Bloedbroeders (2008)

geregisseerd door
Arno Dierickxmet
Erik van Heijningen,
Matthijs van de Sande Bakhuyzen en
Sander van AmsterdamEen zwoele zomer in de jaren zestig. De 16-jarige Simon wil graag in de smaak vallen bij de steenrijke broertjes Arnout en Victor van Riebeeck. Zo komt hij vaak over de vloer op het kapitale landgoed waar Arnout en Victor wonen. Ze luieren, tennissen, draaien plaatjes en dansen met Arnouts mooie vriendin Frederique. Op de zolder van de enorme villa houden ze ondertussen hun maatje Ronnie verborgen, een kleine crimineel die op de vlucht is voor zijn vader en de politie. Zonder dat ouders of personeel ook maar iets doorhebben houdt hij zich daar schuil. Aanvankelijk vinden de jongens het allemaal wel grappig, tot Ronnie een last wordt en zij zelfs door hem gechanteerd worden. Hoe komen ze van hem af?
4,0
[permalink] geplaatst op 6 februari 2010, 16:43 uurNet wat Felix al zei ; Het is een goede Nederlandse film maar sommige dingen kunnen idd beter.
2,0
[permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 21:44 uurAfgeraffeld? Te weinig filmische kennis? Of gewoon snel tevreden?: 2.00 (2.10)
De dramatische gebeurtenis van toen is inderdaad voer voor een filmscript, maar het matige scenario dat Bloedbroeders tentoonstelt is toch niet heel erg geslaagd te noemen. Met name de inpassing van Simon tussen de twee broeders wordt zeer geforceerd en daardoor ongeloofwaardig gebracht en ligt het tempo te vaak te laag. Ook het acteerwerk is verre van goed, naar mijn mening een zeer belangrijk onderdeel in films als dit, waarin het doen en laten van de personages centraal staat. Zonde dat er zo kortzichtig is gecast, al werken de meeste dialogen ook niet echt mee. Cinematografisch oogt de film over het algemeen degelijk, maar het blijft allemaal toch tamelijk braaf. Het gegeven dat het hier een waargebeurd verhaal betreft houdt Bloedbroeders nog enigszins staande, maar de conclusie valt toch wel te trekken dat hier zoveel meer uitgehaald had kunnen worden...
2,0
[permalink] geplaatst op 23 juni 2010, 11:28 uurDeze film vorig jaar al gezien. Helaas, had er veel van verwacht. Had me een beetje ingelezen, dit is echt een mega interessant bizar verhaal. Jammer dat ze zich op het minst interessante hebben geconcentreerd. Juist het vervolg is het meest bizarre. Niet dat iedereen weleens iemand heeft vermoord, maar deze mannen zijn allemaal succesvol en loaded.
Verder moet ik nog een half puntje aftrekken voor de enorme 'kop om op te slaan' van Sande bakhuyzen.
[permalink] geplaatst op 24 juni 2010, 0:39 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDe rillingen lopen me over het lijf als ik denk aan dit verhaal. Gebasseerd op een handvol feitjes is er een redelijk verhaal en film omheen gebouwd. Het begin is erg sterk, waar de kijker op een dwaalspoor wordt gezet. Hierdoor blijft er enige spanning in zitten, en weet je niet waar het heen gaat lopen. Maar het grootste gedeelte van de film was niet echt denderend te noemen, desalniettemin bleef ik redelijk geboeid. Het opbouwende verhaaltje met de gruwelijke climax van een bolleboos die bij de stoere rijke stinkerds wil horen is prima en redelijk overtuigend. Ook over het acteerwerk heb ik vrij weinig te klagen, aangezien het vaak toch wat lager ligt in Nederlandse producties. Hier is de houterige Simon en de stoere Arnoud goed vertolkt. Verder ziet het er prima uit, het enorme huis en het decadente leventje is mooi gefilmd. Het is allemaal redelijk, maar echt goed is natuurlijk anders, maar Bloedbroeders weet zich wankelend overeind te houden door de gruwelijke feiten waar het op gebasseerd is.
[permalink] geplaatst op 24 juni 2010, 13:26 uur" ooh heb je bloedbroeders gezien, zooo'n mooie film" bah, echt zo'n film die je "goed" moet vinden maar helemaal niks tot stand brengt, een ster
3,0
[permalink] geplaatst op 24 juni 2010, 13:45 uurIk heb anders nog maar weinig positief over de film gehoord.
1,0
[permalink] geplaatst op 24 juni 2010, 15:58 uurEr waren wel stukjes van deze film te zien op TV. Men raadde deze film aan. Nou. Ik weet niet wat deze mensen hebben gezien?
Ik heb in ieder geval een verschrikkelijk saaie film gezien. En dan durven ze het nog een Thriller te noemen.

1,0
[permalink] geplaatst op 24 juni 2010, 22:36 uurWeinig verassingen? Ja. Gelukkig maar. Ik vond trouwens wel dat er weinig verRassingen in zaten.
[permalink] geplaatst op 25 juni 2010, 13:00 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenJongens, kan iemand mij vertellen wat voor nut de volgende
- Het thuiskomen van de derde broer?
- De plotselinge aanval op het vriendinnetje?
- De homoseksuele gevoelens tussen Victor en Ronnie, waar dienden die in de film voor?
1,0
[permalink] geplaatst op 25 juni 2010, 13:06 uurKan iemand mij vertellen wat het nut van deze film in het algemeen is?
[permalink] geplaatst op 26 juni 2010, 12:40 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenReint schreef:
Jongens, kan iemand mij vertellen wat voor nut de volgende
- Het thuiskomen van de derde broer?
- De plotselinge aanval op het vriendinnetje?
Oke, ik zal het proberen..
1. Hij zou naar de zolder moeten om zijn 'klimspullen' op te halen en ik denk dat het de bedoeling is geweest om spanning te creëren. Want zou hij Ronnie nou wel of niet vinden? Heeft verder geen nut in het verhaal inderdaad.
2. Heel vreemd inderdaad, weet het niet precies ... Afreageren?
3. Nou ja, dat waren niet echt homoseksuele gevoelens al zeg ik het zelf. Ik heb maar op één moment gezien dat ze zoenden en verder niks. Misschien omdat de oudste broer zich schuldig voelde dat ze hem moesten vermoorden.
[permalink] geplaatst op 26 juni 2010, 12:40 uurThom1994 schreef:
Kom op, zit iedereen nou niet steeds te verbeteren. Iedereen maakt wel eens een foutje

2,5
[permalink] geplaatst op 29 juni 2010, 23:13 uurMatige film, met name het acteerwerk viel me erg tegen, al die houterige dialogen, erg onnatuurlijk. Ik was op zich wel benieuwd naar deze verfilming, wat een vreselijk verhaal. Hoe kwamen die jochies zo? Begreep die Ronnie ook niet echt, goed hij had een brommer gejat en zijn pa zou hem er om afranselen, maar om je daarvoor dan zo langdurig te verstoppen en te laten vernederen..moeilijk om me in te leven. Ondanks de relatief korte speelduur vond ik het vrij langdradig allemaal, film kwam ook ouder over dan hij daadwerkelijk is.
1,0
[permalink] geplaatst op 30 juni 2010, 11:52 uurKippie. schreef:Thom1994 schreef:
Ik stoor mij er gewoon aan. En als ik een foutje maak, dan vind ik het ook prettig om een verbetering te zien.

3,0
[permalink] geplaatst op 30 juni 2010, 12:09 uurThom1994 schreef:Kippie. schreef:
Oké, duidelijk

4,0
[permalink] geplaatst op 20 juli 2010, 12:44 uurmeerdere malen gezien maar blijft intressant. Er hangt een typische jaren 50 sfeer in.
[permalink] geplaatst op 14 december 2010, 1:29 uurVerschrikkelijke slecht acteerwerk!
3,5
[permalink] geplaatst op 12 juni 2011, 21:53 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenAls je niet weet wat er gaat gebeuren een spannende film!
De schedel die overgaat in het gezicht van Simon aan het begin van de film, geeft de kijker toch de hele film het idee dat er vervelende dingen gaan gebeuren met Simon. Wanneer gaat er wat met Simon gebeuren. Uiteindelijk blijkt de schedel toch van Ronnie te zijn. Maar als je dat van te voren weet wordt het wel anders kijken natuurlijk.
[permalink] geplaatst op 24 juli 2011, 10:41 uurWeet iemand hoe ik dit kan kijken:$?!
Ik weet het namelijk niet. Thanx.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 juli 2011, 12:06 uurWat dacht je van de dvd huren in de plaatselijke videotheek? Of anders pindakazen (downloaden)? Wat een vraag, zeg.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 september 2011, 10:24 uurNiet zo gek dat ik Matthijs van de Sande Bakhuyzen hier het beste vond. De rest (afgezien van Pierre Bokma), dient een spoedcursus acteren te volgen van minstens 5 jaar. Emoties overbrengen is echt een vak hoor, dat doe je niet zomaar eventjes tussen middag en avond. Daar moet je aanleg en talent voor hebben. En eventueel een studie. En dat ontbeert deze film voor het grootste deel. Emoties en talent. Het is evenwel niet echt een slechte film, met name dankzij Matthijs. Want ja, die jongen kan toch wel iets. Ik stelde me er juist op in dat ik hem het allerslechtst zou vinden, getuige het feit dat ik hem in Afblijven en.. Pingpingping.. hoe heet die film ook alweer.....!! Ohja, Sterke Verhalen, helemaal niet zo leuk vond. Drama/thriller is duidelijk het genre wat deze jongeheer moet hebben om overtuigend te kunnen zijn.
Mooi opgebouwd verder, vond het hier en daar wel een beetje neppig, maar vooral Matthijs red de film. 3*. Ik vond het 'gebaseerd op ware gebeurtenissen' wel een beetje raar, eigenlijk. Zoveel mensen worden vermoord, die krijgen ook geen film..
4,5
[permalink] geplaatst op 28 november 2011, 17:11 uurEen hartstikke goeie film met fantastische acteerprestaties vooral van Simon en Ronnie.
2,0
[permalink] geplaatst op 10 mei 2012, 21:18 uurAls je het begin van de film ziet, dan weet je ook al zo'n beetje het einde, wat te voorspelbaar, over het geheel vond ik het maar een erg saaie film, het acteerwerk was ook niet geweldig.