134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.677 berichten | 4.929.196 stemmen

locatie: Films » Awake (2007) » Info

Thriller / Drama
84 minuten

geregisseerd door Joby Harold
met Hayden Christensen, Jessica Alba en Lena Olin

De film vertelt het verhaal van Clay, een man die slachtoffer is van bewuste verdoving, dat wil zeggen: volledig bij bewustzijn maar wel verlamd zijn tijdens een operatie. Deze traumatische ervaring heeft grote gevolgen voor zijn verdere leven en dat van zijn jonge vrouw, die bovendien zo haar eigen problemen heeft.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2011, 3:37 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Laoslander schreef:
Had niemand het gevoel dat deze prent sterk geïnspireerd is op Eternal Sunshine, maar dan zonder emotionele kern?

Kwam aanvankelijk ook meteen bij me op, maar vanaf de plottwist verdween dat gegeven een beetje. Niet per sé slecht: het hoeven niet allemaal films zoals Eternal Sunshine te zijn: da's een bloedmooie, emotionele en romantische film, terwijl dit eigenlijk veeleer een thriller is.

Ik snap overigens wel dat ze het subplot en de wending in het verhaal erin hebben gestoken. Als ze van het moment dat de operatie begint enkel nog doordrammen over het feit dat hij wakker is en alles voelt, kunnen ze die film nooit van z'n leven nog interessant genoeg houden. Ik vroeg me echt af hoe ze dat nog een uur gingen kunnen volhouden, en vond de verdere afwikkeling van het verhaal best interessant (weliswaar een tikje onrealistisch, maar het is fictie voor iets, dames en heren).

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2011, 19:45 uur
'k vond het geen misse film. Voor mensen die niet graag operaties (de hartoperatie komt in beeld) zien of niet zo aan ziekenhuizen zijn, raad 'k deze film minder aan, omdat de film grotendeels in het ziekenhuis afspeelt.
Omdat de film niet zo lang duurt (84min), was het een boeiende film, met een verrassende twist midden in het verhaal.
Misschien niet direct een film om in de bios te zien, maar zeker de moeite waard om eens te huren.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Josh Groban - Awake Live (€ 19,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Josh Groban - Awake Live (€ 19,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Josh Groban - Awake Live (€ 20,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2012, 8:10 uur
leuk idee, niet echt geweldig uitgewerkt

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2012, 12:40 uur
Ik dacht op het begin: ok, hoe kan je over dit onderwerp nou een film maken die boeiend blijft? Maar dat is toch aardig gelukt. Leuke uitwerking van een naar fenomeen. Geen hoogvlieger, maar toch verassend.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 april 2012, 12:38 uur
Het filmdebuut van Joby Harold doet denken aan een aflevering van Twilight Zone. Een behoorlijk spannend en melodramatisch, maar raar verhaal, dat zich grotendeels afspeelt binnen de muren van een ziekenhuis. De regisseur zat vol ideeën en de uitkomst is verrassend, maar mede door een niet sterk operende cast maakt de film minder indruk.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2012, 22:09 uur
Wat een prut...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2012, 22:20 uur
Ik heb deze film net gezien

Saaaiiiiii!!!!

En wat een flut eind.

bahbah dacht dat het meer zou zijn, zo zie je maar moviemeter is niet altijd een goede leidraad.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2012, 22:45 uur
Een origineel gegeven. Het script en de uitwerking waren misschien niet helemaal optimaal (naar mijn idee een beetje rommelig en daardoor wat aan spanning verliezend), maar het verhaal vond ik wel boeiend, met soms een mysterieuze sfeer.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 april 2012, 19:29 uur
Goede film, goed spel, leuk plot - in ieder geval had het plot veel potentie in zich.
maar geloof me, als je borstbeen wordt doorgezaagd en je bent bij bewustzijn, dan laat je het niet bij 2 harde schreeuwen zoals de hoofdrolspeler in dit geval.
Soms af en toe niet realistisch dus.
Ook vond ik het einde van het verhaal totaal onverwacht. Als je in de postertekst leest: "Deze traumatische ervaring heeft grote gevolgen voor zijn verdere leven en dat van zijn jonge vrouw, die bovendien zo haar eigen problemen heeft." dan verwacht ik nog zeker een uur verhaal en niet zo'n totaal onverwacht einde. Degene die dit schreef lijkt een deel2 of zo te hebben gezien.
een 3

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 april 2012, 21:54 uur
janwauters schreef:
leuk idee, niet echt geweldig uitgewerkt

Kan het niet beter verwoorden...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 2:51 uur
Aardige thriller waarin een rijke jongeman een nieuw hart krijgt, maar tijdens de operatie blijkt de verdoving niet te werken. Een onderhoudend plot met genoeg goeie twists en dat ook redelijk goed in elkaar zit. De film ziet er stijlvol uit en Jessica Alba is uiteraard ook leuk om te zien. Alleen een beetje jammer dat de niet-werkende verdoving verder niet van belang is voor het verloop van het plot.