Poseidon (2006)

geregisseerd door
Wolfgang Petersenmet
Josh Lucas,
Kurt Russell en
Jacinda BarrettOp het gigantische, luxe cruiseschip Poseidon dat over de Noord Atlantische Oceaan vaart, is een schitterend feest begonnen om het nieuwe jaar in te luiden. Maar terwijl in de balzaal de champagneglazen worden geheven, is er op de officiersbrug groot alarm. Een reusachtige vloedgolf van wel dertig meter hoog stormt razendsnel op het schip af en kan niet meer ontweken worden. Met een kolossale kracht laat de golf het grote schip kapseizen, voordat het helemaal ondersteboven komt te liggen. Een groepje passagiers probeert zich vanuit de balzaal naar de oppervlakte te banen, dwars door de ingewanden van het schip en de vallende brokstukken, terwijl de Poseidon steeds verder zinkt.
5,0
[permalink] geplaatst op 25 mei 2011, 0:29 uurAkron777 schreef:
Vrij origineel concept, dat hele gedoe met een boot die op de kop ligt. In ieder geval een zeer geslaagde thriller.
't Is een remake van een film uit 1972, weinig origineel lijkt me. En thriller...? Meer een non-stop avontuur/actie/spectakel
Voor de rest wel eens met je cijfer. Dit is een film die je niet serieus moet nemen, gewoon bak popcorn erbij, biertje, geluid op 10 en genieten maar!
Die special fx waren zo slecht toch niet, right? Die hele golf aan het begin was de minste, maar zelfs die viel me mee.
Voor de liefhebbers: kijk ook The Making Of eens, heel leuk om te zien hoeveel honderduizenden liters water en stuntmensen in de weer zijn geweest, i.c.m. de CGI die uiteindelijk dit spectakel vormen!

2,5
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2011, 21:27 uurBeetje een matige film volgens mij.
Het begon al met de overview van het cruiseschip op zee dat er allemaal heel nep uit zag. Het ongeluk zelf was ook heel ongeloofwaardig, een golf kan er nooit zo uitzien op volle zee.. De beslissing daarop van de kapitein was ook belachelijk, die wilde ff omkeer maken en fullspeed wegvaren
van de golf haha

Er werd door de makers alles uit de kast gehaald om toch maar tot een ramp te komen, zoveel was wel duidelijk.
Wat zich tijdens en na de ramp binnenin afspeelde was dan weer wel erg goed uitgebeeld: de verdrinkingen, elektrocuties en vallen leken net echt.
De rest van de film ging enkel nog over het hogerop raken in het schip en buiten zien te komen. Voor grote acteurs als Kurt Russell en Richard Dreyfuss is dit een veel te beperkt scenario om hun acteerkunsten volop uit te spelen en dat is jammer.
Leuk om eens te huren maar meer niet.
2,5 sterren
2,0
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2011, 14:56 uurRampenfilm die, helaas, nergens echt spannend wordt. De opbouw van de film is dan ook veel te rechtstreeks, waardoor er, met name in het begin, te veel in één keer gebeurt waardoor je als kijker alles eerst wil verwerken, maar daar krijg je ook niet de kans voor. De personages ken je ook helemaal niet, waardoor je je niet in hen kan inleven, en de acteurs spelen ook al niet zo best, zeker Russel voor zijn doen. De film is ook al voorspelbaar en zeer ongeloofwaardig. Jammer, want Wolfgang Petersen kennende had hij hier een veel betere film van kunnen maken.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 oktober 2011, 14:04 uurAardige rampenfilm over een groot en luxe cruiseschip dat kapseist door een vloedgolf. Onderhoudend en redelijk spannend, maar ook voorspelbaar en verre van origineel. Absoluut spectaculair, alleen jammer dat het gebruik van CGI soms goed zichtbaar is. Het acteerwerk is, zoals gebruikelijk in dit soort films, dik aangezet. Een goeie 3.0 sterren.
2,5
[permalink] geplaatst op 3 november 2011, 22:26 uurLeuk voor een keertje.
Personages zijn zo oppervlakkig als wat. Net enkele pionnen die een spelbord moeten vullen..
Je hebt dan ook geen enkele binding met één van hen. Eén en al cliché, dat wel:
je hebt de oude man, het kind, de held, de hulpeloze vrouw,...
Voor elk wat wils.
Het verhaal op zich stelde ook niet zoveel voor. Spanning? Weinig, héél weinig.
En natuurlijk, heel ongeloofwaardig.
Maar ok, leuk geprobeerd.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 november 2011, 0:39 uurGeen lange intro, maar na 15 minuten midden in de actie, en dat ruim een uur lang. Het zag er erg geloofwaardig uit (wat ook nog wel eens anders is bij de gemiddelde rampenfilm) en op het eind zat ik toch wel op 't puntje van m'n bank. Wat ik zelden heb... Gelukkig deze versie gezien na de serie The Poseidon adventure (2006), dat kan hier niet in de buurt van komen. *4 Binnenkort de jaren 70 versie eens bekijken.
2,5
[permalink] geplaatst op 17 december 2011, 22:02 uurPaniekerige film die op den duur wat te veel van het goede wordt. Het is een lang verhaal van 30 korte verhaaltjes: 30 nieuwe ruimten en 30 nieuwe kansen om daar weer levend uit te komen.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 december 2011, 23:34 uurStevenMighty schreef:De beslissing daarop van de kapitein was ook belachelijk, die wilde ff omkeer maken en fullspeed wegvaren
van de golf haha

De kapitein wilde de boot haaks op de golf draaien zodat de boot niet zou kiepen, als je het mij vraagt...
3,0
[permalink] geplaatst op 19 december 2011, 9:13 uurwas wel een aangename film
Special effects waren ook erg goed gedaan.
Lekkere spanning in de film.
3,5
[permalink] geplaatst op 31 maart 2012, 14:59 uurIk heb deze film heel lang geleden in de bioscoop gezien en ik kan me nog herinneren dat het non-stop actie was, bijna dan, ik heb erg genoten van deze film toen de tijd. vandaar dat ik deze film 3.5 ster ga geven