rep_robert schreef:
Klopt als een bus, maar ik begrijp niet hoe iemand hier uberhaupt van kan houden. Er is eigenlijk in de hele film geen ruk gebeurt en om nou een kwartier lang naar een scene te kijken die veel te lang uitgerekt wordt(en dus de clue totaal voorbij gaat) is gewoon lachwekkend.
Jij houdt m.i. dan ook veel te veel vast aan narratieve elementen. Er hoeft narratief gezien niet eens wat te gebeuren om boeiend te zijn. Jij hebt die filosofie wel waardoor veel van dit soort films je dus niet zal bevallen. Mij wel, jij niet. Ik snap het alleen niet dat jij dat bij anderen nog niet eens kan begrijpen.
Het gekke universum dat Tsai creëert alleen al, haar personages, de oogverblindende cinematografie, de droge humor, de hilarische intermezzo's en noem maar op. Het is nog niet zo duidelijk wat je nou saai vond. Al lijkt me dat de doorgewinterde filmfanaat op zijn minst kan genieten van het magistrale camerawerk.
Chemie is ook ver te zoeken in een film als dit. Lijkt wel alsof je een stel doofstommen aan het volgen bent zo af en toe.
Tja, als je de Aziatische esthetiek zo wil definiëren sla je de plank wel goed mis. Al is dit een misvatting die redelijk wat westerlingen hebben.
En met saaiheid bedoel ik dat er simpelweg de hele film geen reet gebeurt, lijkt me niet zo lastig toch?
Het is wel handig als er wordt aangetoond op wat voor vlak de saaiheid zich presenteert. Als je dan refereert naar narratieve elementen is het al een stuk duidelijker.
Als ik naar porno wil kijken dan zet ik wel goede porno op in plaats van dit
Als jij dit porno wil noemen heb ik wel erg met je te doen, dan ben je wel heel weinig gewend wat betreft XXX entertainment

. Dit is verre van porno.
Daarnaast zijn er ook nog WEL goede Aziatische drama's, maar ik weet iig dat ik deze regisseur nu links moet laten liggen.
Als er ergens goede drama's gemaakt worden is het in Azië

OVerigens staat er ook komedie bij bovenaan, die was dan ook ver te zoeken in deze film. Comments hier zijn dan ook compleet misleidend.
Heeft dan eerder met jouw gevoel van humor te maken of weer de Aziatische esthetiek niet weten te vatten. Dit is toch wel één van de droogste drama's die ik ken. Dat het je humor niet is is één ding maar stellen dat komedie een onterechte genre aanduiding is gaat mijn pet te boven.