132.202 gebruikers | 83.070 films | 30.189 regisseurs | 3.421.639 berichten | 4.775.164 stemmen

locatie: Films » Awake (2007) » Info

Thriller / Drama
84 minuten

geregisseerd door Joby Harold
met Hayden Christensen, Jessica Alba en Lena Olin

De film vertelt het verhaal van Clay, een man die slachtoffer is van bewuste verdoving, dat wil zeggen: volledig bij bewustzijn maar wel verlamd zijn tijdens een operatie. Deze traumatische ervaring heeft grote gevolgen voor zijn verdere leven en dat van zijn jonge vrouw, die bovendien zo haar eigen problemen heeft.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2009, 0:51 uur
Ik vond het wel een goede film,
Het onderwerp sprak me wel aan, intressant onderwerp,
waar je van alles van verwacht. Ik vond hem wel iets te kort duren,
en het einde vond ik ietswat afgeraffelt en viel beetje tegen.
Maar over het concept ''Awake'' hebben ze minder uitgehaald,
dan dat ze konden, ik denk dat je er wel meer mee kan.
Sterke Jessica Alba!

Vermakelijke Thriller/Drama.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2009, 8:59 uur
begin wat langdradig en het einde te snel.
Verhaal vond ik zeer aangenaam en apart.
Biel zet hier ook een goeie rol neer!
Leuk om een x gezien te hebben

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Josh Groban - Awake Live (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Josh Groban - Awake Live (€ 14,99)
gratis verzending

Josh Groban - Awake Live (€ 15,49)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2009, 9:57 uur
Echt een spannende film,
je moet wel een beetje bij nadenken met ie flashbacks,
voor de rest was het een prima film.
Maar 1 ding kon ik echt niet begrijpen
Jessica Alba is toch helemaal niet geschrikt voor zo'n "Bitchie" rol, ze ziet er veel te lief uit voor dat
LOL!! :P

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2009, 7:12 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Wanneer een film wordt gemaakt met uitsluitend mooie acteurs en actrices maakt het vaak niet uit wat voor film het is, je blijft toch wel kijken. Ik denk dat veel mensen het wel met me eens zijn dat Jessica Alba één van de mooiste vrouwen is die op het witte doek te bewonderen zijn. Ik ken niet veel van Jessica, heb alleen Fantastic Four en The eye gezien, en in beide films vond ik haar niks..

Maar in deze film zet ze naar mijn mening een uitstekende rol neer (en ze blijft natuuurlijk erg mooi om te zien!). Sterker: ik vond dat alle acteurs prima gecast zijn en een prima rol vertolkten. En deze film moet het echt hebben van het verhaal, niet van special efffects, graphics of montage.

Verhaal zat goed in elkaar en werd goed verteld. Als kijker bekruipt je het gevoel dat alles zo mooi en oprecht lijkt te zijn, dat er wel wat achter moet zitten. Minpuntje: het is wel een film a la Hercule Poirot. Pas tegen het eind worden details gegeven waaruit blijkt hoe een en ander in elkaar zit, Voorbeeld In het begin zie je Sam haar post uit de brievenbus halen en in haar tas doen. Aan het eind zie je pas dat ze een andere naam heeft . Maar als je daar tegen kunt is deze film wat mij betreft een aanrader.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2009, 17:24 uur
Deze film deed mij helemaal niets en dit had vooral te maken met de acteurs die ik veel te glad vond. Niet mijn film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2009, 17:22 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik vond het een leuke film om gezien te hebben, maar niet meer dan dat. Bepaalde plotwendingen vond ik wat simpel uitgewerkt. Zo vind ik het bijvoorbeeld nogal simplistisch hoe de moeder van Clay te weten komt dat Sam wil dat Clay sterft. Zoals het moment waarop Sam tegen de dokter zegt: "You're not a doctor, I mean, you don't work here, right?"

Het idee van de film is leuk, er zitten goede stukken in, maar het is al bij al uitgewerkt in een matige film.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2009, 11:18 uur
Dodelijk saaie film, niet eens de moeite genomen de film uit te kijken

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2010, 15:28 uur
leuk idee, niet zo goed uitgwerkt.

Toch maar 3* dan.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2010, 14:04 uur
Ik kreeg een beetje een 'look who's talking' gevoel bij het begin van 'de operatie'. Verder niet echt een sterk verhaal. Ook de acteerprestaties van sommige acteurs waren niet al te best. Vermakelijk, maar geen topper.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2010, 20:16 uur
edwin1967 schreef:
Dodelijk saaie film, niet eens de moeite genomen de film uit te kijken

Terwijl hij niet eens zolang duurt? Zegt meer over jou als filmkijker;)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2010, 18:00 uur
Toch wel enkele verrassende wendingen, daarvoor alleen al een 4.5

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2010, 21:37 uur
Begin was idd een iets telang en eind kwam ook iets tesnel
maar vond het zeker een aardige thriller

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2010, 9:33 uur
Behoorlijk wat lauwe reacties hier maar dit viel me ontzettend mee.

Mooi en stijlvol geschoten drama met een vrij uniek uitgangspunt. De stukjes met de 'slapende' Christensen vond ik in tegenstelling tot wat ik hier veel lees zeer aangenaam om naar te kijken en de plottwist halverwege zag ik echt niet aankomen wat er voor zorgde dat ik intrigerend naar bleef kijken.
Normaal gesproken ben ik niet zo'n fan van Christensen maar hier doet hij het alleraardigst en Alba is sowieso geen straf om naar te kijken.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2010, 20:27 uur
Jessica Alba gooit haar strakke talenten vrij vroeg in de strijd door tijdens de openingsscène met een wit topje in bad te kruipen, maar stelt voor de rest van de film toch een tikkel teleur door haar kleren meestal aan te houden

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 11:40 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De film begon aardig en gaat zo door, maar dan gaat het helemaal mis vanaf het moment dat bekend wordt dat het één grote list is. Wat volgt zijn onzinnige en onlogische scenes. Toch jammer, want uit dit gegeven valt veel meer te halen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 11:45 uur
Laoslander schreef:

Heb je niet een film van het verkeerde genre gekeken dan, als dat was wat je wou zien?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 12:35 uur
Elineloves schreef:
Laoslander schreef:

Kan ie inderdaad beter "Into the Blue" gaan kijken...

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2010, 19:16 uur
Had niemand het gevoel dat deze prent sterk geïnspireerd is op Eternal Sunshine, maar dan zonder emotionele kern?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 20:28 uur
Goed geacteerd en fraai verhaal. Fraaie shots e.d.

Ik vond het einde alleen heel abrupt en erg jammer dat je nu niet weet wat Clay gaat doen!! Maar goed, dat was vast ook de opzet...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2010, 14:58 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Hier ook maar eens wat neerpennen.

Is al een tijdje terug dat ik hem gezien had, maar staat me nog goed bij als een sterke film met een idem dito plottwist, met alleen een einde dat ik graag iets langer uitgesponnen zag (bijv: rechtszaak o.d.).

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juni 2010, 0:47 uur
Hoewel het acteerwerk van Hayden normaal bijna niet uit te staan is...zet ie hier nog wel een fatsoenlijke prestatie neer. Alba doet t ook niet slecht. Ik had bijna plaatsvervangende angst en pijn. Het voorstellingsvermogen dat deze film je geeft is enorm. Vandaar ook mijn hoge score 4*

Als je van dit genre houdt,,, kijke!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2010, 21:01 uur
Had deze al heel lang liggen. Ik dacht dat deze geen goede film ging zijn. Ik heb hem nu toch maar gezien en hij is mij verrassend goed bevallen. Hij is wel anders dan ik had verwacht. Verhaal is heel goed. Acteurs speelden allemaal goed. Ook ik vond dat er nog iets meer mocht zijn op het einde , hoe het nog verder afloopt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 november 2010, 5:20 uur
Ik vond dit een verrassend goede film. Ik had er niet erg veel van verwacht, maar ik heb me prima vermaakt tijdens deze film. De plotwending kwam voor mij erg onverwachts en was zeer sterk. Ook heb ik me gedurende heel de film vreselijk in zitten leven. Het verhaal is echt goed en mooi uitgewerkt.

Ook vond ik dat de acteurs en actrices het allemaal prima deden, wat me ook verraste, aangezien ik nooit zo gecharmeerd ben van Jessica Alba en Hayden Christensen.

Ja, een filmpje wat bij mij wel eventjes blijft hangen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2010, 3:06 uur
Aardige thriller.Vond het een goede verhaallijn.Mooie acteerprestaties.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2010, 18:13 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Okeej filmpje met een aantal fijne wendingen, al is dat subplotje over paps totaal onnodig om extra diepgang in de film te brengen. Over onnodig gesproken: meneer is bewust van de niet geheel koosjer verlopende operatie, maar dit gegeven heeft uiteindelijk totaal geen invloed op de afwikkeling van het plot. Dat gebeurt allemaal buiten zijn handelen om.. Alsof de makers dachten, "cool uitgangspunt", zonder over het verdere plotverloop na te denken.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 januari 2011, 23:31 uur
Leuk om een keer gezien te hebben! Daar blijft het bij :)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2011, 22:40 uur
Typische film die ik met m'n gare kop na 10 minuten per toeval helemaal voorspelde.

bobbydigital01
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2011, 15:20 uur
goede spannende film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 oktober 2011, 18:38 uur
Brrrr, spannende film met een verhaal waar je gewoon niet aan moet denken ! Op zich gebeurd er weinig verassend maar de spanningsopbouw is erg goed. En het spreekt behoorlijk tot de verbeelding. Deze film moet je niet kijken als je binnenkort een operatie ondergaat, denk ik.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2011, 21:00 uur
Redelijk. Maar net zoals Cupido al zei; men had een goed uitgangspunt beetgenomen om een verhaal rond te vertellen, maar op een gegeven moment wordt dit terzijde geschoven en wordt de wat lauw gebakken 'list' uit het stof tevoorschijn getoverd om de prent van iets opzwepends te voorzien. Juist daar gaat het mis, en dat is jammer, want de prent had mijn inziens voldoende troeven in handen om dit op een andere wijze uit te spelen.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2011, 3:37 uur
Laoslander schreef:

Kwam aanvankelijk ook meteen bij me op, maar vanaf de plottwist verdween dat gegeven een beetje. Niet per sé slecht: het hoeven niet allemaal films zoals Eternal Sunshine te zijn: da's een bloedmooie, emotionele en romantische film, terwijl dit eigenlijk veeleer een thriller is.

Ik snap overigens wel dat ze het subplot en de wending in het verhaal erin hebben gestoken. Als ze van het moment dat de operatie begint enkel nog doordrammen over het feit dat hij wakker is en alles voelt, kunnen ze die film nooit van z'n leven nog interessant genoeg houden. Ik vroeg me echt af hoe ze dat nog een uur gingen kunnen volhouden, en vond de verdere afwikkeling van het verhaal best interessant (weliswaar een tikje onrealistisch, maar het is fictie voor iets, dames en heren).

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2011, 19:45 uur
'k vond het geen misse film. Voor mensen die niet graag operaties (de hartoperatie komt in beeld) zien of niet zo aan ziekenhuizen zijn, raad 'k deze film minder aan, omdat de film grotendeels in het ziekenhuis afspeelt.
Omdat de film niet zo lang duurt (84min), was het een boeiende film, met een verrassende twist midden in het verhaal.
Misschien niet direct een film om in de bios te zien, maar zeker de moeite waard om eens te huren.