132.169 gebruikers | 83.103 films | 30.180 regisseurs | 3.420.639 berichten | 4.773.651 stemmen

locatie: Films » Sophie's Choice (1982) » Info

Drama / Romantiek
150 minuten

geregisseerd door Alan J. Pakula
met Meryl Streep, Kevin Kline en Peter MacNicol

Sophie is een overlevende van de concentratiekampen van de Nazi's. Ze heeft haar zin in het leven terug weten te krijgen met dank aan Nathan, een sprankelende maar labiele Amerikaanse Jood die geobsedeerd is door de Holocaust. Ze raken bevriend met Stingo, een jonge Amerikaanse schrijver die nieuw is in New York. Maar het geluk van Sophie en Nathan wordt bedreigd door hun verleden.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2010, 0:08 uur
shawna schreef:
waardeloze film!1

Waardeloze reactie, zeg dan niks.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2010, 0:10 uur
rose schreef:
Greeneyelady1 schreef:
Ik ook. Heb deze nog nooit gezien.

Jou kennende ga je hier helemaal voor. Tissues erbij?

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Sophie's Choice - 25th Ann (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Sophie's Choice - 25th Ann (€ 14,99)
gratis verzending

Sophie's Choice - 25th Ann (€ 15,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2010, 2:24 uur
Op herdenkingsdag wil ik herinnerd worden aan de gebeurtenissen die niet vergeten mogen worden. Voor mij spelen films daarin een belangrijke rol.
Ondanks dat Sophie's Choice weinig visuele oorlogsbeelden vertoont, heeft het een hele diepe indruk op mij gemaakt aangaande de emotionele impact van de holocaust.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2010, 11:22 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Had van te voren een ander soort film verwacht. Meer een film over de oorlog zelf, maar het ging om het verhaal van Sophie, over wat zij heeft meegemaakt in de oorlog en vooral hoe ze haar leven nu leidt. Ik vond alle 3 de personages goed gecast, waarbij Kevin Kline voor mij de kroon spande.
Eén ding wat ik me nog wel afvroeg; op en gegeven moment zegt Nathan tegen Sophie in het bij zijn van Stingo "We gaan dood". Wat bedoelde hij hiermee? Wisten ze allebei al dat ze zelfmoord zouden gaan plegen?

Verder een mooi uitgewerkt drama.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2010, 0:00 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De film was erg langdradig, maar ondanks dat wisten de karakters toch te boeien. Je zag dat zowel Sophie als Nathan een verhaal met zich mee droegen.

Het tweede deel vond ik erg heftig, wanneer je Sophies verleden te horen krijgt..
Wanneer Sophie haar keuze maakt, hoor je het kind gillen.. die gil gaat door merg en been.
erg indrukwekkend.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2010, 19:12 uur
Stephan schreef:
rose schreef:

Jou kennende ga je hier helemaal voor. Tissues erbij?
Ik vond hem erg mooi idd. Wat een verschrikking om te moeten kiezen tussen datgene waar je het meeste van houdt.
Prachtig acteerwerk van Streep.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2010, 15:59 uur
Grrr...had hem deze week opgenomen van NED2, maar het einde ontbrak doordat er voorafgaand een extra journaal was (ik vermoed omwille van de paniekaanval in Amsterdam). Echt zonde, want nu heb ik de clou van de film gemist... :(

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2010, 16:08 uur
Jawaddedadde schreef:
Dat is vervelend. Ik had dat laatst bij The Vanishing. Tot hoever heb je hem gezien?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2010, 16:16 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Wel, ik kwam net aan het stuk dat Sophie vertelde dat ze bij aankomst in Auschwitz moest kiezen tussen haar kinderen (wellicht de verklaring van de titel?). Ik denk dat het laatste wat die Duitse soldaat tegen haar zei was dat ze Poolse was, niet Joodse, dus dat ze dat "privilege" had...En toen stopte de opname. Erg jammer, want ik had het gevoel dat dit net het summum van de film ging worden.

Ik weet niet of er nog veel achterkomt. Zal hem hopelijk ooit nog wel een keertje zien (of kopen), want vond het tot dan toe een prima film!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2010, 17:02 uur
Ik heb een groot deel van de film gezien, maar was te moe en ben naar bed gegaan. Ik blijf me wel steeds afvragen hoe het verder zou gaan al lijkt het einde me vrij voorspelbaar.... Ik neem aan dat zij hem verlaat en met de ander verder gaat na een boel gebeurtenissen...... maar ja ik zal dus niet weten of het klopt...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2010, 22:53 uur
Ik zou de film zeker nog een keer afkijken.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2010, 15:09 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een film die blijft boeien tot het einde. Ik heb toch een traan moeten wegpinken tijdens dat hartverscheurende moment dat ze moeten kiezen tussen haar dochtertje en haar zoon. Hoewel ik het al een tijdje zag aankomen dat het ging gebeuren, gaat er toch een rilling door je hele lichaam als je dat dochtertje hoort huilen.

Fantastische film, maar tegelijkertijd hartverscheurend.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2010, 10:23 uur
Mooie en aangrijpende film. Mooie wendingen ook ;). Streep deed het echt geweldig. Ze sprak al die talen vloeiend (voor zover ik weet).

dikke 4,0

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2010, 1:10 uur
Mooi drama met de nodige emoties. De verschrikkingen van de holocaust worden op een wat minder visuele manier getoond en dat is ook wel eens lekker. Acteerwerk is prima. Grootste nadeel is dat de film toch wel wat traag is en te lang duurt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2010, 10:04 uur
Mooi drama dat zich niet richt op WOII, maar op de nasleep van een overlevende uit het concentratiekamp.
Hulde aan Meryl Streep.
Na herziening een halfje erbij.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2011, 16:04 uur
Voor mij was de film iets te langdradig, al was hij daarom niet saai. Een interessant en niet-alledaags verhaal over WOII.. Prachtige vertolking van Streep, en hierbij mogen we Kline ook niet vergeten.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2011, 12:22 uur
Het was een lange zit maar was het kijken zeker waard.
vond hem een beetje traag op gang komen maar uiteindelijk word je helemaal meegezogen door de mooi vertolkte rollen van de acteurs.
Het einde daar word je wel even stil van.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 15:51 uur
Langdradig oorlogsdrama.

Langdradig omdat enkel de scènes van Sophie in Auschwitz wisten te boeien. Die zijn best fraai geschoten en komen rauw over.
Helaas blijft het bij die enkele scènes. Het soort driehoeksrelatie dat de "vrienden" hebben, komt ongeloofwaardig over. Ik voelde ontzettend weinig genegenheid tussen hen.
De film slaagt er absoluut niet in (het grootste deel van) zijn 150 minuten te boeien, en da's een grote zwakte.

Dat is spijtig gezien het acteerwerk. Da's best goed. Meryl Streep roept wel bewondering op gezien haar mentaal en fysiek veeleisende rol. Kevin Kline (vader van Michael Fassbender ofzo? Wat een gelijkenis.) doet het goed, vooral in zijn woede-uitbarstingen. Kevin MacNicol heeft slechts weinig uitstraling, en ook qua acteren zelf komt hij hier het minst goed uit.

Zoals gezegd zien de Auschwitz-scènes er confronterend uit. Het appartement zag er spuuglelijk uit, en ik persoonlijk vind het een 'ongelukkige' beslissing van de regisseur om het zo overdreven druk, kitscherig te maken. Het is gewoon lelijk om naar te kijken en zodus ontbrak het ook aan sfeer (in die appartement-scènes).

Ondanks de goeie acteerprestatie van Meryl Streep, heb ik te veel op de klok moeten kijken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 19:14 uur
Het eerste uur viel wel wat tegen. Er zat niet veel vaart in het verhaal, maar gelukkig veranderde dit eenmaal ze over het concentratiekamp begon met de nodige flashbacks.
Over de acteerprestaties absoluut geen slecht woord, vooral Meryl Streep speelde sterk.
Jammer van het eerste uur, maar ben toch blij dat 'k deze eens heb gezien, al is het wel niet echt een film dat 'k nog eens terug hoef te zien.