Een goed keuze van me om deze film te kijken met behulp van een joint.

Zonder had ik me waarschijnlijk niet kunnen concentreren en het minder goed kunnen interpreteren.
Naast beelden wordt er natuurlijk ook een verhaal verteld. Het begint met kale aarde, niks aan de hand, een leven zonder mensen.
Na een paar (wel erg lange) shots; waterdamp, wolken, stromend water. Erg mooi dynamisch in beeld gebracht, en daarna, tadaa, de mens is ontstaan. Als een soort enge plaag, zeker door de angstaanjagende manier van in beeld brengen. Een vliegtuig opdoemend als een groot monster (goed stuk), miljoenen auto's, wapens, raketten, wat zijn al die rare wezentjes er toch druk mee.
Examplarisch voor het idee 'de mens en de techniek vs de natuur op aarde' was natuurlijk de atoomwolk, die als een grote boom uittorende boven het echte plantje.
Je ziet enorme gebieden beton, steden, verkeer, waar eerst de vredige vlakte nog was.
Vervolgens de mensheid, in beeld gebracht als letterlijk een uit de hand gelopen plaag voor de aarde, krioelend door elkaar.
Grappig om te zien dat alles wat de mens doet of gemaakt heeft een bepaald soort 'ritme' en patronen heeft. Een erg interessant en geslaagd deel van de film, hoewel dat natuurlijk volledig te danken is aan de versnelling van beelden en de muziek.
En natuurlijk de exploderende raket, en het brandende brokstuk, onze eigen ondergang.
Mooi einde ook, de aftiteling met alle radiosignalen uit de lucht.
Knap gedaan, maar nuchter denk ik wel een stuk minder boeiend, en te lang.