White Chicks (2004)

geregisseerd door
Keenen Ivory Wayansmet
Marlon Wayans,
Shawn Wayans en
Jaime KingTwee F.B.I agenten verknallen een grote drugsvangst, maar hebben een idee om hun baas alsnog te imponeren. Hiervoor besluiten ze de bescherming van de Wilson-zusjes op zich te nemen (erfgenames van een groot hotel-imperium) aangezien ze een tip hebben dat zij ontvoerd zullen worden. Hun strategie is nogal onorthodox: ze vermommen zich als de zusjes Wilson en verstoppen de echte zussen op een veilige plek...
2,5
[permalink] geplaatst op 5 september 2010, 22:42 uurgewoon een film die je niet serieus kan nemen, want anders valt het zeker tegen. ik vond het wel een geinige film voor een avond maar inderdaad meer was het niet.
5,0
[permalink] geplaatst op 30 september 2010, 8:01 uurWat een lulkoek allemaal.
Moeten films altijd serieus zijn?
Neen, dat is de bedoeling van deze film helemaal niet.
Dus als je van deze humor houdt, kijken!
Als je niet van deze humor houdt, dan zoek je je eigen genre maar op.
Easy as pie.
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2010, 5:53 uurfirekiddo schreef:
Wat een lulkoek allemaal.
Moeten films altijd serieus zijn?
Neen, dat is de bedoeling van deze film helemaal niet.
Dus als je van deze humor houdt, kijken!
Als je niet van deze humor houdt, dan zoek je je eigen genre maar op.
Easy as pie.
phaha
3,0
[permalink] geplaatst op 16 november 2010, 23:15 uurIk had de film al eens gezien. vond hem nu beter dan vorige keer. Er zitten wel heel goede stukken in. Ook wel wat mindere.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 januari 2011, 14:24 uurheb helemaal dubbel gelegen 1e kerstdag samen met mn nichie!
Tja, en waarom moeten films altijd serieus wezen, inderdaad lulkoek'
[permalink] geplaatst op 5 maart 2011, 17:52 uurDe titel zet je gauw op de verkeerde gedachten. Misschien waren de spaanstalige titels wat beter: o.a. Twee blondines met borsthaar, en, Waar zijn de blondjes?
[permalink] geplaatst op 5 maart 2011, 17:55 uurHeeft iedereen hier dezelfde versie gezien? Geen idee of die PG-13 rating hetzelfde is als de alle leeftijden versie. Is er ook een unrated versie op onze markt. En hoe komt deze dan eigenlijk op tv?
Ach kijk en vergelijk.
[permalink] geplaatst op 18 april 2011, 12:17 uurOh, verdorie! Valt me nu pas op dat er in die zwarte letters twee suggestieve witte i's zijn verstopt. Daar heb ik echt al jaren overheen gekeken. Dat is op zich weer zo'n foute White-Chicks grap.
[permalink] geplaatst op 22 april 2011, 23:13 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen''I'm coming, nigger!''
Een flauwe komdie, die best grappig op z'n moment kan zijn.
Het is weer wat anders dan een romatische komedie (die meestal erg voorspelbaar zijn). Hier heb je ook wat stukjes die je ver van te voren aan ziet komen, maar er waren toch wat momenten die ik niet had verwacht. Wie de handlangers van de verdachte zijn, bijv.
De meeste grapjes waren flauw en geforceerd. Toch waren er wat leuke grapjes op een goed moment. Er zijn een paar leuke personages die hierin rondlopen en veel mooie vrouwen. Dit is een undercover-komedie verhaal, alleen zit er helaas niet al te veel actie in. Maar als je zogenaamd als vrouwelijke BNers ergens moet infiltreren om je doel te behalen, hoor je toch niet op te vallen. En hoe doe je dat? Door te winkelen, uit te gaan en alles wat een vrouw maar doet. Dat stukje waarin ze lekker gaan shoppen moest ik af en toe lachen, hoe die gasten wanhopig strakke en belachelijke kleding moeten dragen... En dan nog al die vreselijke afspraakjes waar Marlon z'n best maar doet om zo negatief mogelijk over te komen, wat uiteraard niet op de tegenpartij lukt. Stuk voor stuk droge scènes.
Je kan een bepaalde houding verwachten als je zwarte mannen undercover laat gaan als iemand die blank is, het klikt totaal niet en dat weten ze af en toe op een leuke manier te bewijzen. Met al die quotes, persoonlijkheid en houdingen.
Een andere leuke titel van de Wayans is Little Man, ook een lekker droog film. Die gasten zijn geknipt voor zulke komedie's.
White Chicks is natuurlijk geen top-komedie, maar het is wel een flauwe die je een keertje moet zien.
3,5
[permalink] geplaatst op 24 april 2011, 23:45 uurEen heerlijke film, ik heb vaak plat gelegen om de droge 'nigger' grappen xD
3,5
[permalink] geplaatst op 15 mei 2011, 0:09 uurHeb me toch kostelijk vermaakt met deze film van de 3 broers wayans.
Zeer goede humor en toch ook wel sterk geacteerd.
Ook hun als dames was goed gedaan.
3,5 ster
1,5
[permalink] geplaatst op 15 mei 2011, 11:59 uurZo fout!
[permalink] geplaatst op 15 mei 2011, 12:01 uurfappie schreef:
Zo fout!
Daarom is het ook leuk.
3,0
[permalink] geplaatst op 16 mei 2011, 12:03 uurTeveel voorspelbare onzin, maar hij is beter de happen dan veel andere films van die 2. 1 heel groot plotfout: de journaliste die niet zou weten wie latrell is..
2,5
[permalink] geplaatst op 16 mei 2011, 16:54 uurHeb deze van het weekend nog ergens meegekeken. Best wel enorm slecht, maar in alle slechtheid nog best vermakelijk. Eigenlijk kan het niet, zo flauw is het.
Leuk trouwens dat ik Debra uit Dexter mee zag doen.
3* worden 2,5*
3,5
[permalink] geplaatst op 16 mei 2011, 17:00 uurEen paar keer bekeken vroeger, en er blijven toch nog veel dingen hangen. Ik vond het altijd een hele grappige film. Ik hou hier van, en heb ook meerdere malen in een deuk gelegen. Het is misschien niet overal geweldig, maar je kan er iig van genieten.
Misschien ooit eens een herziening op zijn tijd.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2011, 12:50 uurBij de eerste keer kijken is het een grappige film! bij de 2e keer kijken wordt het minder en daalt mijn cijfer met een half puntje!
4,5
[permalink] geplaatst op 24 november 2011, 22:02 uurgeweldige film! Goed acteerwerk en een leuk verhaal
4,0
[permalink] geplaatst op 28 november 2011, 14:39 uurSuper leuke comedy van de Wayans broertjes.
1,0
[permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 22:37 uurIk hou niet echt van deze humor moet ik toegeven. Scary Movie was al op het randje en z'n latere Little Man was al even erg. Het toont wel aan dat Keenen Ivory Wayans ietwat z'n stempel drukt op z'n films, maar mij ligt dit niet. De humor is nogal puberaal en zal vast een groot publiek hebben, maar hier wordt ik eerder zenuwachtig van. Verstand op nul hoor ik hier veel en daar kan ik best in volgen. Maar ik kan er niet echt van genieten.