134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.422 berichten | 4.928.760 stemmen

locatie: Films » The Fountain (2006) » Info

Mystery / Drama
96 minuten

geregisseerd door Darren Aronofsky
met Hugh Jackman, Rachel Weisz en Ellen Burstyn

In drie verhaallijnen,die zich in verschillende tijden afspelen, worden tegenstrijdige visies op het levenseinde verteld. Een laborant wordt, door de ziekte van zijn vriendin, met zichzelf en zijn onderzoeksdoelen geconfronteerd. De levensbeschouwelijke crisis die de onderzoeker moet doormaken doet hem beseffen dat er meer is dan alleen wetenschappelijke feiten...

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2012, 15:24 uur
Heb het gevoel dat ik iets erg moois heb gezien wat ik nog niet heel goed snap. Als ik op de beelden moet afgaan, wordt het een hoog cijfer. Ga ik voor het verhaal.......stuk lager.

Herzien!!!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2012, 19:58 uur
Je kunt veel woorden aan deze film besteden, maar feitelijk komt het hier op neer:

Let je niet op, dan vliegt de film zonder betekenis aan je voorbij.
Alleen diegene die echt hun best doen, vinden iets onovertroffen moois. De zin van het leven op een werkelijk prachtige wijze verfilmd.

De muziek van Clint Mansell doet ongetwijfeld bijna iedereen kippenvel op de armen krijgen.

Ja, wie van iets bijzonders houdt en bereid is zich in te leven in het verhaal, zal hier ongekend van genieten.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Fountain (€ 6,99)
gratis verzending

Fountain (€ 6,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Fountain (€ 8,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2012, 22:48 uur
Mooi gezegd :)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 12:48 uur
Aronofsky z'n minste. Ik kan jammer genoeg niks met the Fountain. De drie door elkaar lopende verhaallijnen maakten me teveel in de war. Ik vind het uitgangspunt van de film best aardig en visueel gezien scoort deze film natuurlijk ook ruim voldoende.

Toch raakte ik nergens echt heel lekker in de film. Alles komt te ingewikkeld over. the Fountain lijkt daardoor soms een rommeltje van mooie scenes.
Heb alle extra's gekeken om wat opheldering te krijgen, en ook wikipedia er op nageslagen, maar het blijft vaagjes.

Hou best van zware kost, en van films over de zin van het leven, maar dit was het net even niet.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2012, 13:07 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik moet er toch niet aan gedacht hebben dat Brad Pitt en Cate blanchett de hoofdrollen vervuld zouden hebben. Het is natuurlijk wel wat tragisch dat Darren Aronofsky zoveel problemen heeft gehad omtrent de budgetering, maar achteraf valt er absoluut niets te klagen over het resultaat. The Fountain is een prachtige film geworden, een hartverscheurend pareltje. Romantische films zijn alleen goed wanneer de liefde oprecht van het scherm spat. Hugh Jackman is erg sterk in de rol van onderzoeker, maar Rachel Weisz zet een ronduit briljante prestatie neer. De rillingen lopen over mijn rug als ik me bedenk dat daar Pitt en Blanchett gestaan hadden. Brrrr…

The Fountain is een fantastisch drama over de liefde. Enerzijds de overijverige dokter die alles doet om zijn vrouw te redden van haar ziekte en aan de andere kant de patiënt die vooral graag nog wat tijd met haar geliefde wil doorbrengen voordat het te laat is. Het levert een reeks bijzonder sterke scenes op. Ik huil nooit tijdens films, maar tijdens de badscene (en de sterfscene) voelde ik ze toch branden. Zeker na de eerste keer dat ik de film gezien heb, spookte dat dagenlang door mijn hoofd. Ik was er enorm door geraakt en dat komt de betreffende film alleen maar ten goede.

Behalve deze emotionele rit, krijgt de kijker nog twee andere verhaallijnen voorgeschoteld. Ik blijf er altijd van opkijken dat veel mensen denken dat de plotlijn in de bubbel met de boom zich in de toekomst afspeelt. Zelf denk ik dat Tom al gestorven is en op weg is naar het hiernamaals. De theoriën lopen uiteen en dat vind ik eigenlijk alleen maar prachtig. Tussen de drie verhaallijnen an sich zit verhaaltechnisch gezien maar weinig verschil. Het zou mij eigenlijk niets verbazen als het de bedoeling was om ze inhoudelijk ook hetzelfde te laten zijn. Het zal voor veel mensen te verwarrend zijn, maar ik zie het als een moeilijke, maar interessante puzzel. Visueel is film fantastisch. Grappig dat de stervende ster (Xibalba) in feite microscoopopnames zijn. Dat zouden meer regisseurs moeten doen in plaats van lelijke computereffecten. De muziek is goed. Liefhebbers zouden er goed aan doen om op youtube te zoeken naar Rush – Xanadu. Daar staat een prachtige clip met beelden van The Fountain.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2012, 10:08 uur
Moi neergepend.

Maar: ik vind dat je Pitt en Blanchet hier wel wat tekort doet. Ik vond Pitt bijvoorbeeld in Tree of life sterk acteren. Blanchet vind ik doorgaands ook beslist niet slecht. Maar toch kan ik het op een andere manier wel weer met je eens zijn: ik denk dat Jackman als een net wat minder bekende 'Hollywood-ster' een betere keuze in de casting is. Niet puur op het acteervermogen dus. Maar meer op zijn persoon. Hij heeft wat minder zeer prominente rollen op zijn naam staan die me als kijker bij Pitt bijvoorbeeld bijstaan en wellicht in de geloofwaardigheid parten zouden spelen.
Duurde zelfs even voordat ik Jackman had herkend als zijnde Jackman.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2012, 11:03 uur
Blanchett is voor mij ook geen slechte actrice, maar ik kan me simpelweg niet voorstellen dat ze hetzelfde effect zou brengen als Rachel Weisz dat doet. The Tree Of Life heb ik eerlijk gezegd niet gezien, maar Brad Pitt lijkt me absoluut geen acteur voor dit soort films. Overigens is hij afgehaakt, omdat Aronofsky niets aan het script wilde veranderen. Ik zou er toch niet aan moeten denken dat dit de zoveelste hollywooddramakitsch geworden zou zijn. De film met die twee is er natuurlijk niet gekomen, dus is het lastig oordelen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2012, 11:10 uur
.....wellicht dat Bard Pitt zijn haartjes gewoon niet wilde afscheren voor de rol ;-)

Wellicht dat de regisseur inderdaad terecht voet bij stuk heeft gehouden over het niet willen meegaan in de wensen van Pitt, maar goed, we weten niet wat deze wensen zijn. In ieder geval: in the Tree of life ging het met Pitt prima. Maar dat zegt uiteraard niets over deze film.

Vooralsnog kunnen we volgens mij, afgaande op de acteerkwaliteit van Weisz en Jackman in The Fountain, niet concluderen dat Aronofski een foute keuze heeft gemaakt, dus laten we heb het voorkeur van de twijfel geven ;-)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2012, 11:22 uur
Hehe, dat is wellicht het beste ja!

Kleine toevoeging:
IMDB heeft het over major creative differences. Dat hij vervolgens in Troy speelt, spreekt boekdelen toch ;)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2012, 14:05 uur
Tja, 'major creative differences' kan nog steeds zijn haar betreffen!! :D

Da Pitt in Troy speelde, is toch gewoon een aanvulling op vele andere rollen die zijn redelijke veelzijdigheid benadrukt? Dat is een totaal andere rol dan in The mexican, de Ocean's serie of Tree of life. Maar goed, we beginnen traagjes aan af te dwalen. Jackman deed het goed, laten we daarmee besluiten en lekker het weekend in gaan!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 7:50 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
RuudC schreef:

Dat komt hoe de film door de pers vaak beschreven is (drie verhaallijnen: verleden-heden-toekomst) maar ik ben het met je eens: er is alleen maar heden.

wellicht spoilerig:
De spirituele reis is wat zich in de bubbel (Tommy's eigen wereldje) afspeelt. Die begint vanaf het moment dat hij weet dat Izzy een dodelijke ziekte heeft. En deze eindigt als hij haar dood eindelijk geaccepteerd heeft. Haar eindelijk heeft kunnen laten gaan. Dat is het moment als hij Xibalba bereikt, als hij eindelijk het boek kan beeindigen.