134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.561 berichten | 4.928.990 stemmen

locatie: Films » The Atomic Cafe (1982) » Info

Documentaire
86 minuten

geregisseerd door Jayne Loader, Kevin Rafferty en Pierce Rafferty
met Lyndon Johnson, Julius Rosenberg en Harry S. Truman

Documentaire met en over propagandamateriaal en instructiefilms uit de jaren '50 en '60 over de mogelijkheden en eventuele gevaren van de nucleaire bom.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2008, 11:41 uur
Huiveringwekkende en extreem grappige footage-docu waar met verve allerlei filmpjes met elkaar worden verweven incl. meezing-liederen over die briljante atoombom en die slechte Jappen en communisten. En natuurlijk Burt the Turtle die de kinderen informeert wat ze moeten doen als ze 'the flash' zien: Duck and Cover! Veel propaganda-filmpjes behoren zeker tot wansmaak-cult-klassiekertjes.

Lachen met de atoombom, het kan! :')

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2008, 11:52 uur
:) . Doet me meteen denken aan The Iron Giant. Was ook al zo´n briljante scene.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2011, 3:45 uur
Extreem irritante en walgelijke (Pro)-Amerikaanse propaganda, oubollige en al even misselijkmakende liedjes en voorlichtingsfilmpjes... Ach, die goede oude tijd, waar is ze gebleven? :)

Er komt ook een geestelijke in voor (priester, pastoor, weet niet precies), ik weet niet meer of dat in een interview is of in één van die voorlichtingsfilmpjes, maar die gast had het over "Het Rode Fascisme, het Materialisme en het Atheïsme"....!!! Voorál en met name dat laatste, daar zou je zo'n man toch gewoon iets voor willen aandoen, wát een misselijkmakende kutopmerking zég, bah! :r :N

Ik weet dat Amerika zogenaamd zo Christelijk en puriteins is, en zeker in die tijd (jaren '40, jaren '50), maar zo'n opmerking, dat kan écht niet, ook toen niet, althans dat vind ik !

Voorderest een indrukwekkende docu over een lang vervlogen periode, de Koude Oorlog, en hoe de Amerikanen die periode zagen en beleefden. 4*

Trouwens best wel een beetje frappant, dat deze docu uit 1982 komt, nog tijdens de Koude Oorlog, en in een tijd waarin er wereldwijd steeds meer verzet kwam tegen kernwapens en kruisraketten. Denk aan de massa-demonstraties in Amsterdam, de demonstraties bij Borssele enz.
En óók in het jaar dat Doe Maar een nummer één hit scoorde met "De Bom"....

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 april 2011, 15:13 uur
De briljante soundtrack staat nu ook op MusicMeter... 8)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2011, 0:32 uur
"Briljant"... Hmmmm..... :N :X

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2011, 15:29 uur
Had ik het toch tussen aanhalingstekens moeten plaatsen! :P