134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.584 berichten | 4.929.010 stemmen

locatie: Films » Cry_Wolf (2005) » Info

mijn stem:
12 jaar geweld angst grof taalgebruikVerenigde Staten
Horror / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Jeff Wadlow
met Julian Morris, Lindy Booth en Jon Bon Jovi

Als een jonge studente op brute wijze wordt vermoord, gaan de geruchten in de universiteit Westlake Prep snel rond. Niet veel later komt Owen Matthews, een jonge student uit Engeland, op de school. Owen maakt al snel kennis met de mooie Dodger, zijn huisgenoot Tom en een stel anderen. Samen bedenkt de groep een spel voor Halloween; ze sturen iedereen een mail met de leugen dat de moordenaar van de jonge studente (ook wel The Wolf genoemd) opnieuw zal toeslaan. Owen en de rest hadden echter niet kunnen voorzien wat voor gruwelijke gevolgen deze simpele grap zou hebben.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2010, 23:19 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Redelijk fijn filmpje.

Aardige opzet, die alleen met iets teveel voorspelbare twists uitgewerkt wordt. Hoewel de film een aantal theorietjes mooi in het midden laat komt het einde toch niet bepaald als een verrassing.

Er hangt echter wel een redelijk aardig sfeertje. Visueel wel oké, soundtrack een beetje aan de muffe kant maar bepaalde scenes (die bibliotheek met het gekke licht) zijn best aardig in elkaar gedraaid. Van dit soort momenten moet de film het hebben.

Verder ook wel leuk dat deze horror eigenlijk helemaal geen horror is, maar enkel zo is opgezet. Acteerwerk is best redelijk nog. Geen ubervervelende jeugd (al kan je zo ook moeilijk sympathiek noemen).

Best fijn als tussendoortje dus. Vast geen film die blijft hangen, maar enkele goed getimede scenes maken er een vlot en vermakelijk filmpje van.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2011, 17:47 uur
Aardig filmpje. Het lijkt geen standaard teenslashermovie te zijn, want hierbij draait het voornamelijk om het verhaal en enkele goede twists. Weinig gore, weinig sex, veel gebruik van 'nieuwe' media als Yahoo, MSN, sms etc. Vrij mysterieus en af en toe wanneer je denkt: hij/zij is het, wordt je verrast door een nieuwe gebeurtenis. Redhead Lindy Booth zet een fijne rol neer, evenals haar tegenspeler.

Mooie shots, redelijke soundtrack en het kijkt vlot weg.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Cry Wolf (€ 4,99)

Cry Wolf (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Cry Wolf & Crimson rivers 2 (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2011, 17:13 uur
Ik vind dit een aardige film met een toch wel leuk en onverwacht eind.
Wat de film nog een tik leuker maakt is Jared Padalecki! :-)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 mei 2011, 6:00 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Lekker tussendoortje!

Cry Wolf kijkt erg lekker weg. Vooral door de vlotheid van de film zijn voor je het weet de 90 minuten voorbij. Het verhaaltje is leuk. Het is allemaal redelijk voorspelbaar en dat Dodger er wat mee te maken had kwam dan ook absoluut niet als een verrassing. Wat wel als een verrassing kwam was dat zij ook degene was die het meisje in de bossen had vermoord. Leuke twist dus aan het einde.

Het sfeertje in de film is erg fijn en bij vlagen is het erg spannend. Het is alleen jammer dat de film de spanning niet continue vast weet te houden. Wat wel fijn is, is dat je af en toe op het verkeerde been wordt gezet. Ik hou wel van dat 'gissen naar de killer' gebeuren. Al was er eigenlijk helemaal geen sprake van een killer in deze film.

Ja, leuk filmpje.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 november 2011, 18:48 uur
leuke film met een zeer goeie twist in het plot die je niet direct ziet aankomen.
Goeie kills en goed geacteerd,

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2012, 12:09 uur
Toch wel één van de betere neo-slashers die in de nasleep van Scream met karrenvrachten op de markt gedumpt werden. Je kan er eindeloos over discussiëren: slasherfilms blinken doorgaans niet uit in intelligente scenario’s, maar Cry_Wolf is hierop – binnen de genrestandaarden weliswaar – ongetwijfeld een uitzondering. De moordenaar en zijn modus operandi zijn dan wel niet van de spectaculairste, door de slimme manier waarop het red herring procédé wordt toegepast is de spanning van begin tot einde te snijden. De cynische ontknoping zet dit nog eens extra in de verf. Enig minpuntje zijn de personages die minder kleurrijk zijn dan in pakweg Scream of Urban Legend.