134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.575 berichten | 4.928.986 stemmen

locatie: Films » Purple Rain (1984) » Info

Muziek / Drama
111 minuten

geregisseerd door Albert Magnoli
met Prince, Apollonia Kotero en Morris Day

Een jong muzikaal talent, The Kid, begint een succesvolle carrière. Hij ontmoet de mooie zangeres Apollonia, maar beseft dat talent alleen niet voldoet. Hij kan niet overweg met zijn vader, hij verliest Apollonia aan zijn grote concurrent en binnen zijn eigen band verlopen de zaken ook niet soepel.

gebruiker
bericht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2010, 13:30 uur
Lennon schreef:

Duidelijk geen muziek kenners....

Dus als je de drakerige glitterrock van Prince niet kan waarderen ben je geen muziekkenner. Nou in dat geval gelukkig dan maar.

Lennon schreef:

En Prince met Modern Talking vergelijken... daar kan ik geen commentaar op verzinnen, zo'n domme opmerking....

Gepolijste deuntjes door gepolijste artiesten. Lege, lachwekkende emotionele uitspattingen. Kortom, een prima vergelijking, al zeg ik het zelf.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2010, 13:47 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Deze film is één van de eerste "grote mensenfilms" die ik heb gekeken toen ik kind was. Ik was er toen danig van onder de indruk. Daarna heb ik de film nog heel vaak bekeken en pas geleden ook weer maar toch blijf ik nog wel onder de indruk.

Het acteerwerk vind ik wel wat minder. Prince heeft af en toe een uitspringer waarbij het lijkt alsof hij zijn eigen pijn verwerkt in het acteren. Bijvoorbeeld de manier waarop zijn geweldadige vader overlijdt daar vond ik het wel opvallen.

Maar de gehele sfeer en de muziek in de film blijft heel indrukwekkend voor mij. Ik ben hierna ook eigenlijk altijd een liefhebber gebleven van de muziek van Prince.

Filmtechnisch en qua acteerwerk misschien geen hoogvlieger maar qua sfeer en muziek vind ik het een hele goede film.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Purple Rain (€ 6,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

Purple Rain (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Purple Rain (€ 7,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2010, 13:51 uur
Deze film heeft twee grote pluspunten; (natuurlijk) de muziek, ben nooit een prince-fan geweest maar ik vond het heel goed (the beautiful ones..) en dan heb je natuurlijk nog Apollonia..

Rest was niets anders dan op z'n meest matig te noemen. 2,5*

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2010, 22:19 uur
Ach, 't is nu eenmaal geen film die je op "acteer kwaliteiten" of een "goed script" enz. gaat beoordelen. Dat vonden we in 1984 ook al allemaal niks. Maar we keken wel kwijlend naar Prince en zaten zowat te dansen op onze bioscoop stoelen. Ik keek gisternacht niet meer "kwijlend" naar Prince maar maar vond hem muzikaal en kwa performance nog steeds geweldig. Wij vonden het toen wel jammer dat Vanity ("the Nasty Girl") de Heer gevonden had en werd vervangen door Apollonia.
Mooie herinneringen ook aan z'n Sigh O' The Times concert in 1987 in Ahoy op rij 7....... :D

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 oktober 2010, 10:05 uur

:N .

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2011, 23:43 uur
Een zeer matige film.
Helaas, want het verhaal had wel wat potentie en de soundtrack zit wel snor.
Nu is de film puur en alleen voor Prince liefhebbers.
Niks mis mee, ik heb me dan ook zeker wel vermaakt, maar als ik de film als film zo objectief mag beoordelen, kom ik niet hoger dan twee sterren.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2011, 11:43 uur
Redlop schreef:

Alleen al deze opmerking zegt genoeg! Je hoeft de muziek niet goed te vinden, dat is smaak, maar als je niet eens kan erkennen dat deze man een exceptioneel en bijzonder muzikant is, dan snap je het echt niet...

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2011, 12:26 uur
Een exceptioneel en bijzonder muzikant maakt in mijn oren exceptionele en bijzondere muziek, maar dat begrijp ik dus niet goed.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2011, 12:50 uur
Inderdaad....

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2011, 13:54 uur
Inderdaad....

Aha, dus een exceptioneel en bijzonder muzikant maakt niet per definitie exceptionele en bijzondere muziek. Dus dan horen Andre Rieu en Frans Duijts ook tot deze categorie.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2011, 20:57 uur
Dit is echt een meester werk, wat is Prince een genie zeg, echt een coole gast en HEEEEEEL muzikaal, geweldige film met hele mooie liedjes.

het liedje Purple Rain steelt niet de show dat doet; "I Would Die For You"

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 18:01 uur
super film tijdje geleden gezien met mijn moppie

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2011, 20:32 uur
Na de twee fantastische pPrince concerten deze maand, toch maar eens deze film in herziening gestopt. Wilde toch eens het wezen Prince van dichterbij zien en weten hoe hij zo geworden is. Semi autobiografisch filmpje laat zien dat hij de muzikaliteit en opvliegendheid van zijn vader heeft ge-erft. Verder is hij natuurlijk ook een icoon van de jaren 80 met z'n belachelijke outfits, veel te grote zonnebril en groepsdanspasjes. Maar wat een muzikaal genie en wonderkind is het toch. De funk en feest spat van het podium tijdens de live nummers, maar ook onder de overige muzikale opvulling borrelt constant de energie van een muzikale vulkaan.

Al met al heeft het als film verder weinig om het lijf, maar kijkt het lekker weg en is het altijd leuk om bijna 2 uur naar foute jaren 80 outfits en kapsels te kijken.

Dikke 3,5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2011, 20:35 uur
Redlop schreef:

Er is helemaal niets gepolijst aan Prince, noch zijn zijn emotionele uitspattingen leeg.... Waar haal je het idee vandaan? Ken weinig artiesten die eenzelfde vrijgevochten onverwachte performance neerleggen. Elk concert bij hem is anders, evenals de nummers die vaak verrassende uitvoeringen kennen. (Terwijl 95% van de artiesten elke avond exact hetzelfde kunstje opvoert). Nee, qua muzikaliteit en originaliteit is hij een van de weinig die in de buurt van Zappa komt.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2011, 9:52 uur
In deze film acteert Prince matig (en misschien dat ik me met 'matig' zelfs nog iets beleefd uitdruk) en Prince is allesbehalve plichtkost voor de muziekcollectie, ook waar. Maar waar Prince wordt vergeleken met Modern Talking, daar krijg ik toch een beetje de 'shivers'.
Ik ben niet zó bekend met Prince. Maar wel genoeg om te kunnen zeggen dat die vergelijking echt niet opgaat. Het is een goedrecht om Modern Talking boven Prince te verkiezen als voorkeur, maar........kom op zeg.....Prince is gitarist, bassist, toetsenist, zanger, componist, producer en wie weet wat allemaal nog meer. Zijn muziekstijlen laten zich niet begrenzen: pop, rock, funk & disco, R&B, soul, blues, jazz en her en der zelfs enig metalinvloeden zijn hem allemaal niet vreemd. Het valt gewoon niet te ontkennen dat Prince een doorgewinterde musicus is in hart en nieren
Ik heb dat ook hoor, dat ik bepaalde eenvoudige muziek gewoon liever hoor dan hoog kwalitatief vernuft. Maar het is wel handig te weten waar je het over hebt als je gaat vergelijken.
Moest ik ff kwijt.

Back to movie:
ik blijf het een leuke film vinden, al heeft het de diepgang van een pannekoek. Maar de muziek is als de lekkere siroop die deze pannekoek prima doet smaken!