The Fury (1978)

geregisseerd door
Brian De Palmamet
Kirk Douglas,
John Cassavetes en
Amy IrvingEen meisje ontdekt dat ze een gave heeft waardoor ze beelden uit het verleden kan zien. Ze laat zich helpen in een kliniek waar ze mentaal contact heeft met een jongen die dezelfde gave heeft. Ze ziet dat hij als proefkonijn gebruikt wordt en ze wil hem helpen. Iedereen die haar in de weg staat in haar poging hem te helpen, komt dat duur te staan.
4,5
[permalink] geplaatst op 14 juli 2010, 23:55 uurah oké,ik begrijp het.
PS. ff muggeziften: 50 stills

4,0
[permalink] geplaatst op 7 augustus 2010, 21:38 uurBoeiende en grotendeels spannende film van De Palma. Grotendeels omdat ie wat mij betreft wel een minuut of 20 korter had gemogen. Sommige scenes worden veel te lang uitgesponnen of hadden er helemaal niet in gehoeven. Bv als ze in het park een hondje gaan uitlaten. Breekt gewoon de spanning en is dus jammer.
Acteerwerk van Irving is geweldig. Ook de rest is goed gecast. De sfeer is top mede dankzij de erg mooie soundtrack van Williams. Het einde is goed, maar misschien net iets teveel over de top.
Al met al zeker genoten van deze film. 4*
5,0
[permalink] geplaatst op 2 september 2010, 21:27 uurWhoah!! Af en toe moet ik deze weer eens opzetten deze De Palma.
In de vierde (?) herkijk.
Paranormale thriller vol met vreemde scenes zoals een minuten durende scene in slow-motion.
Geweldige soundtrack ook.
En Kirk Douglas, John Cassavetes, Amy Irving en Carrie Snodgress samen in een jaren zeventig film...amazing!
Jaren zeventig Eredivisie!!
2,5
[permalink] geplaatst op 4 september 2010, 1:03 uurVisueel minder interessant vergeleken met ander werk van Brian DePalma. Ook het verhaal boeit zeker niet altijd. Zo duurt het veel te lang voordat de twee verhaallijnen (Kirk Douglas en Amy Irving) bij elkaar komen. De scene waarin Amy Irving ontsnapt uit het huis, is typisch DePalma en erg mooi gedaan. Maar met 1 mooie scene alleen redt deze film het niet.
2,0
[permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 17:17 uurscorsese schreef:
Mee eens.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 september 2011, 16:52 uurwendyvortex schreef:
......Jaren zeventig Eredivisie!!
Hier ben ik helemaal mee eens, want toendertijd was The Fury een grote hit in de bioscopen, en dan in de begin jaren 80 was het weer een hit met video verhuur.
Ik zou het geen 5 geven maar is wel een goede en best originele film van de Palma.
Ik kwam deze film toevalig gisteren tegen in de 5 voor 5 euro bakken bij Bart Smit en kon hem kopen voor 1,80

3,5
[permalink] geplaatst op 12 oktober 2011, 17:27 uurIk zag net Daryl Hannah in deze film, en blijkt dat dit haar allereerste rol was, en was ook zo voor James Belushi, al moet ik zeggen dat ik hem niet had gezien?
Was ook leuk om Dennis Franz in zijn eerste rol, als politieagent, te zien. Hij zou vanaf de jaren 90 tientallen emmy's winnen in meer dan tien jaar in zijn rol als detective Sipowitz in de hitserie NYPD Blue
Blijft een goede jaren 80 film van De Palma.
4,5
[permalink] geplaatst op 6 april 2012, 16:16 uurGisteren herzien en weer de volledige speelduur aan het scherm gekluisterd gezeten. Fantastische film, een beetje een combo tussen Carrie (bovennatuurlijke elementen) en Blow Out (paranoia).
De typische beeldtaal van DePalma is weer ruimschoots aanwezig, daarenboven overstijgt deze film zijn genregenoten ook door de geloofwaardige karakterontwikkeling en het sterke acteerwerk. Vooral Douglas is fenomenaal, zeker in de momenten waarin zijn gevoelige kant naar voren komt (het verhaal dat hij vertelt over zijn zwemwedstrijd met zijn zoon is prachtig).
De lange slow-motion scène waarin Gillian ontsnapt is geniaal, cinema op z'n puurst. Een enorm complexe en lange choreografie, waarin van alle dingen tegelijk gebeuren; toch glashelder verteld. En dat zonder geluid (enkel muziek). Dit is het soort scène waardoor DePalma zich voor mij bij de allergrootsten bevindt.
De conclusie is erg zwart en deprimerend, en past dan ook precies in de tijdsgeest. Het allerlaatste shot is dan weer heerlijk