134.885 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.289 berichten | 4.928.629 stemmen

locatie: Films » The Nun's Story (1959) » Info

Drama
149 minuten

geregisseerd door Fred Zinnemann
met Audrey Hepburn, Peter Finch en Edith Evans

Brugge, 1920. Gabrielle, de dochter van de bekende chirurg Van der Mal, wil naar het klooster. Van der Mal probeert zijn dochter dat plan aanvankelijk uit het hoofd te praten, maar moet haar tenslotte haar zin geven. Na haar noviciaat studeert Gabrielle, die nu zuster Luke geworden is, tropische geneeskunde en vertrekt na het beëindigen van haar studies naar Kongo.

Deze film staat op nummer 240 in de tip 250
» volledige tip 250

gebruiker
bericht

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 november 2002, 14:45 uur
Gewoon 1 van de beste films ooit!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2004, 22:15 uur
veel op de duitse tv te zien net zo als imititation of life onze oosterburen koesteren toch dit soort films

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Nun's Story (€ 17,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Nun's Story (€ 19,99)
gratis verzending

Nun's Story (Import) (€ 22,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2005, 18:23 uur
is deze film ook te koop in Nederland? :D
en als ja waar! :roll
en ik wil hem graag op DVD :D

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 december 2006, 17:23 uur
Niet vergeten deze mee te pikken aanstaande zondag.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 april 2007, 16:40 uur
Laatst op tv gezien. Vond het wel een goede film, maar je moet je er echt wel voor zetten. Ik vond het vooral zeer tof om te zien dat veel dingen in Brugge nog exact hetzelfde zijn! (Ik ben zelf Bruggeling)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2008, 0:35 uur
Ik dacht eigenlijk dat t Antwerpen was aan de dom te zien

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2009, 12:27 uur
Goede film, goed verhaal : 3.5

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2009, 16:32 uur
:) ^O^echt een goede fim,het is wel even een flinke zit van bijna 3 uur
maar die tijd vliegt voorbij.
een geweldige rol van onze eigen Audrey Hepburn ( ja ze is van origine Nederlandse)
toppertje....

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 september 2009, 9:04 uur
Hele mooie film. Onbegrijpelijk dat deze film nog steeds niet op dvd (in Nederland ) is uitgebracht, zelfs niet op video.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 november 2009, 19:05 uur
Mooie, serene film met een prima rol van Hepburn, die worstelt met de regels binnen het kloostergemeenschap en haar eigen gevoelens. De film geeft tevens een haarfijn beeld van de levenswijze van een non, met alle regels en geloften die ze probeert na te leven. Best een lange zit die niet iedereen zal bevallen door het trage tempo, maar ik heb er zeker van genoten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2010, 22:27 uur
Hepburn is en blijft een legende.

Erg mooi Drama. Verhaal zit strak in elkaar en komt goed over. De stad Brugge is erg mooi weergegeven en het acteerwerk is sterk. Speelduur is meer dan twee uur maar de film vond ik niet saai.. En Hepburn (die ook in Belgie, Ixelles geboren was) doet het weer erg sterk. Een 4,0 voor een zeer goede film.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2012, 15:31 uur
boemboem27 schreef:
:) ^O^echt een goede fim,het is wel even een flinke zit van bijna 3 uur
maar die tijd vliegt voorbij.
toppertje....

Wat zeg jij nu. Ze is in België geboren dus is ze een Belg. Haar moeder was van Nederland en haar vader van Engeland.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2012, 16:08 uur
Hepburn was Brit, want ze droeg de Britse nationaliteit. Ik weet zo niet of ze ook een Nederlands paspoort had. Ze was in ieder geval wel, via haar moeder, van Nederlandse afkomst. Etnisch gezien was ze dus Brits/Nederlands. Ze heeft immers ook een tijd in Arnhem gewoond, gedurende de tweede wereldoorlog. Ze sprak dus vloeiend Nederlands, niet met een Vlaams accent, meer met een soort 'aristocratisch?' accent. Het maakte dus ook niet uit of ze in België of in Timboektoe was geboren, dat maakte haar nog geen Belg/Timboektaan (overigens zijn Nederlandstalige Belgen, etnisch ook Nederlands, Belg zijn is alleen maar een nationaliteit). Filmpje - Audrey Hepburn spreekt Nederlands

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2012, 16:31 uur
Handig, zo'n plotomschrijving tot net voor 't einde...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2012, 16:51 uur
Prachtige film over een vrouw die ervoor kiest om non te worden, met als hoop uitgezonden te worden op missie. Een mooi verhaal, waarin tijdens de eerste helft duidelijk wordt wat het precies inhoudt om een non te zijn. Mooi in beeld gebracht en veel locatie-werk, waardoor de film realistisch overkomt. Verder een sterke, doch ingetogen, rol van Audrey Hepburn die de innerlijke strijd van haar personage goed naar voren laat komen.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2012, 15:44 uur
Prachtige film van Fred Zinnemann, met onzettende veel oog voor detail, sobere maar mooie fotografie en met een innemende act van Audrey Hepburn, zonder twijfel één van de grote dames van het witte doek in de twintigste eeuw.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2012, 23:36 uur
De voorliefde voor Audrey en de kitscherige glorie van de ouderwetse Hollywood-prestigefilm winnen het van de jammerlijkheid van het onderwerp (het christendom, en dan met name in haar meer bombastische gedaante, geeft me altijd de kriebels). Maar niet teveel stilstaan bij de weerzinwekkende kolonialistische neerbuigendheid en gewoon lekker gezapig aan je voorbij laten gaan deze film. 3,5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2012, 21:45 uur
'k wist niet echt wat te verwachten bij deze film, maar 'k vond het niet mis. Ondanks dat de film toch een goeie twee uur duurt, voelt het zeker niet zo aan. Je volgt het verhaal van een non die pas in het klooster intreedt. Je leert er over het leven in een klooster.
De cast deed het ook uitstekend, het kwam allemaal erg realistisch over. De film voelt ook niet gedateerd over, ondanks dat hij toch al enkele jaren oud is.
Wel een beetje jammer dat ze geen Nederlands in deze film spreken (ondanks dat de film toch grotendeels in België afspeelt), maar er werd gelukkig wel op locatie gefilmd.
'k vond het toch de moeite om eens gezien te hebben.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 23:26 uur
Dank voor de edit in plotomschrijving.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 maart 2012, 16:40 uur
Gisteren deze prachtige film gezien.
Fantastische rol van Audrey.
Interessant om het kloosterleven nu eens van dichtbij mee te maken.
Een echte aanrader!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2012, 7:47 uur
Prachtige film, vooral danzkij de indrukwekkende rol van Audrey Hepburn, een van de meest veelzijdige en fotogenieke actrices die ooit in Hollywood hebben rondgelopen. Film is wat aan de lange kant, maar verveelt geen moment met uitzondering wellicht van het enigszins trage begin.
Tijdloos.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2012, 2:23 uur

Metalfist
(crew)
avatar van Metalfist
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 13:48 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
You can cheat your sisters, but you cannot cheat yourself or God

Eerlijk gezegd ik had nog nooit van The Nun's Story gehoord maar toen ik de hoge score hier op MovieMeter zag en dat de hoofdrol was weggelegd voor Audrey Hepburn wist ik gewoon dat ik dit sowieso een kans moest geven. Het plot sprak me op het eerste zicht niet meteen aan maar ik laat me graag verrassen door dit soort films. Het was een lange zit maar als het allemaal wat boeiend was, dan zou de tijd snel voorbijvliegen. Althans dat dacht ik...

Maar wat een saaie boel is me dit! Ik verbaas me dan ook nogal over de hoge score want ik had hier enorm veel moeite mee om het allemaal uit te zitten. Overal in de wereld werd de film geportretteerd als fictie, alleen in bij ons waren er blijkbaar mensen van op de hoogte dat dit eigenlijk gebaseerd is op ware feiten. The Nun's story vertelt het relaas van Marie-Louise Habets, die als Zuster Xaverine door het leven zou gaan, en als vrouw besluit om in het klooster te gaan om mensen te helpen. Sowieso is het kerkelijke thema al niet enorm boeiend, of het is gewoon niet aan mij besteed want dat kan ook, maar het betert er niet op wanneer blijkt dat het kloosterleven alleen maar bestaat uit bidden en naar de voeten krijgen van Moeder Overste. Na zo'n uur had ik het allemaal al wel gezien in het klooster en ik was dan ook blij dat de film verhuisde naar Antwerpen. Even terzijde, het Tropisch Instituut in Antwerpen waar Zuster Luke terecht komt is volgens mij helemaal niet dat van Antwerpen. Hoewel er vaak wordt verwezen naar Antwerpen (en een aantal sites nemen ook Antwerpen over als filming location) is het volgens mij eerder allemaal in Brugge te zien. Soit, dat maakt op zich nu niet veel uit. Even lijkt de film dan weer wat boeiender te worden maar het heeft niet mogen baten en het wordt allemaal precies nog net iets slomer dan daarvoor verteld. De innerlijke strijd die Zuster Luke ondergaat kon mijn aandacht er niet bij houden, vooral ook omdat je al van mijlenver zag aankomen dat ze er uiteindelijk toch mee ging stoppen, en het is pas aangekomen in de Congo dat de film me terug iets meer begon te boeien. De bijrol van Dr. Fortunati brengt noodzakelijk leven in de brouwerij en lijkt de film te verfrissen maar ook dat gevoel duurt niet lang. In ieder geval, ik vond aan heel het plot niet bijzonder veel aan.

Nog wel een redelijke rol van Hepburn. Zelf vond ze het één van haar beste films en schijnbaar is daar zowat iedereen mee eens maar ik heb ze in ieder geval al beter gezien, in The Children's Hour bijvoorbeeld. Het probleem bij mij was dat de innerlijke strijd niet overtuigend werd gebracht. Hepburn's personage wilt voornamelijk de mensen helpen doordat ze een grote kennis betreffende medicijnen en ziektes meedraagt vanwege haar opvoeding maar waarom ze deze kennis perse wilt verspreiden door een non te zijn is mij nog altijd niet duidelijk. Ik ben natuurlijk niet opgegroeid in die tijdsgeest maar het leek me toch wel een erg vreemde keuze die voor een hele hoop problemen zorgt. Ik zei het daarjuist al dat de film even een opleving krijgt aan de hand van het personage Dr. Fortunati en dat wordt dan ook voortreffelijk gespeeld door Peter Finch. Ik kan me niets anders van hem voor de geest halen maar dit doet hij erg sterk. De rest van de cast bestaat voornamelijk uit mensen die nonnen moeten spelen, nu niet echt zo'n uitdagende rol, en laten dan ook geen indruk na. Nog wel even een kleine verwijzing naar Colleen Dewhurst die de rol van Archangel in het sanatorium vertolkt. Heerlijke scène!

Neen, zeker niet het beste werk van Hepburn. De film duurt een stuk te lang, heeft vandaag de dag veel van zijn kracht moeten inboeten waardoor alleen nog maar een handvol acteurs en de locaties overschieten. The Nun's Story is zeker en vast geen slechte film maar is in mijn ogen serieus overroepen..