134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.153 berichten | 4.930.001 stemmen

Pink Floyd The Wall (1982)

Pink Floyd The Wall (1982)
423 stemmen | gemiddelde 3,64
mijn stem:
16 jaar geweld angst grof taalgebruikVerenigd Koninkrijk
Drama / Muziek
95 minuten

geregisseerd door Alan Parker
met Bob Geldof, James Laurenson en Bob Hoskins

De film vertelt het verhaal van de rockzanger Pink, die alleen nog maar op kan treden met de hulp van drugs. We volgen Pink tijdens zijn jeugd en zijn schooltijd, waarin hij langzaam een muur om zich heen bouwt om zich te beschermen tegen de buitenwereld.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 22:12 uur
kippevel, al 10 jaar geen joint gerookt, maar krijg er spontaan zin in

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 22:16 uur
Gewoon doen! 8)

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Pink Floyd - the Wall (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Pink Floyd - The Wall (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Pink Floyd - The Wall (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 22:21 uur
Dit weekend nog maar eens kijken, maar dan met wiet. Net as vroeger O-)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 10:08 uur
Ik ben zo blij dat ik Pink Floyd nog live heb kunnen zien. Ben later nog naar een concert van Waters en van Gilmour geweest, maar afzonderlijk mis je toch iets. Hele goede film dit, alleen moet je er wel zin in hebben. De muziek heb ik altijd zin in natuurlijk.Empty Spaces is echt mijn favoriete stuk uit de film hoor,super gedaan gewoon.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2011, 12:56 uur
Het is vast leuk als je fan bent van Pink Floyd, of überhaupt de muziek goed vind, maar ik val daar dus niet onder. Ik vind de muziek, en dan vooral de vocals niet echt fijn om naar te luisteren. Kwestie van smaak natuurlijk, maar het helpt wel bij de film als je het kan waarderen. Ik snapte het verder wel allemaal, maar veel stukken konden me niet grijpen of vond ik een beetje te luguber. Visueel was het regelmatig wel erg sterk, maar bijvoorbeeld de animaties hadden van mij eruit gemogen. Kreeg een beetje monty python gevoel daarbij.

De switches tussen Geldof en de beelden in oorlog vond ik wel aardig bedacht, en zag er vaak ook nog goed uit. Wat ook gezegd mag worden is dat Geldof vrij sterk acteert. Maar ook de scenes met de jonge Pink kon ik regelmatig waarderen. De scene waarin Pink gevonden word in zijn appartement was wel vrij indrukwekkend en dan de beelden van de jonge Pink erbij ook.

Uiteindelijk was voor mij 'We don't need no Education' (als dat de titel al is van het liedje) het hoogtepunt van de film. Erg goed gefilmd, en het is ook één van de weinige nummers die ik echt kan waarderen van ze.

Al bij al niet echt mijn ding maar het heeft enkele goede momenten, maar niet genoeg om hem voldoende te waarderen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2011, 16:50 uur
Inderdaad allemaal een kwestie van smaak. De animaties vind ik juist één van de sterke punten. Ze sluiten perfect aan bij de muziek en ze zien er prachtig uit. Ze zijn natuurlijk ook heel anders gebruikt dus een Monty Python gevoel kreeg ik er niet bij.
Het lied heet Another brick in the wall en is qua stijl toch niet echt afwijkend van de rest. Als je dat goed kan waarderen zijn er toch zo maar een aantal andere nummers die je zouden moeten aanstaan.
Samen met al die pluspunten die je noemt : kom op... strijk over je hart en maak er een voldoende van ! :D

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 oktober 2011, 1:29 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
wwelover schreef:
,.... maar bijvoorbeeld de animaties hadden van mij eruit gemogen. Kreeg een beetje monty python gevoel daarbij.

Het is juist om die animaties dat deze film van mij een ruime voldoende krijgt want die muziek van Pink Floyd ligt mij absoluut niet. De (animatie) scène van de marcherende hamers vond ik schitterend en die scène van de kinderen die zich in de gehaktmolen lieten vallen vond ik ook best wel grappig. Voor de rest kon het er mee door, met de opmerking dat als ik de score (Pink floyd) geweldig gevonden zou hebben deze film van mij zeker 1 ster meer gekregen zou hebben. Maar nogmaals gezegd; de muziek van Pink floyd is niet direkt mijn ding en voor mijn waardering voor deze film kan die muziek nu eenmaal niet buiten beschouwing gelaten worden.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2011, 12:27 uur
@ wwelover: Omdat je nog een kleine jongen bent die geen muziek smaak heeft ontwikkeld !

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2011, 18:46 uur
Basso23 schreef:
Normaal zou ik zeggen doe een normaal joh, maar voor dit geval maak ik een uitzondering. Al de punten die wwelover aangeeft is juist de hele essentie van de film. Argumenten van iemand die de film en de muziek van een van s'werelds grootste bands ooit simpelweg niet begrijpt. Misschien is Spice World meer iets voor jou wwelover?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2012, 1:05 uur
Psychedelische weergaven van een getraumatiseerd eenzaam figuur ingesloten in zijn eigen muur. Visuele trip die perfect aansluit bij de muziek van Pink Floyd. Geeft op een eigen mooie manier een gecorrumpeerd persoon weer in een bedorven maatschappij. kleine 4,5*

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 20:51 uur
Harstikke goed als je fan bent van Pink Floyd en ze verdienen ook een vette pluim vanwege het feit dat ze een hele film kunnen maken puur door middel van hun muziek. Maar ondanks dat er soms hele goede nummers tussen zaten en de animatie prachtig was, is dit toch te trippend en onsamenhangend voor me.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2012, 22:41 uur
Geweldige film, telkens als je hem weer kijkt kom je achter nieuwe dingen. De animaties zijn simpelweg geweldig.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2012, 16:12 uur
Eva schreef:
dat verhaaltje wat in 5 minuten ook verteld had kunnen worden. Oh, wat is toch erg om een rockster te zijn....

Oke, de kans is klein dat Eva nog op mijn bericht reageert (het is geplaatst in 2002), maar toch moet ik er even op reageren.

Een verhaaltje wat in 5 minuten ook verteld had kunnen worden? Absoluut onmogelijk. Maar ja, als je Eva's samenvatting van deze film leest, is het begrijpelijk dat ze denkt dat het in 5 minuten kan worden weergegeven.

Oh, wat is het toch vervelend om een rockster te zijn,

Als je na de hele film gezien te hebben, er niet meer uit kunt opmaken dan een verhaal over een depressieve rockster, dan heb je duidelijk de diepgang van een deurklink. De boodschap is duidelijk op Eva niet overgekomen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2012, 16:00 uur
Gelukkig duurt-ie wat langer dan 5 minuten. Want alleen de beelden en de muziek zie en hoor ik maar al te graag. Ik kan er niet genoeg van krijgen...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 april 2012, 13:03 uur
Bij vlagen geweldig en meerdere indrukwekkende momenten, maar toch wist de film mijn aandacht nauwelijks vast te houden. Had om de 10 minuten de neiging wat anders te gaan doen (en de muziek lekker op de achtergrond te laten staan). Zal vast heel diepgaand zijn als je een kwade puistenkop bent, maar naarmate je volwassener wordt, toch niet echt meer. 3 sterren.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2012, 13:15 uur
Juist naarmate je volwassen wordt hoor je normaal meer geduld te ontwikkelen. Om deze film te beoordelen moet je elke seconde van de film hebben gezien, anders mag je in mijn ogen niet oordelen/sterren geven. Je mist namelijk heel wat! Er zitten enorm veel mooie boodschappen in de film die je met de muziek alleen niet zult ontdekken. Deze film hoort je artistiek aan te grijpen en mee te slepen van begin tot eind, wat het ook deed bij mij. Geduld is een schone zaak.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2012, 13:41 uur
De film gaat over de hoofdrolspeler Pink Floyd. Zijn vader is in WO II omgekomen in het Britse leger. In zijn jeugd heeft hij geen vader gehad en daardoor is hij erg depressief. Het school systeem in die tijd was behoorlijk slecht in Engeland. Kinderen werden natuurlijk geslagen etc. maar het gaat wel degelijk dieper dan dat (''We don't need no thought controll''). Pink is een artistieke jongen (ik herken mezelf er heel erg in) die niet zijn plaats kan vinden in deze wereld, alles is gebaseerd op geld. Zo schrijft hij gedichten in de les (Money, get back, I'm alright Jack, keep your hands off my stack. New car caviar, four star daydream, think I'd buy me a football team). Het verhaal is gebaseerd op Roger Waters, bassist van Pink Floyd. Hij had ook een slechte band met zijn moeder. Moeders laten hun kinderen niet los, vrij de wereld in, ze geven meer een soort route die ze moeten nemen om goed in deze maatschappij te komen. ''She won't let you fly, but she might let you sing''. Naarmate Pink ouder wordt trouwt hij, maar dat loopt mis. Zijn vrouw gaat vreemd met een andere man en zijn wereld stort in, waarna ''Empty Spaces/What Shall We Do Now'' volgt, in mijn ogen, de beste scene in de hele film, zeer krachtig. Uiteindelijk is alles een 'brick in The Wall'. Zijn moeder, liefde (ex-vrouw), het school systeem, de maatschappij (Police State), de oorlog, etc. We hebben allemaal een muur voor ons. Iets dat ons blokkeert van de werkelijkheid, wat geweldig mooi wordt gesymboliseerd in de film met de kinderen op school, die een masker op hebben, of de mensen in de trein onder de tunnel, of het einde van de film waar Pink een extreme leider is die de Wall weg wilt hebben, maar het extreem aanpakt. Vergelijkingen worden gemaakt met natuurlijk de Nazi's, maar ook met extreem linkse partijen zoals het Communisme. Alles dat 'extreem' is, is verkeerd en behoort tot de 'bricks in the wall'. De mensen volgen blind met een masker op hun gezicht. Het laat zien dat in de toekomst, als we zo doorgaan, weer zoiets kan gebeuren als wat in de tweede wereld oorlog is gebeurd (Nazi's). Het begin tot het einde is een geweldige rit.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2012, 14:21 uur
Waiting, for the worms to come

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2012, 14:23 uur
Traiannnn schreef:

Goh he. Enorm veel mooie boodschappen. Dat ik dat niet gezien heb.

Maarre wat een onzin om een kritische noot te degraderen tot invalide. Ik heb de film gewoon gezien, dus ik snap je gebazel niet zo (had slecht de neiging wat anders te gaan doen). Als je hebt opgelet (te snel gelezen in je ongeduld?) gaat het me er dus om dat ik de boodschap niet heb gemist, maar hem juist te opzichtig, te duidelijk en te uitleggerig vind. Sterker; je breekt je er de nek over. Mede daarom vond ik het wat saaiig worden. Alan Parker is sowieso wel vaker een zeur.

Als je ziet wat voor films ik goed vind, zie je dat ik geduld genoeg op kan brengen. Wanneer ik dan weer kijk naar de films die jij goed vindt, snap ik dat dit al erg diepgaand is.

Ik vind je uitleg in het tweede bericht bijna beledigend. Denk je dat je met een debiel te maken hebt of zo? Voor het geval je gaat antwoorden op een retorische vraag; ik ben niet achterlijk en kon de film ook prima volgen zonder jouw Sesamstraat uitleg.