Swamp Thing (1982)

Horror / Science-Fiction
91 minuten
geregisseerd door
Wes Cravenmet Louis Jourdan, Adrienne Barbeau en Ray Wise
Dr. Alec Holland woont in een moeras en probeert daar iets nieuws te maken.
Hij probeert om een kruising tussen een dier en een plant te maken. Maar door een ongeluk wordt hij zelf een kruising tussen een dier en een plant en wordt er op hem gejaagd.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 juli 2002, 12:36 uurLaatst zat ik te denken bij die trailer van de hulk ik heb toch ooit al een groen film monster gezien? en ja hoor swamp thing
[permalink] geplaatst op 30 juli 2002, 12:41 uurdenk jij????
omg volgens mij kan ik beter maar weer gaan slapen, dit is wel heel erg slecht van mij!
excuse me!
3,5
[permalink] geplaatst op 31 juli 2002, 0:41 uurdenken gaat me wel eens goed af soms wel soms niet
2,0
[permalink] geplaatst op 7 augustus 2002, 0:02 uurGaat deze film niet over een of andere professor/uitvinder die planten kweekt die later levend worden ofzo, en was dat niet in hele grote kassen of ergens midden in een woud?
[permalink] geplaatst op 7 augustus 2002, 0:10 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHij kweekt inderdaad planten maar tijdens een experiment gaat er iets mis en wordt hij zelf semi plantaardig, ergo the swamp thing
2,0
[permalink] geplaatst op 7 augustus 2002, 0:13 uurEn ik zat maar te zoeken naar deze film.
Alleen al het feit dat ik me nog het een en ander kan herinneren doet vermoeden dat het best wel een indruk op me heeft gemaakt destijds.
Heel lang geleden eens gezien. Ga maar even niet stemmen nog...
damon
[permalink] geplaatst op 7 november 2003, 12:22 uurfilm is best leuk
er komen een paar transformaties in voor, maar echt hoogstaand is het niet 3*
[permalink] geplaatst op 7 november 2003, 12:41 uurjammer van de film; de comic was wel van hoogstaand niveau.
alan moore, bekend van o.a. watchmen, from hell, league of extr. gentlemen.
2,0
[permalink] geplaatst op 3 april 2004, 14:12 uurTegenvaller. De film begon op zich nog best aardig, maar halverwege daalde het niveau van de film steeds meer en meer. Het zag er op bepaalde momenten echt niet meer uit. Film is misschien van begin jaren '80, maar zelfs met dat in het achterhoofd leek het soms nergens naar. Ook het acteerwerk was van behoorlijk droevig niveau. Paar amusante momenten, maar de film is enkel de poster de moeite waard.
2 sterren.
2,5
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2004, 3:34 uurAls jochie gezien, en toen vond ik hem eng. Nu vind ik het er maar nep uitzien allemaal. Heeft de tand des tijds niet echt doorstaan.
[permalink] geplaatst op 27 mei 2006, 12:52 uurIk vind dit helemaal geen horror, ik vind het wel een mooie film. die moeras man is heel niet kwaadaardig maar ja men wil alles wat anders dan menselijk is neerknallen hea..
2,5
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2006, 14:31 uureen 2,5. echt weer zo een oude film monster
Don_Mat
[permalink] geplaatst op 6 april 2007, 19:58 uurHahahaha hij is gewoon leuk. Ondanks alles kan ik niet anders zeggen dat ie gewoon leuk slecht was zeg maar. 2,5 sterren.
0,5
[permalink] geplaatst op 29 april 2007, 22:38 uurDrama! Slecht acteerwerk, waardeloze special effects en nouja gewoon ALLES is slecht aan deze film! Ben wel een Bfan maar ik vond dit gewoon niet leuk om te kijken!
Max en Joep
[permalink] geplaatst op 8 juni 2007, 11:52 uurdese ga ik eens pindakazen.
ziet er lekekr cheesy B en toch fijn uit.
2,0
[permalink] geplaatst op 22 juni 2007, 11:40 uurHmm er zijn zeker leuke dingen te vinden in Swamp Thing (Jourdan is een top bad guy bijvoorbeeld) en deze mix tussen Darkman en The Toxic Avenger begint ook wel amusant, maar de film komt naar het einde toe zonder stoom te zitten. Het bizarre eindgevecht is dan wel weer aardig...
2*.
[permalink] geplaatst op 24 mei 2008, 11:24 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk vond ook dat het leuk begon, maar nadien wat verwaterde. Een onevenwichtige B-film, eerder fantasy dan horror. Soms spannend, soms teleurstellend met als dieptepunt de decadente party die Arcane geeft nadat hij het monster gevangen heeft.
De film kreeg blijkbaar toch één nominatie voor een Saturn Award in 1983. (naast "Death Trap", "The Thing" en "Creepshow").
Ik val bijna omver als ik merk dat in dit jaar uiteindelijk aan "Poltergeist" de prijs werd toegekend, terwijl Carpenter's "The Thing" daar torenhoog boven uitstak.
Terug naar "Swamp Thing": het oogt cheesy, campy en als een comic book strip uit de jaren vijftig. Het is low budget, en de special effects zijn soms maar knudde. Desondanks waren er enkele fragmenten waar ik toch echt kon meeleven en het moerasmonster is naar mijn mening niet onsympathiek.
1,5
[permalink] geplaatst op 30 mei 2008, 17:33 uurOntzettend waardeloze verfilming van de bekende DC-comic (weliswaar van voordat Alan Moore de reeks overnam, maar toch). Voor welk publiek de film bedoeld moest zijn, is me ook niet helemaal duidelijk. De hoeveelheid domme grapjes en bloedloze actie doen eigenlijk een kinderfilm vermoeden, maar daarvoor zijn er weer net iets té veel blote borsten in beeld.
Afijn, niet dat het veel uitmaakt verder. De regie van Craven is opvallend kleur- en inspiratieloos (op de Star Wars-achtige overgangen na leek het wel een aflevering van het A-Team) en Adrienne Barbeau is naast een waardeloze actrice ook de meest ongeloofwaardige actieheldin die ik ooit heb gezien. Ze beweegt zo houterig dat ik even bang was dat ze in haar eigen voet zou schieten met dat machinegeweer.
Het ergst van al zijn nog de belachelijke monsterpakjes. Swamp Thing zelf ziet er niet uit, en kan alleen maar omschreven worden als "een stuntman in een slechtzittend rubberen pak". En het hilarische eindgevecht tussen Swamp Thing en Arcane zou niet misstaan in een film van Paul Nashy of Leon Klimovski.
1.5 sterren, maar enkel voor de onbedoelde hilariteit.
2,0
[permalink] geplaatst op 2 november 2008, 17:18 uurOngelofelijk foute film die af en toe inderdaad wat aan The Toxic Avenger deed denken maar deze was echter beduidend minder grappig en handelde (mede dankzij het- vreselijk ongeloofwaardige plot) mij af en toe iets te serieus en daarom kwam het vaak veels te overdreven over. Toch heb ik me nog lichtelijk vermaakt en er soms nog wel om kunnen lachen maar er bestaan zoveel betere cheesy genrefilms.
[permalink] geplaatst op 27 december 2008, 1:53 uurik vond dit niet echt een Horror eerlijk gezecht, maar goed.
Verder geen super film, maar wel apart en vermakelijk.