3,0
[permalink] geplaatst op 7 februari 2012, 11:41 uurbeste moment van de film is de titel sequence. Ik zat gelijk recht op in de bank! daarna zakt het al snel af naar een stuk lager niveau. Hierboven is volgens mij alles al wel gezegd (weer die karikaturale gangsters, die bijnamen, die russen, die martelmethodes, dat object wat voortdurend van eigenaar verwisseld etc..)
Ik vond hem wel onderhoudend, meer niet. Nipt 3*