locatie: Films » Taxi (1998) » Info

Actie / Komedie
87 minuten

geregisseerd door Gérard Pirès
met Samy Naceri, Frédéric Diefenthal en Marion Cotillard

Daniel is een pizzabezorger in Marseille. Hij verandert van baantje, en wordt taxichauffeur. Als hij gepakt wordt wegens veel te hard rijden, stemt hij toe om de sukkelige politieagent Emilien te helpen. Emilien is op het spoor van een groep Duitse bankrovers.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2009, 16:23 uur
Ben ik de enige die het een slechte film vond? Die stunts op die scooters sloegen echt op stront en het verhaal vond ik maar zwakjes.. ook de acteurs vond ik meestal ondermaats... maar misschien komt dit alles wel omdat ik gewoon barslecht tegen de franse taal kan.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2009, 17:58 uur
Zonnedaeler schreef:
Astriid* schreef:

Onder engels?? Wat voor school is dat:S
wij keken um onder fransXD

haha ja onze engels lerares had een film bij zich, deze dus xD

bild
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2009, 20:07 uur
Beter dan de amerikaanse remake. Goed uitgewerkt maar de humor is ook maar zus en zo op een paar grappen na.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 augustus 2009, 21:30 uur
heb deze vandaag gekocht nder de naam van atxi 3 (bleek dus deel 1 te zijn) maar evengoed wel leuk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 augustus 2009, 21:38 uur
en is 3 zo slecht???

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2009, 11:10 uur
slechte film waarbij er veel in woord
ge-romantiek de stunts vallen mee
ze komen voor mijn net aan de 2,0*
maar dat ik hem nog eens gezien op
tv,stond er in de gids(veronica) 4,0*
sterren ik was verbaast-maar de film
blijft stom 1,5*

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2009, 21:41 uur
Het begrip inhoudloos krijgt in Taxi een geheel nieuwe dimensie: 1.50 (1.50)
Taxi wil van alles tegelijk zijn, maar uiteindelijk komt daar maar weinig van terecht. Uitermate flauwe humor en veel geforceerde momenten om het privéleven van Daniel te belichten pakken allesbehalve goed uit. Ook voor wat betreft de veelal frivole actiescenes is het voornamelijk standaardwerk dat de klok slaat, waardoor de hoofdingrediënten de prent eerder ten gronde richten dan dat ze Taxi van de nodige positieve elan voorzien. Natuurlijk pakt men de film op met een korreltje zout, maar feit is dat dat er veel te dik bovenop ligt waardoor het gewoon niet werkt. Regisseur Gerard heeft ook nog eens geen enkele vinger in de pap en stelt zowel het acteerwerk als de cinematografie teleur. Benieuwd of de vervolgdeeltjes misschien nog het één en ander kunnen rechtzetten.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 21:47 uur
Taxi

Leuke film. Taxi is gewoon een leuke vermakelijke snelle actiekomedie. Niet super maar wel leuk om even tussendoor te kijken.

niet ingelogd

109.180 gebruikers | 64.684 films | 23.992 regisseurs | 2.518.802 berichten | 3.554.017 stemmen