Demolition Man (1993)

geregisseerd door
Marco Brambillamet
Sylvester Stallone,
Wesley Snipes en
Sandra Bullock1996, L.A. Een psychotische crimineel heeft 30 mensen gegijzeld in een met explosieven gevuld gebouw. Een niets en niemand ontziende smeris die 'demolition man' wordt genoemd gaat achter hem aan en laat een spoor van explosies achter. Beide worden ingevroren als strafmaatregel. In 2032 weet de crimineel te ontsnappen en komt in een vredelievende maatschappij die zich geen raad weet met dit type crimineel. De agent wordt op hem losgelaten omdat hij de enige is die hem aankan.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 maart 2011, 19:29 uurWel aardige film... 1 keertje kijken en daarna niet meer anders ga je je ergeren...
3,5
[permalink] geplaatst op 9 maart 2011, 21:45 uurLeuke 18 jaar oude! actie film. Die lekker vermakelijk is en verder moet je er niet al te veel bij nadenken. Er zit ook een dosis humor in die redelijk flauw is maar het gaat.
2,5
[permalink] geplaatst op 14 maart 2011, 13:24 uurduurde te lang en was te voorspelbaar. We leuk om Sandra Bullock te zien en Stallone. Je mag hem of niet. Ik mag hem wel. Al die vreselijke knal en ploefscenes en die monsterlijk dialogen doorgespoeld. Er bleef ongeveer 30 miuten over
1,5
[permalink] geplaatst op 15 maart 2011, 16:53 uurik vind dit een van de slechtste films die ik tot nu toe gezien heb
1,0
[permalink] geplaatst op 3 april 2011, 13:30 uurEen behoorlijk slechte actie film. Vond de film op veel vlakken echt een eerste klas drama. Over verhaal en logica kunnen we altijd nog klagen maar dit was gewoon niet goed. Stallone en Snipes zet een matige/zinloze rol neer. Beide acteurs vooral Snipes kan ik wel waarderen. Bullock en Hawthorne zijn ook teleurstellend. Op zich is de film nog wel te kijken dus krijgt het 'n 1,0. Maar de afgeleverde kwaliteit van deze actie film is beneden maat. Volgende week maar
Rambo (2008) kijken.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 juni 2011, 19:01 uurDemolition Man behoort tot de betere 'Sylvester Stallone'- releases; vanaf het begin knalt dit ironische tachtiger jaren actiespektakel je in de klassieke Stallone stijl tegemoet, met hem als kloppende vechtmachine en Snipes is klasse als tegenstander. Na de opening komt het verhaal verrassenderwijs in rustiger vaarwater. Deze produktie is een amusant tijdverdrijf met frisse sciencefiction/actie scènes, vol woordgrappen en toespelingen
3,5
[permalink] geplaatst op 13 juni 2011, 20:43 uurPrima jaren-90 actiefilm met veel heerlijke slechte humor.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 juni 2011, 20:57 uurOei, dit is behoorlijk gedateerd. Toch een hoop grappige stukjes. Veel aandacht besteed aan details. Blijf Stallone echt een foute acteur vinden. Nooit echt een groot fan van hem geweest.
Sandra Bullock speelde een tikkeltje kinderachtig maar blijft natuurlijk een aangename verschijning. Snipes was zo als de rest van de film: over de top!
Daar moet je van houden.
Heb me redelijk vermaakt!
2,5!
3,5
[permalink] geplaatst op 8 juli 2011, 17:25 uurBe well....Be Fucked !
Nog steeds een vermakelijke film van Stallone, samen met Snipes zijn ze prima op dreef in deze film.
Het verhaal is ook in orde en is een prima combinatie van humor en aktie, ook is de jaren 90 sfeer prima aanwezig.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 16:10 uurSnipes speelt echt een goeie rol in deze film hoor. Stalone is bijna altijd goed. En Sandra, yummy.
3,5
[permalink] geplaatst op 7 augustus 2011, 15:02 uurVermakelijke futuristische actiefilm waarin een lompe agent en een bad-guy, na 35 jaar te zijn bevroren, worden losgelaten in het jaar 2032. Sylvester Stallone en Wesley Snipes zijn leuk tegenover elkaar gecast. De actie-scenes zien er (nog) redelijk goed uit. Het flinke portie humor zit 'm vooral in het feit dat Stallone als een fish-out-of-water is in het geweldloze en nette toekomst (zoals de hilarische automatische boetes bij het vloeken).
4,0
[permalink] geplaatst op 24 augustus 2011, 19:04 uurHeerlijke actieknaller zeg. Onverwachte topper. Lekker harde actie met een fantastische Snipes als charismatische badguy. Ook Stallone als de keiharde cop is goed op dreef. Vooral qua CGI doet de film vrijwel niets onder dan sommige films van nu. Lekker standaard verhaal, zoals het hoort in een film als deze. Ook de humor is soms erg goed.
Topvermaak!
dikke 4*
4,0
[permalink] geplaatst op 3 september 2011, 0:40 uurPersoonlijk favorietje!! Geweldige film met superhumor en leuke rollen van Sly, Snipes en muts Bullock.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 16:13 uurHeerlijke foute actie! Jeugdsentiment!
2,0
[permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 23:09 uurDeze film is zo onzinnig dat hij weer best te kijken wordt.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 januari 2012, 8:07 uurGeweldige actiefilm die zo goed is omdat de film zichzelf totaal niet serieus neemt. Alles is heerlijk bewust over-the-top gedaan. Goede actie, heerlijke humor, een stoere Stallone en one crazy Snipes! Knallen!
4,0
[permalink] geplaatst op 13 januari 2012, 10:21 uurToch maar weer een halfje erbij. Het blijft toch een uiterst vermakelijk filmpje. Snipes zet hier een geweldige rol neer, en af en toe met de nodige humor.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 januari 2012, 15:47 uurMooie actie-film, een beetje een standaard verhaaltje. Ik vond de acteerprestaties van Snipes uitstekend en Stallone acteerde ook gewoon goed als altijd.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 januari 2012, 16:47 uurgeweldig jeugdsentiment.
leuke actie en een sandra bullock om op te vreten : wat een heerlijke vrouw is dat toch.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 15:59 uurGeweldige actiethriller en een stuk jeugdsentiment. Deze film heb ik keer op keer gezien en Demolition Man wist me keer op keer te vermaken. Een goed acterende Stallone en Snipes, een leuk verhaal wat fijn wegkijkt en geweldige actie. Dat maakt Demolition Man tot wat het is, een lekkere actiethriller van een behoorlijk niveau. 3,5*
[permalink] geplaatst op 30 januari 2012, 3:57 uurVraagje: is het echt nodig deze bagger helemaal uit te zitten om het een kwotering te geven? Een half uur later had ik er genoeg van van deze tenenkrullende waanzin. Toen waren er al nullen te weinig in dit universum. Mijn mening: slechter kan niet. Next.
3,0
[permalink] geplaatst op 30 januari 2012, 13:26 uurVuilbekkende held.
Lekkere actieflick, waarin Stallone de hilarische crimineel Snipes tot in de toekomst achtervolgt. Er wordt van behoorlijk dik hout planken gezaagd, maar de twee uurtjes vliegen desondanks in sneltreinvaart voorbij. Stallone knipoogt er lustig op los en Bullock zorgt voor een afwisselende noot, evenals de hier ingehouden spraakwaterval Leary. De kracht van de film zit hem echter voornamelijk in een geweldloze wereld, die plotseling opgeschrikt wordt door een vuilbekkende en gewelddadige held.
Goed.