The Day the Earth Stood Still (1951)

350 stemmen | gemiddelde 3,59

Drama /
Sciencefiction92 minuten
geregisseerd door
Robert Wisemet
Michael Rennie,
Patricia Neal en
Hugh MarloweDe alien Klaatu en zijn machtige robot landen hun ruimteschip op de Aarde tijdens de koude oorlog. Ze brengen een belangrijke boodschap voor de planeet, welke Klaatu door wil geven aan de leiders van alle naties. Aangezien de communicatie nogal lastig blijkt te zijn besluit Klaatu tot een alternatieve aanpak over te gaan.
3,0
[permalink] geplaatst op 3 juni 2011, 21:34 uur
1,5
[permalink] geplaatst op 24 juni 2011, 23:40 uurDit moet wel een van de slechste films zijn die ik ooit heb gezien. Moralistisch, sfeerloos, lelijk, braaf en een slaapverwekkende cast,
Klaatu komt als een soort Jezus op aarde om de boodschap te vertellen dat iedereen lief voor elkaar moet zijn, ik vond het maar een irritant figuur. Onbegrijpelijk dat dit zo'n hoge waardering krijgt.
4,5
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2011, 22:47 uurAl door velen gezegd, maar toch nog even herhaald : Michael Rennie perfect gecast.
4,5
[permalink] geplaatst op 4 september 2011, 20:26 uurBijzonder mooi werk dat inmiddels, jammer genoeg, zijn beroemdheid een beetje heeft verloren. Ik vind dit persoonlijk een prachtig gemaakt werk die van het begin al weet te boeien. Voordat de ufo landt, krijgen we geen oubollig, trage ouwehoer verhalen. Wat mij betreft is dit een ontzettend goed gemaakte film. In mijn ogen is dit na zestig jaar gewoon een bijzonder mooie S-F trip. Alles heeft wel een goede uitstraling. Daarom vind ik dit zeker een 4,5 waard.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 1:11 uurBrix schreef:rep_robert schreef:
Die bewoners van andere planeten waren al veel verder dan de aardbewoners, en maakten onverwoestbaar plooibaar metaal.
Je bedoelt 'RUBBER'

3,5
[permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 1:22 uurLeuke film (Bedankt Brix voor de tip).
De film heeft door haar 'slechte' special effect een charme over zich die ik erg kan waarderen.
De jaren 50, net na de 2e Wereld Oorlog waarin de atoomboom haar intrede deed. En waarin de Koude Oorlog zich aan het ontplooien is. Juist in die tijd word er door de filmmaker gewaarschuwd voor de gevaren van atoomenergie en macht. En waarin alle leiders verantwoordlijk zijn voor de gesteldheid van de aarde. Dat komt de alien even zeggen, en dat niet aan 1 land of groep, maar aan iedereen.
En daarmee heb je de kern van de film wel te pakken. Zet daar nog een kind, verstrooide proffesor en een leuke vrouw bij en voila.
Een klassieker.
4,5
[permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 9:56 uurBij herzien valt me op dat er eigenlijk maar één aspect aan de film echt stórend-gedateerd is, en dat is Gort. Volgens mij ook 60 jaar geleden al overduidelijk een man in een rubberen pak, en totaal niet indrukwekkend of eng.
Toch ook nog even aandacht voor halfgod Bernard Herrmanns inmiddels klassieke creepy spacey-muziek, en de prachtige scène waarin Klaatu in het pension verschijnt, met dat slimme spel met licht en donker.
[permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 10:25 uurRoger Thornhill schreef:
Bij herzien valt me op dat er eigenlijk maar één aspect aan de film echt stórend-gedateerd is, en dat is Gort. Volgens mij ook 60 jaar geleden al overduidelijk een man in een rubberen pak.
Nee-hee "plooibaar metaal"!

In de jaren zestig zelfs op aarde al bekend, getuige deze foto van de Limburgse beatband The Skope>
[permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 11:30 uurWow,
I stand corrected, sir.