134.891 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.028 berichten | 4.929.657 stemmen

locatie: Films » Always (1989) » Info

Fantasy / Romantiek
122 minuten

geregisseerd door Steven Spielberg
met Richard Dreyfuss, John Goodman en Holly Hunter

Pete Sandlich (Dreyfuss) is een legendarische piloot die bosbranden bestrijdt samen met zijn goede vriend Al (Goodman). Op een dag slaat het noodlot toe en komt Pete om het leven. Hij komt terug als engel en moet zijn vriendin (Hunter) helpen haar leven weer op gang te krijgen. Dit is echter moeilijker dan het lijkt, want Pete wil nog helemaal niet accepteren dat hij er niet meer is.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 3:48 uur
Laatste film van Audrey Hepburn, en hoe kort ze er ook in voor komt ze is geweldig!!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 september 2010, 15:17 uur
Derde, en minst succesvolle samenwerking van Steven Spielberg met Richard Dreyfuss. Mooi verhaal en mooi gefilmd, maar soms toch iets te langdradig. En Brad Johnson ziet er iets te perfect uit. Wel een mooie en laatste rol van Audrey Hepburn als engel, geheel gekleed in wit.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Always (€ 2,99)
exclusief € 1,90 verzendkosten

Always (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Always (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2011, 1:49 uur
Heb deze film denk ik zo'n 15 jaar geleden voor het laatste gezien. En toch weet ik nog scene voor scene waar hij over ging.

Erg mooie film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 oktober 2011, 1:17 uur
scorsese schreef:
µ

welke waren de andere 2 samenwerkingen dan tussen hen?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 oktober 2011, 3:45 uur
Jaws, Close Encounters of the Third Kind.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2011, 15:44 uur
Ik had de plot niet gelezen, wel wist ik dat het er één van Spielberg was. Het eerste halfuur is eigenlijk het beste alleen dan weet je ook al meteen hoe het gaat aflopen en dat is dus volgens de plotbeschrijving. De rest van de film is trouwens ook zeer genietbaar, hoewel ik niet zo van films met terugkeer naar de aarde hou. Ondanks dat de rest van de film omgeven is door een sentimenteel moralistisch randje houdt de film toch wel zijn lichtkomische momenten. Het is een soort van remake van A guy named Joe (1943).

Zoals vaker vind ik Goodman weer niet leuk. Wel doet Holly Hunter het weer goed, al zijn haar huilmomenten wel haar handelsmerk geloof ik. Richard Dreyfuss brengt het ook goed waardoor de film prima wegkijkt. Aan die bosbrandscènes herken je toch wel het werk van Spielberg. Maar het overdadige wat je in recentere films ziet en wat me nogal tegenstaat dat gevoel had ik bij deze film duidelijk niet. Hoewel iets te lange speelduur, wordt het vaak prachtig in beeld gebracht. De vliegtuigscènes en bosbranden en in combinatie met het spel tussen Hunter en Dreyfuss maakt dit toch een mooie film om te zien. Ruime 3.0 / kleine 4.0.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2012, 21:41 uur
Was een koopje. Spielberg film met een aardig gegeven. Komt wel goed dacht ik. Maar wat een draak van een film. Vreselijk saai, gedateerder dan veel andere oudere films, raakt totaal niet wat 't zou moeten doen en Dreyfuss is grotendeels irritant. Hunter is wel aangenaam, maar da's meer persoonlijk... ;) Film lijkt in een verdomhoekje te zitten en mag daar blijven.