Police Academy (1984)

geregisseerd door
Hugh Wilsonmet
Steve Guttenberg,
Kim Cattrall en
G.W. BaileyIn verband met een tekort aan agenten wordt besloten tot een versoepeling van de eisen bij toetreding tot de politiemacht. Hierdoor kunnen mensen die eigenlijk niet geschikt zijn toch agent worden, tot ergernis van de instructeurs.
2,5
[permalink] geplaatst op 25 februari 2011, 19:46 uurrep_robert schreef:
Ligt puur aan de film zelf. Ik vind AP overigens niet fout, die film heeft echt zoveel humor, daar kan Police Academy niet meer aan tippen. Het is te simpel en te vaak van het slapstick niveau en de voorspelbaarheid van de grappen.
Ja, je kunt niet blijven van hetzelfde vaatje tappen. Waar ik vroeger brulde van het lachen bij Police Academy, kostte het me moeite om dat allemaal leuk te vinden. Je zou er haast van staan kijken hoe vlug humor gedateerd is. Op zich is P.A. niet zo slecht, maar is een film uit zijn tijd.
2,0
[permalink] geplaatst op 25 februari 2011, 19:48 uurMwoah, ik kan genoeg genieten van komedies uit die periode, vooral High School films zijn vaak geinig. Probleem is dat sommige humor tijdloos is en PA is gewoon erg snel gedateerd. De typetjes zijn soms te flauw voor woorden en ik vind het haast wel het niveautje van FC Knudde(de strip), wat ik echt basisschool humor vind.
1,5
[permalink] geplaatst op 28 maart 2011, 21:16 uurNa American Pie zal ik mijn collectie nog eens ontdoen van wat puinzooi: 1.50 (1.40)
Simpel vermaak en daar blijft het ook bij. Alhoewel vermaak wel een heel groot woord is. De grappen en grollen zijn gedateerd, worden zeer geforceerd gebracht en wisten nauwelijks tot een hoogtepunt te komen. En daarmee is de angel meteen uit de prent verdwenen, want alle anderen aspecten zorgen daar al helemaal niet voor. De tenenkrommende cast loopt over van typetjes die geen enkel moment van nature grappig zijn en als de film ook al niet overloopt van goede dialogen, loopt het al snel uit op een troosteloos zootje. Cinematografisch doet Police Academy tamelijk kolderiek aan, alhoewel Hugh Wilson de regie redelijk stevig in handen heeft. Ondanks alle negativiteit heeft dit origineel toch weer iets authentieks over zich, zoals zoveel originelen dat hebben. Ik vrees echter voor de rest…
2,0
[permalink] geplaatst op 28 maart 2011, 21:23 uurWaarom zou je de rest uberhaupt gaan bekijken?

En cinematografie beoordelen is natuurlijk wel een beetje over de top, gelukkig wijd je daar niet teveel over uit.
3,5
[permalink] geplaatst op 2 juli 2011, 22:24 uurAan de ene kant is deze film ZO fout maar aan de andere kant moet ik hem af en toe gewoon weer eens kijken naar dit stelletje mafkezen. Het is een constante aaneenschakeling van flauwe grappen en bizarre typetjes maar toch blijf ik hem leuk vinden. Heerlijk om eens lekker te ontspannen en in een deuk te liggen om al die flauwe grappen. Ik kan er niks aan doen maar ik vind het heerlijk.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2011, 1:00 uurOO,, Buba Smith, is op 3aug 2011
niet meer onder ons,
Weer zon goede Acteur ging van ons...
Rust in ,, Pice....
Mede,leefvend,,,,Franz
4,0
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2011, 21:41 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWeer zo'n heerlijke '80s komedie die voor mij tijdloos leuk blijft. De acteurs zijn.niet bijster goed, maar dat maakt de film op veel punten erg geestig. Ik vind persoonlijk dat nu in deze tijd niet zulke leuke films meer gemaakt worden.De scene die in vele vervolgen terug keert is "The Blue Oyster Bar waar cadet's Blankes en Copeland terecht komen na dat Mahoney tegen Lesley had gezegd dat het feest daar was moet ik nog elke keer hard om lachen. Scene's met het autotje van cadet Copeland waar Hightower (moge hij rusten in vrede) in autoles krijgt vond ik ook een van de vele scene's die erg leuk waren.
De humor is misschien nu gedateerd, maar vergeet niet dat deze film alweer 27 jaar oud is. Voor toen waren dit originele films met top humor, en voor mij kan deze er nog steeds door. Dit is de eerste film van een reeks van 3 hilarische, 1 leuke, 2 grappige en 1 niet leuke film(s). Tackleberry(David Graf) is ook al niet meer onder ons. Hij overleed op 7 April 2001 op nog net 50-jarige leeftijd. Hightower (Bubba Smith) overleed deze week helaas.
Deze film is voor vele films toch een voorbeeld geweest en vond ik ook de eerste van een grappige reeks. Ik hdb gehoord dat er een remake (hoe kon het ook anders) van deze film gemaakt gaat worden, maar ik heb mijn grote twijfels of dit nu nog succes gaat hebben. Voor mij persoonlijk is dat een plan gedoemd om te mislukken. Deze films moet je gewoon met rust laten.
4* voor een nostalgische hele leuke komedie.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 19:59 uurZelfs anno 2011 nog best amusant.
5,0
[permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 21:08 uurIk zag deze film ooit 2 x maal in de bioscoop. Vind deze film zeker niet minder dan de zucker films. Sommige grappen zijn dan misschien minder geslaagd, maar dat kan gebeuren in een anderhalf uur spervuur van grappen. Tackelberry, Jones, Hooks, Hightower.... ! Wat kan ik vandaag de dag nog steeds er van genieten. Deel 2 t/m 4 vond ik nog goed, daarna ging heit steil bergafwaarts. Was niet meer hetzelfde zonder Mahoney.