Extreem irritante en walgelijke (Pro)-Amerikaanse propaganda, oubollige en al even misselijkmakende liedjes en voorlichtingsfilmpjes... Ach, die goede oude tijd, waar is ze gebleven?
Er komt ook een geestelijke in voor (priester, pastoor, weet niet precies), ik weet niet meer of dat in een interview is of in één van die voorlichtingsfilmpjes, maar die gast had het over "Het Rode Fascisme, het Materialisme en het Atheïsme"....!!! Voorál en met name dat laatste, daar zou je zo'n man toch gewoon iets voor willen aandoen, wát een misselijkmakende kutopmerking zég, bah!
Ik weet dat Amerika zogenaamd zo Christelijk en puriteins is, en zeker in die tijd (jaren '40, jaren '50), maar zo'n opmerking, dat kan écht niet, ook
toen niet, althans dat vind ik !
Voorderest een indrukwekkende docu over een lang vervlogen periode, de Koude Oorlog, en hoe de Amerikanen die periode zagen en beleefden. 4*
Trouwens best wel een beetje frappant, dat deze docu uit 1982 komt, nog tijdens de Koude Oorlog, en in een tijd waarin er wereldwijd steeds meer verzet kwam tegen kernwapens en kruisraketten. Denk aan de massa-demonstraties in Amsterdam, de demonstraties bij Borssele enz.
En óók in het jaar dat Doe Maar een nummer één hit scoorde met "De Bom"....