132.193 gebruikers | 82.839 films | 30.189 regisseurs | 3.421.334 berichten | 4.774.813 stemmen

Empire of the Sun (1987)

Empire of the Sun (1987)
711 stemmen | gemiddelde 3,59
mijn stem:
Drama / Oorlog
154 minuten

geregisseerd door Steven Spielberg
met Christian Bale, John Malkovich en Joe Pantoliano

Het leven van de verwende jongen James Graham komt op zijn kop te staan wanneer de Japanners Shanghai binnenvallen in 1941. Hij wordt gescheiden van zijn ouders, en komt in een Chinees kamp terecht. Tussen de ziektes en de voedseltekorten probeert Jim zijn oude leventje weer op te pakken.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2010, 18:08 uur
Wat een irritant, overacterend manneke, die christian bale. Ook overacting door zijn Japans vriendje. Ik braak van overacting, komt niet realistisch over. Waarmee ik niet wil zeggen dat Bale niet kan acteren, integendeel, maar het stoort me wel. Verder vond ik deze film goed, maar ook niet speciaal. In tegenstelling tot alle mensen die deze film hoger gequoteerd wensen te zien, vind ik dat ze meer dan hoog gneoeg staat.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2010, 17:26 uur
Belachelijke film, wil je een meer realistische weergave van wat er tussen China en Japan gebeurd is kun je beter kijken naar "het rode korenveld" Japan was een wrede oorlogsmisdadiger!! typische Steven Spielberg film

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Empire of the Sun (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Empire of the Sun (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Empire of the Sun (€ 8,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2011, 22:42 uur
dit blijft een geweldige film. HET meesterwerk van Steven Spielberg!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2011, 8:35 uur
Tolkienfan schreef:
dit blijft een geweldige film. HET meesterwerk van Steven Spielberg!

En blijkbaar ook de vaakst onbegrepen Spielberg film, gezien het geklaag over gebrek aan "realiteit".

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2011, 4:03 uur
Begrijp die commentaren ook niet. Spielberg heeft nooit de bedoeling gehad een 100% correct historisch epos te maken. De film is een coming of age verhaal over een jongen in een concentratiekamp. Niets meer en niets minder.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2011, 23:06 uur
ben49 schreef:

Ik vind niet dat Japanners in deze film zo positief worden neergezet?
Je spreekt trouwens over Japan alsof het één persoon betreft, een beetje nuanceren mag wel. Anders kun je een groot deel van de Nederlanders ook best op diezelfde misdadige hoop gooien, nergens werd zo innig samengewerkt en gecollaboreerd met de Duitsers als hier.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2011, 22:03 uur
Schiedammer schreef:
De film begint goed maar naar het einde toe vond ik de film wel saai en langdradig worden.

Verhaallijn is goed en leuk om te zien hoe een jongen de oorlog en het kamp beleefd. Maar door de lange speelduur wordt de film wel steeds saaier. Het verhaal is wel prachtig verfilmd door Spielberg. Hij heeft echt oog voor detail kortom alles zag er prachtig uit.

Hier ben ik het volkomen mee eens. Het acteerwerk was inderdaad prima verzorgt, alleen stoorde ik me soms aan het ietwat overacting van Bale. Krijgt van mij een hele krappe 3*

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juli 2011, 9:15 uur
Kan je een voorbeeld geven van die overacting van Bale? Het is zeker niet ingetogen gespeeld maar ik vond 'm over de ganse lijn onwaarschijnlijk overtuigend. En misschien nog belangrijker, hij bleef steeds een kind.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 september 2011, 22:45 uur
De laatste Spielberg films die ik zag vielen op de een of andere manier toch telkens een beetje tegen. Empire of the Sun is gelukkig geen tegenvaller en weet mij wel te overtuigen.

Ik ben altijd al fan geweest van Christian Bale, maar jong als hij hier is had ik hem nog niet eerder gezien. Bale speelt in deze film de sterren van de hemel. Het overtuigd als het kind dat af en toe best bijdehand is, maar wiens leven door de oorlog nooit meer hetzelfde zal zijn. Verder zijn er goede rollen voor Malkovich, Pantoliani en zelfs een piepjonge Stiller komt voorbij.

Spielberg combineert een goed en overtuigend verhaal met soms erg sterke shots. Vooral de momenten waarbij de vliegtuigen wer eens over en voorbij vliegen, zijn erg sterk. Waar een film als Pearl Harbour faalt op dit gebied, overtuigt deze film wel.Ook een compliment aan de muzikale bijdrage van John Williams, die gelukkig niet al te bombastisch is, maar juist redelijk ingetogen en mooi.

Ja, een knappe film, waarmee Spielberg weer eens bewijst het toch te kunnen. Zijn sci-fi films vind ik minder, maar zijn films met of over de oorlog zijn wel erg sterk, zo ook deze.