Hide and Seek (2005)

geregisseerd door
John Polsonmet
Robert De Niro,
Dakota Fanning en
Famke JanssenDr. David Callaway probeert zijn leven weer op te pakken, nadat zijn vrouw zelfmoord pleegt. Zijn dochter heeft het erg moeilijk met de dood van haar moeder, maar vindt een troostende vriend. Na enige tijd neemt deze 'vriendschap' echter heel bizarre vormen aan.
2,5
[permalink] geplaatst op 2 maart 2010, 20:13 uurLeuke horror met een mager-verhaal. Je word heel erg opvallend misleid door de gebeurtenissen, wat de film juist weer zo voorspelbaar maakt en een stuk minder spannend. Ze hebben zoveel cliche-horror-elementen gebruikt in een film die juist onderscheid kon, ja KON, maken, een gemiste kans in vooral het verhaal.
Met het acteerwerk is niks mis, Robert vond ik maar een creep. De beelden mochten van mij wel iets donkerder, en iets grauwer maar alsnog redelijk vermaakt.
2,5 sterren
[permalink] geplaatst op 15 mei 2010, 0:43 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDe niro als psycho is erg goed gedaan,
Dakota was ook helemaal niet slecht.
Verhaal prima en schrik momenten ook.
Toch had het allemaal wat beter gekund en misschien nog meer creepy.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 mei 2010, 9:19 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEcht een top film.
Ik wist niet wie charlie was en de vader had ik nooit gedacht.
Robert vond ik erg goed en natuurlijk de kleine meid.
Weer een hele goede film zwaar ongewaardeert
[permalink] geplaatst op 19 mei 2010, 13:07 uuralleen wordt deze film vanavond niet vertoond, de klassieke fout.
[permalink] geplaatst op 19 mei 2010, 13:24 uurBokito schreef:
alleen wordt deze film vanavond niet vertoond, de klassieke fout.
In eerste instantie stond dat er ook maar het is nu weer Cord (2000) geworden.
Cord (2000)
[permalink] geplaatst op 19 mei 2010, 20:09 uurop epg op mijn tv staat dat deze op tv komt
[permalink] geplaatst op 19 mei 2010, 20:10 uurEn op teletekst staat ook dat deze Hide and Seek op tv komt
[permalink] geplaatst op 19 mei 2010, 22:00 uurEn ja, deze film is vandaag op tv in plaats van Cord
AchmedATM
[permalink] geplaatst op 19 mei 2010, 23:10 uursterke cast, goed acteerwerk maar het faalt in de spanning erin te houden.
1,5
[permalink] geplaatst op 19 mei 2010, 23:50 uurDus toch deze.
2,0
[permalink] geplaatst op 20 mei 2010, 13:13 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHad een goede kunnen zijn, maar op de helft wist ik dat het dat toch niet meer ging worden. De Niro is een geloofwaardige vader (is hij ook in het echt, toch?), maar als psycho niet echt. Het huis en de 'tuin' hadden ook behoorlijk wat kunnen zijn. Er zaten daarom ook best wel wat mooie shots in de film.
Op het einde had ik vooral medelijden met iedereen, dan dat ik het gevoel had dat ik naar een goede thriller/horror heb zitten kijken.
1,5
[permalink] geplaatst op 20 mei 2010, 16:13 uurwow wat was deze saai.
op het eind begon het een beetje spannender te worden.
* 1.5
[permalink] geplaatst op 20 mei 2010, 18:25 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDeze gisteren bekeken.
Film begint behoorlijk sfeervol en zelfs intrigerend.
Je vraagt je als kijker toch af waar gaat dit heen en wat/ wie zit er achter?
Even dacht ik nog dat dit eindelijk eens een recente De Niro film zou gaan worden die WEL de moeite waard was.
Helaas..... na ongeveer drie kwart film wordt het steeds minder en na de onthulling van de clou (die teleurstellend middelmatig is) gaat de film regelrecht de beerput in.
Wat een middelmatig standaardwerkje.
Hier zou De Niro zo'n 15 jaar geleden niet eens het script van gelezen hebben, laat staan de hoofdrol er in spelen.
Positieve punten:
Dakota was goed, altijd leuk om Famke te zien en de sfeer was op zich, zeker de eerste helft van de film, goed neergezet.
Meer dan een vijfje, ofwel 2,5 ster, kan ik niet geven.
1 ding nog: de laatste scene snap ik niet. Dochtertje zit in gevangeniscel, of psycniatrische inrichting. Why? Feitelijk had ze toch zelf helemaal niks gedaan, of zich verbeeld?
1,5
[permalink] geplaatst op 20 mei 2010, 21:32 uur1 ding nog: de laatste scene snap ik niet.
Nee snapte ik ook niet!! Echt vaag, kan iemand mij dit vertellen??
Verder redelijke film, maar toen de clou kwam vond ik het maar vreemd worden..... en idd wat doet De Niro in hemelsnaam in zo'n film????
Zal hem niet nog eens kijken...

1,0
[permalink] geplaatst op 21 mei 2010, 12:27 uurGrote misser van een film.
Verhaal is best interessant, maar het is gewoon erg jammer dat de grote clue al heel snel duidelijk wordt en daarmee het niveau van de film helemaal naar beneden haalt. Ook mist de film alle spanning wat getracht wordt te bereiken. Het is dan meer een ergerlijke zit dan een aangename. Het is gewoon wachten op het einde, wat ook nog eens teleurstellend in beeld is gebracht. Camerawerk is af en toe wel goed, maar nergens echt heel bijzonder. De muziek is futloos en zorgt er ook niet voor enige spanning te brengen.
DeNiro heb ik nog nooit zo slecht zien acteren, Fanning is zoals altijd erg irritant en ook de rest van de cast kan weinig inbrengen.
Al met al een film die snel weer is vergeten.
AchmedATM
[permalink] geplaatst op 24 mei 2010, 22:08 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenLee1985 schreef:(quote)
Nee snapte ik ook niet!! Echt vaag, kan iemand mij dit vertellen??
Zal hem niet nog eens kijken...
Er zijn 2 mogelijke verklaringen;
1.) Het meisje is getraumatiseerd, door alles wat haar is overkomen.
2.) In de originele cut zit er ook nog een scene aan het eind waarin;
Ze een tekening maakt met haar en Katherine, alleen tekent ze zichzelf met 2 hoofden Dit zou dan in moeten houden dat zij
ook schizo is.
Daarom zit ze mogelijk in een
gekkenhuis
2,5
[permalink] geplaatst op 25 mei 2010, 17:59 uurOk, bedankt.
Die tweede uitleg verklaart voor mij een hoop meer.

0,5
[permalink] geplaatst op 28 mei 2010, 1:28 uurGioia221 schreef:
Weer een hele goede film zwaarongewaardeert
Need I say more?
3,5
[permalink] geplaatst op 25 september 2010, 21:56 uur'' Can you see now, Daddy? ''
Ah joh, zo slecht is ie toch niet? Prima acteurs, goed onderwerp, creepy en donker sfeertje... en hier en daar een plottwistje. Dakota Fanning speelt de sterren van de hemel, Robert DeNiro doet het zoals altijd goed en Famke Janssen is ook een fijne, natuurlijke verschijning.
Dakota schittert. De ene keer een klein, aandoenlijk meisje en enkele seconden later een griezel met grote ogen. Ze krikt het clichématig niveau aardig op met haar acteerwerk. Want ja, het is iets wat we al vaker hebben gezien. Maar dat hoeft niet per definitie slecht te zijn, toch? Af en toe is een vermakelijk filmpje als deze, die eigenlijk niet echt eng is maar wel spannend precies wat je nodig hebt.
Al zijn 4 alternative endings wel wat veel van het goede....
[permalink] geplaatst op 26 september 2010, 13:08 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHmmm.. gisteren toch nog even 2 van de 4 gekeken. De eerste die ik keek was:
1) Emily zat opgesloten in een inrichting en werd elke dag opgezocht door Famke. Waarom was dit? Om het verlies van haar vader en alle gebeurtenissen te verwerken?
2) Emily woonde bij Famke thuis, ging naar school en op tafel lag de tekening van Emily met de twee hoofden. Waarom was dit? Was niet alleen haar vader gek geworden, maar zij ook?
Leuk, zo'n nadenkertje.
Edit: Topic beetje teruggelezen, het is nu ietsie duidelijker.
[permalink] geplaatst op 4 oktober 2010, 16:16 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen't einde is bizar misplaatst, 't is zo'n thirller horror die ziektebeelden van mensen misbruikt om lekker spooky en mysterieus te zijn, iets waar de film overigens voor geen meter in slaagt. Als er een bepaalde groep is die het al niet gemakkelijk heeft moet doen met vooroordelen dan zijn het Schyzofrenen, en mensen met meerdere persoonlijkheden. Schyzofrenen omdat mensen denken dat ze meerdere persoornlijkheden hebben, en mensen met meerdere persoonlijkheden omdat iedereen denkt dat ze om de haverklap jan en alleman willen vermoorden.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 januari 2011, 17:12 uurSterke De Niro in een niet al te origineel verhaaltje waar men zeker de gedachten moet bijhouden.
Wel goed spooky sfeertje, matige spanning en enkele redelijke schrikmomenten.
3,0
[permalink] geplaatst op 22 april 2011, 18:54 uurEerste helft boeit absoluut niet word daarna toch spannend wel een ongeloofwaardig verhaal
2,0
[permalink] geplaatst op 27 april 2011, 12:23 uurEen zeer teleurstellende film. Vlees noch visch......
** sterren
3,0
[permalink] geplaatst op 27 april 2011, 20:01 uurBest een matige film maar ga hem toch maar kijken.
[permalink] geplaatst op 27 april 2011, 22:41 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHmm, beetje gemengde gevoelens.. zag al redelijk lang vantevoren de twist aankomen, die bij dit soort films natuurlijk als vanzelf om de hoek ligt. Daardoor zullen er best wat inconsequenties in zitten.. het grootste vraagteken vond ik nog dat meisje dat aan het einde in die gesloten kamer van de kliniek moet blijven.. was zij ook gestoord dan? Daardoor ook wat droef einde.
[permalink] geplaatst op 28 april 2011, 21:58 uurEcht een hele vette film. Niet een al te spannende film maar het plot is geweldig.
puckb96
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2011, 16:50 uurMooie thriller. Sterke rol van dakota fanning. En toch wel een gemeen einde

[permalink] geplaatst op 3 november 2011, 10:01 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenJa, ik vond dit ook een sterke thriller en ben het met de meeste recensies oneens. Niet de meest originele film, dat wel, maar wel één die de spanning er de hele lengte in weet te houden. Wist me ook lelijk te misleiden met
de vreemde buren van David en Emily waardoor ik dacht dat Charlie misschien de geest van hun overleden dochtertje kon zijn... en dat niet alleen. Eigenlijk had ik geen idee met welke ontknoping de film zou afkomen. De acteurs spelen geweldig. De Niro geeft minder intensiteit aan zijn personage dan anders en
zet geen tweede Jack Torrance neer maar veel moeite moet hij niet doen om overtuigend te zijn. Elizabeth Shue blijft een lekkere vrouw... dit moest ik ook even kwijt

Goede Halloween film ook want ondanks
de afwezigheid van gore en scares is het een film die voor een onheilspellende spanning zorgt.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 november 2011, 22:47 uurWat een vreemd laag gemiddeld hier voor toch best wel een spannend en goede thriller.
hier sta ik echt van te kijken,ik heb me uitstekend vermaakt.
Daarom een ruime voldoende voor mij.
[permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 15:48 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenLady_Farah schreef:
Leuke film. niet echt horror naar mijn mening. alleen de film laat te veel vragen achter. zoals wat doet dat meisje op het eind in een kliniek of hoe dat ook mag heten. En waarom in hemelsnaam is die vader gek geworden ?? alleen omdat zijn vrouw vreemd ging ? wel een beetje overdreven om dan meteen je eigen dochter gek te maken met '' Charlie '' . Ik had er meer van verwacht. maar toch heeft de film mij een bonkend hart bezorgd met name de badkamerscene's . En toen die vrouw die langs kwam in die kast ging kijken en zo uit dat raam werd gemikkerd. Wauw ! dat was wel even schrikken , alhoewel je het wel zag aankomen.
Verder onwijs goed geacteerd door Dakota & Janssen ! De niro trouwens ook maar minder in deze film.
Die vader heeft MPS. Dus
zodra hij een situatie niet aankan neemt een andere persoonlijkheid het over van hem. Helaas een psychopaat. Ik vond het zelf een goede film, in het begin lekker raadselachtig en het wekt allerlei vermoedens op. En op het einde spannend!
Ik vond de acteurs overtuigend en petje af voor Dakota Fanning
4,0
[permalink] geplaatst op 30 maart 2012, 10:47 uurBest aardige thriller en het einde had ik helemaal niet verwacht. De alternatieve eindes heb ik niet gezien en kan er dus geen oordeel over geven. Heb mij al bij al niet verveeld.