134.880 gebruikers | 85.670 films | 31.038 regisseurs | 3.507.024 berichten | 4.928.235 stemmen

locatie: Films » Silverado (1985) » Info

Actie / Western
127 minuten

geregisseerd door Lawrence Kasdan
met Kevin Kline, Scott Glenn en Kevin Costner

New Mexico, 1880. De cowboy Emmett redt ene Paden, een man met een dubieus verleden, van een zekere dood in de woestijn. Samen komen ze net op tijd aan in het stadje Turley om Emmetts ter dood veroordeelde broer Jake uit de gevangenis te bevrijden. Daarop begeeft het trio zich op weg naar Silverado, waar ze een nieuw leven willen beginnen. Onderweg pikken ze nog een vierde man op, Mal, een zwarte die op zoek is naar de moordenaar van zijn vader. In Silverado krijgt het viertal het aan de stok met Cobb, een vroegere spitsbroer van Paden. De meedogenloze Cobb heeft het tot sheriff geschopt in het stadje, maar in feite werkt hij voor de corrupte McKendriks-clan. Hij terroriseert de plaatselijke boeren en veehouders en heeft het helemaal niet op pottenkijkers begrepen. Gestimuleerd door de knappe Stella, gerante van de Midnight Star Saloon, nemen ze de taak op zich hun toekomstige thuisbasis eens en voorgoed van de bandieten te bevrijden.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 september 2009, 14:54 uur
Review van de Blu-ray release: jammer van groene sephia.

Gerritj schreef:
Maar ook hier weer: de slechterikken schieten heel vaak mis.
Zeker dezelfde schietinstructeurs gehad als 'The A-team'.... :Z

Barfly
(crew)
avatar van Barfly
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2009, 15:18 uur
Prima western waarin genoeg actie en verwikkelingen zitten om geboeid te blijven kijken.
Hoogtepunten vind ik de scènes met Cleese.
De muziek is af en toe wel erg zwaar aanwezig en het karakter van Costner vond ik ietwat teveel van het jolige, dat sloeg in ieder geval bij mij niet zo aan.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Silverado (€ 11,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Silverado (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Silverado (€ 12,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2010, 23:19 uur
Prachtige western die ondanks de speelduur van 127 minuten constant boeiend blijft. Mede door het vrij hoge tempo voor westernbegrippen en de vele, mooi geschoten, shoot-outs. De cast is zeer goed op dreef , alleen Costner vond ik wat uit de toon vallen. Zijn rol was iets te luchtig. Erg mooie beelden van de prairies en het oude westernstadje geven de film nog wat extra's. Met de sfeer en de muziek zit het ook wel snor. Lekker !!

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2010, 18:29 uur
Nogal een lege western. Al is het meer een cowboyfilm zonder het echte westerngevoel. Standaard verhaaltje, geen sfeer en enorme miscastingen. De film wringt langs alle kanten en raakt nergens op dreef. Moet dit een komedie worden? Een echte western? Een avonturenfilm? Actiefilm? Ik denk dat de regisseur het zelf niet echt weet. En daardoor ook nergens in slaagt. Jammer, maar dit is gewoon verloren kost.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2010, 17:51 uur
Toen ik hem een tijdje geleden gezien had vond ik hem wel leuk.
Helaas zat ik toen nog niet op moviemeter...
*3.5

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2011, 12:26 uur
Flauw en heel voorspelbaar.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2011, 23:51 uur
Dit is, zoals Film Pegasus al zei, een western met enorme miscastings, Kevin Costner was wel de ergste daarvan, volgens mij dacht hij dat dit een komedie was, hetzelfde met John Cleese die dacht dat hij in Monty Python zat.
Ook de muziek is wat al te nadrukkelijk aanwezig en film mist een eigen gezicht.
Maar er is ook genoeg moois te zien zoals de landschappen, shoot-outs en de setting, absoluut een vermakelijke film.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2011, 0:30 uur
Costner & Cleese.

Westernliefhebbers zullen alle clichés voorbij zien komen, maar dan wel vaak vermakelijk uitgevoerd. Costners personage is nogal over de top en Cleese’s aanwezigheid te kort, maar al wat overblijft is voldoende ondanks dat hier ongetwijfeld meer in had gezeten. Het einde en de daarbij behorende 'big showdown' stellen ietwat teleur.

Goed.