134.889 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.833 berichten | 4.929.409 stemmen

locatie: Films » Falling Down (1993) » Info

Falling Down (1993)

Falling Down (1993)
2004 stemmen | gemiddelde 3,72
mijn stem:
12 jaar geweld angst grof taalgebruikVerenigde Staten / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk
Drama / Thriller
113 minuten

geregisseerd door Joel Schumacher
met Michael Douglas, Robert Duvall en Barbara Hershey

12 juni 1991, Los Angeles, de warmste dag van het jaar. Een ontslagen medewerker van het Ministerie van Defensie staat door wegwerkzaamheden al de hele ochtend in de file. Hij besluit uit de auto te stappen en naar het huis van zijn ex-vrouw te wandelen, waar zijn dochtertje haar verjaardag viert. Maar de man heeft een nogal agressief karakter en wordt tijdens zijn wandeling opgehitst door alles wat in zijn ogen onrechtvaardig is in deze maatschappij. Een agent van het LAPD die met pensioen gaat krijgt het op zijn laatste werkdag aan de stok met de man.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2012, 0:04 uur
Het was al weer een tijdje geleden dat ik deze film had gezien. Vreemd genoeg blijven dit soort films in je geheugen staan. Met name de "actie" momenten van M. Douglas. De chit chat in het politiekorps vond ik iets minder, vooral het gezeik met Robert Duvall's wife. Dat hadden ze beter achterwege kunnen laten. De film is desalnietemin zeker geslaagd. Het heeft ook een boeiend thema. Een man die langzaam helemaal doordraait. De hamburgtent is zeker vermakelijk, maar ook de bazooka scene met jongetje die hem alles lekker uitlegt. Ik vond eigenlijk alle plekken wel boeiend waar hij toevallig langskwam op weg naar "huis". Op blu ray misschien niet het mooiste beeld, maar zeker niet slecht. Vooral de binnenopnames waren zeer scherp over het algemeen. Prima film om af en toe een keer te zien..

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2012, 13:35 uur
Doorsnee.

Gedurende een dik uur is Falling Down gewoon goed. Het personage van Douglas is interessant om te volgen en zijn acties zijn tragikomisch.
Na een tijdje wordt het echter te veel van hetzelfde. Er zit weinig variatie in en als dan ook nog eens Duvall's personage een zijplotje van niets krijgt, wordt het al een pak moeilijker om de focus te behouden. Dat lukt Schumacher dan ook maar half.

Michael Douglas is meer dan goed als doorgedraaide. Hij bewijst hier dat hij meer kan dan de al dan niet overspelige zakenman spelen.
Ook Robert Duvall is uitstekend als politieagent die op pensioen wilt/ moet.

Joel Schumacher slaagt erin een claustrofobische sfeer neer te zetten. De drukte en hitte zijn druipen bijna van het scherm af.
Enkel de speelduur had wat korter mogen zijn daar de film na een tijdje niet meer verrassend uit de hoek komt.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Falling Down (€ 10,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Falling Down (€ 10,99)
gratis verzending

Falling Down (€ 10,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2012, 20:46 uur
Erg leuk verhaal. Het personage van Douglas komt zowaar alles tegen waar een stereotype amerikaan zich aan irriteert en laat daarbij een spoor van vernieling en bloed achter >:D Het was steeds weer boeiend om te zien waarin hij nu weer terecht kwam en wat er uiteindelijk zou gebeuren als hij zijn eind doel zou bereiken. Ik had een iets andere film verwacht, wat serieuzer waarschijnlijk, maar dit was ook erg vet. Zeker leuk om eens te zien en ik moet het in de toekomst ook niet laten deze niet nog een keer op te zetten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2012, 14:09 uur
Een fantastische boeiende film, die je van het begin tot aan het einde weet mee te slepen.
Michael Douglas vertoont hierbij een prachtige rol, zeer sterk geacteerd.
Iedere keer was het de vraag, WAAR is hij nu weer in beland en WAT gaat ie nu weer doen. Prima film, mooie effecten op blu-ray, zeer vermakelijk. 4.0*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 maart 2012, 10:00 uur
Goede film, prachtig neergezet..
de scene in de hamburger tent... echt goed...
4***

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2012, 23:46 uur
Na herziening is mijn waardering toch behoorlijk gegroeid. De veelzijdigheid van dit absurdistisch, existentialistisch en creatieve werk maakt het tot een verhaal waar de kijker een hoop kanten mee uit kan. De muziek en de sfeer maken het plaatje af.